Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: aprill

 24. Claire Kendal "Raamat täis sind", kirjastu Ersen 2016, 280lk. ⭐⭐⭐

Faktilise täpsuse huvides tuleks mainida, et see raamat siiski sai läbi märtsi viimastel tundidel, aga ma olin liiga laisk selle jaoks, et arvutisse minna ja jamada piltide ja tekstiga (mustand valmib telefonis, et kohe mõtted kirja saaks). Kuna aasta lõikes ükski arv ei muutu, siis väga vahet ei ole, et sel korral nii läks.

Aga nüüd asja juurde: jällegi selline oli aga ei olnud. Ma nüüd ei teagi, kas olen ajaga läinud ülimalt nõudlikuks või satubki kätte palju sellist, mis tegelikult ei tekita vau-efekti. 

Esimene pool oli kohe eriti veniv, sealt ka arvamus, et ega märtsis läbi ei jõua, aga teises pooles läks natuke huvitavamaks. Lõpp muidugi oli jälle selline meh, oleks tahtnud muud lahendust.

Meeletult häiris, et kohati oli peategelase jutt minavormis ja järgmisel hetkel juba tema (ma nägin, Clarissa nägi), õhh, lihtsalt..miks? 

25. Sebastian Fitzek, Michael Tsokos "Ära lõigatud", kirjastus Helios 2020, 352lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Uuh, kui põnev ja kõhedust tekitav lugu. Autorid on suurepäraselt osanud tekitada seda miskit, mis hoiab raamatu küljes kinni ja ei lase lõpetada enne kui viimane lehekülg keeratud saab. Lugemine ise käib nii kähku ja üldse ei saa aru, millal lõpp käes on. 

Kindlasti soovitan neile, kes tahavad närvikõdi tunda! 

26. Marko Jakimenko "Nohik. Otse ja ausalt", JES kirjastus 2020, 144lk. ⭐⭐⭐

Üsna sihuke....keskpärane, või siis JES kirjastuse puhul tavapärane? Mulle meeldivad pärisinimeste lood, eks see ole ka põhjus miks kogu aeg selle konkreetse kirjastuse raamatute juurde jõuan. Muidugi lool ja lool on vahe sees ja kõik ei peagi kõnetama. Minul puudus, õnneks, nohikuraamatuga pidepunkt, see oligi lihtsalt lugu. Küll aga häiris mind autori ülbus. Pidevalt tundus mulle toon ülbitsev ja ennasttäis, mis minu jaosk ei võrdu absoluutselt enesekindlusega.

27. Malle Koido "Minu Rio de Janeiro. Elujanus olümpialinn", Petrone print 2016, 256lk. ⭐⭐⭐

Üsna huvitavalt kirja pandud ning annab teatava ülevaade Brasiiliast ja brasiillasest. Kuna üks mu hea tuttav on samuti Brasiiliast, oli täitsa huvitav vaadata ja võrrelda, kuidas kirjeldab autor sealset elu versus see, mida olen kuulnud. Minu sõber küll ei ela Rios, aga aimdus siiski nagu oli, mida võib oodata. Vaesus, jalgpalliarmastus, võrkpall...nägin seda kõike tulemas. 

Lihtsalt hoiatuseks - kui jalgpall ei meeldi või on suisa vastumeelne, tasuks lugemist edasi lükata. Sellest on seal väga-väga-väga palju juttu. 

28. Sarah Dessen "Lihtsalt kuula", kirjastus Rahva Raamat 2020, 320lk. ⭐⭐⭐

Loetav aga mitte elamus. Ajaviiteks samas väga sobilik. Pinget küll ei pakkunud, aga pole midagi teha, kui pole sihtrühm. 

29. Triin Lellep "Minu Pariis. Oh la la", kirjastus Petrone print 2020, 240lk. ⭐⭐⭐⭐

Täitsa hea raamat lugemiseks. Ladus, räägib mitmetest asjadest, annab hea ülevaate ja on üks üsna hea kokkuvõte autori kogemustest Pariisis. Lugedes ei teki tüdimust ning aeg läheb suisa lennates Minu Pariisi saatel. 

30. Rosie Walsh "Ilma ainsagi sõnata", Helios kirjastus 2018, 336lk. ⭐⭐⭐⭐

Täitsa tore looke oli. Vahelduseks selline nunnu armastuslugu, mida päriselus never ei juhtu. Ma ei tea, ehk olen lihtsalt kibestunud mutt, aga nii juustune lugemine. Noh nagu üks korralik seebikas - armumine, takistused, lahkuminek, igatsus, rasedus ja happily ever after. Aga ikkagi tore lugu, hea lugeda ja hästi kirjutatud. Boonuseks see, et päris kõike esimese matsuga paika ei pannud oma peas. 

31. Liis Lass "Minu Singapur. Praktiline paradiis", kirjastus Petrone Print 2020, 288lk. ⭐⭐

Oeh. Riigist väga palju sellist infot ei saanud, mida netist lugeda ei kannataks ilmselt. Küll aga sai selgeks kui ilus, tark, osav ja heal elujärjel on autor. Ma ei tea, kas see oli taotluslik või ainult mulle tundus, et toon oli üldiselt väga üleolev ja kiitlev. Noh, eks enesekindlus viib elus edasi, aga poole raamatu peal oli mul tohutult tüütu lugeda, sest see pidev suurustamine ja võltstagasihoidlikkus(?) olid häirivad.

02.05.2021 

Aprillis lugesin kaheksa raamatut ja keerasin 2216 lehekülge. See teeb nelja kuuga kokku 9158 lehekülge. Lisan taaskord ka kollaaži esikaantega. 

Toredaid lugemiselamusi maikuusse!

Kommentaarid