Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: detsember

Detsember oli selle aasta kõige lugemisvaevalisem kuu ning läbi sain vaid kolm raamatut. Neljas on muidugi peaaegu lõpetatud, aga ilmselt ma täna siiski seda läbi ei saa. Ja kui juhtub siiski ime, eks ma ta siis kirja panen hiljem. Aga nüüd asja juurde:

80. Colleen Hoover "Kõik su täiuslikkused", kirjastus Pegasus 2019, 288lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Oh järjekordne imalarmas romaan. Jah, pean tunnistama, et mulle meeldis. Oli väga palju sügavamõttelisi kohti, mis köitsid tähelepanu, panid mõtlema. Oli naeru täis kohti, mis panid muigama. Ja, nagu ikka, oli ka kohti, kus mõtlesin, et püha issand, selline draama mitte millestki. Aga headus ja armastus lõpuks võitsid, kui see kellegi jaoks oluline faktor peaks olema. 

81. Anders Hansen "Ekraaniaju", kirjastus Varrak 2020, 208lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Hästi ja arusaadavalt kirjeldatud inimese käitumist ja aju toimimist. Niimoodi kirja pandud, et ei teki mõistatamist, mida autor öelda tahab. Otse ja sirgjooneliselt. Eks peaks minagi üle vaatama oma ekraaniaja ja liikumisharjumused. Mõttekohti oli ning parandada saaks nii mõndagi. Ja ehk leian minagi siis abi oma muredele. Igatahes, ma panen nüüd dopamiiniallika (telefoni!) käest ära ja vaatan, kuidas maailmal läheb! 

82. Helene Flood "Terapeut", kirjastus Rahva Raamat AS 2020, 336lk.  ⭐⭐⭐⭐
Mina ja minu kahetised tunded. Jah, ei olnud halb otseselt, algus ja lõpp olid hoopis väga põnevad ja kutsuvad. Aga see vahepealne osa tekitas huvipuudust. Lugemine läks nii vaevaliselt, sest ma ei tundnud seda tungi ja soovi jätkata. Aga ei, pidasin vastu ja lõpp ikkagi tekitas tunde, et hästi tegin, kui käest ära ei pannud. 

31.12.2021
Detsembris sain läbi kolm raamatut ja keerasin 832 lehekülge. Terve aasta peale tähendab see kokku 82 raamatut ja 23 578 lehekülge, mille seltsis aega veetsin. Oli nii häid kui halbu valikuid. Selliseid raamatuid, mida hingasin läbi ja ka selliseid, mida närisin puhta tahtejõu abil, aga loobuda ka ei raatsinud. Arvan, et teatud sorti raamatud jõuavad minuni just siis, kui see on vajalik ja vot see on ka põhjus, miks ma ära panna ei taha. 

Kui võrrelda eelmise aastaga, siis jäin alla nii raamatute arvu kui ka lehekülgede poolest. Aastal 2020 oli nendeks numbriteks siis 84 ja 25 873. Aga ei ole hullu, lugemine mõisa peale ei käi, ikka oma lõbuks ja silmaringi avardamiseks. Väike võistlus endaga küll käib, aga pole hullu, kui igal aastal end ei ületa. 

Homsest saab jälle alustada lugemist nö puhtalt lehelt ning vaadata, milliseks järgmised 365 päeva kujunevad ja eks siis aasta pärast ole näha, kuidas läks. 

Soovin kõigile toredat aasta lõppu ja suurepärast uut aastat! Kohtume jälle nii raamatu- kui retseptipostides! Ja mine tea, ehk leian uuesti ülesse ka võime lihtsalt loba kirja panna. 

Kommentaarid