Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: mai

32. Kaarel Kuik "Tänavalt troonile. Kuritegelikult teelt. Edukaks ettevõtjaks", kirjastus Lazy AF Group OÜ 2020, 192lk.⭐⭐⭐⭐⭐
Midagi minus see raamat kõnetas. Kriminaalset maailma ma küll maitsnud ei ole ja koole on ka suisa mitu lõpetatud, aga just see unistused ja nende poole püüdlemine. Nagu kõige muuga siin elus, arvan ka raamatute kohta, et nad tulevad minuni alati siis, kui aeg on õige. Alati annab midagi õppida, ka siis kui tegemist on ühe ütlemata jura raamatuga. Enamasti annavad need viie tärniga teosed mulle veel omajagu mõtlemisainet, ka seekord. Eks siis paistab, kuhu need mõtted sel korral viivad ja kas puhun muutustele tuule sisse või mitte. 

33. Synne Valtri "Naine 2. Läbi tule ja vee", JES kirjastus 2021, 224lk.⭐⭐⭐
Ega mul ei olegi midagi öelda. Lugeda oli okei, midagi halba välja ei tooks. Samas ülistama ka ei hakka. Ma küll alguses tahtsin natuke krehvtisem olla, aga olen jube tüdinud sellest, et kogu aeg on ainult midagi halba öelda. 😅

34. Merit Raju "Sõltumatu naine. 5 sammu rahalise vabaduseni", kirjastus Lihtne OÜ 2020, 304lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Kui ma loen sellises stiilis raamatuid, siis mitte selleks, et saada finantsgeeniuseks (kuigi ka need teadmised ei hammusta), vaid eesmärgiga kasvada ja silmaringi avardada. Minust ei saanud kolme päevaga investeerimisguru, absoluutselt mitte. Aga seal oli ka palju teisi mõtlemapanevaid kohti. Ja vot need pisikesed kohad on need, mille võtan endaga. Olen poolel teel, veel enam, ma olen õigel teel oma sisemaailmaga. Ja kuigi rahaga investeeringute tegemist veel päriselt ei oska, siis läbi kogemuste olen suutnud vähemalt endasse investeerimise selgeks saada. 

35. Sebastian Fitzek "Teraapia", kirjastus Eesti Raamat 2018, 224lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Ma lugesin selle raamatu läbi vähem kui 24 tunniga 😅 tõesti oli põnev ja pöördeid täis. Väga kaasahaarav ja võimatu oli käest panna. Iga peatükk sai läbi täpselt nii, et kohe PIDIN edasi lugema, sest põnevus ja pinge olid suured. Soovitan, soovitan jaa veel kord soovitan. Tõesti väga hea lugemine üle pika aja. 

36. Mariann Kiidron "IDI NAH*I DOROGOI ehk suhtesõltlasena suhtes", JES kirjastus 2021, 248lk.⭐⭐⭐
Oehh. No jälle. Ma üldse ei taha halvasti öelda teise inimese isikliku loo kohta, teeme selle kohe selgeks. Aga.
Umbes esimese saja leheküljega oli kogu lugu ju tehniliselt räägitud. Kõik ülejäänu oli juba lihtsalt sama asja ümber sõnastamine. Viimase kolmandiku läbisin ainult seetõttu, et juba olin nii kaugele jõudnud, aga kohe üldse ei kutsunud jätkama. Ja sõnum on ju vajalik! 
Ja teine asi, mis häiris oli see, et võõrkeelsel osal puudus tõlge. Okei inglise keelega polnud probleemi, aga vene keelsed luuletused jäid lugemata, sest aru neist ju nii kui nii ei saa. Võiks ju siiski eeldada, et kõik ei mõista vene keelt rohkem kui pealkirjas esinev lause. Iseenesest kahju, et autori eneseväljendus minu jaosk poolikuks jäi keelebarjääri tõttu. 

37. Kristi Piiper"Tinderikooma", kirjastus Tänapäev 2021, 160lk⭐⭐⭐⭐⭐
Hea ja lihtne lugemine, ei olnud ülearuseid lauseid ja meelega venitamist. Konkreetne lugu, mis lööb oma lihtsusega. Plusspunktid selle eest, et naeru kõkutada sai omajagu. Üldkokkuvõttes oli üks tore lugemine.

38. Jeffrey Eugenides "Süütud enesetapud", kirjastus Pegasus 2005, 222lk ⭐⭐⭐⭐
Selline kummaline lugu oli, et otseselt raamat mulle ei meeldinud, AGA käest ära ka panna ei saanud. Lihtsalt pidin leht lehe järel edasi keerama ja pidama ei saanud enne kui päris lõpus. Seega ikkagi piisavalt köitev. Ilmselt mõjus selle loo traagika ja sügavus, kuigi see oli üks korralik segapundar, mis seal toimus. 

39. Lesley Kara "Kuulujutt", Eesti Raamat 2020, 276lk⭐⭐⭐
Ei olnud halb lugemine ja esimene pool oli isegi üsna kaasahaarav, aga teine pool, eriti lõpp, muutus kuidagi rutakaks. Kõik läks kohutavalt etteaimatavaks ja tekitas kiirustatud mulje. No umbes, et mõtted said otsa ja siis oli vaja kiiresti-kiiresti lugu kokku võtta. 

40. Fredrik Backman "Mees nimega Ove" kirjastus Tänapäev 2016, 320lk ⭐⭐⭐⭐⭐
Pagana Backman oma oskusega kirjutada nii, et raamat puudutab. Jälle olid pisarad silmas kui kaane kinni panin ja tunnen, et ükskõik, mille järgmisena ette võtan, see lihtsalt ei sobi. Oeh, ma ei oska isegi kirjeldada neid emotsioone, selle jaoks peab ise lugema ja kogema. Mina soovitan väga-väga-väga soojalt, sest see raamat oli väärt iga hetke, mil tema järgi ootasin. Samuti oli see lugemine väärt iga hetke, mil Ove elu nö lahti rullus. Mis tore raamat, mis armsad ja elulised tunded, mõtted. Küll on inimesel alles oskus panna kirja read, mis niimoodi kõnetavad. Oeh, lihtsalt oeh, ma lähen nüüd seedima seda lugu....

02.06.2021:
Nonii, maikuu raamatud ongi nüüd kirja saanud kenasti. Jätkuvalt panen kõik arvamused kirja värskelt pärast lugemist ja hiljem parandan telefonis tekkinud kirjavead ja parandan lauseehitust. Seega kui tundub, et olen kuidagi toores ja julm, siis need on tõesti puhtad emotsioonid, mis on tekkinud lugemise käigus ja kohe kirja pandud. 
Mais lugesin läbi 9 raamatut ja neis oli 2170lk, mis teeb viie kuu peale kokku 40 raamatut (oeh kui ilus ümmargune number) ja 11 328 lehekülge. 

Kommentaarid