Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2022: märts

 17. Tiit Trofimov, Jaana Maling "Lõpp on algus. Julgus elada iseendana.", kirjastus Pilgrim 2021, 224lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Hästi kirjutatud, lihtsas keeles, ladus lugeda. See ei olnud esimene kord sellises stiilis raamatut lugeda. Mõtted ei olnud uued. Olen seda mitu korda öelnud, et põhiideed korduvad, muutub vaid nende edastamise viis vastavalt autorile. Trofimovi kirjutatu oli usutav ja seetõttu ka hea kordamine. Ühest küljest vaimne, teisest küljest mõistlik ja ratsionaalne, realistlik.  

Hingamise proovin ka järgi. Halba see igatahes teha ei saa.

18. Courtney Evan Tate "Ma jälgin sind", kirjastus Ersen 2020, 312lk.⭐⭐⭐

See raamat oli lugemiseks parem kui eelmine sama autori oma, mida veebruaris lugesin. Vastukarva oli alaealise  seksualiseerimine. No ausalt, ma ei ole silmaklappidega, tean, et maailmas toimub palju, mida ei peaks. Aga ma ei taha päris selliseid kirjeldusi, nagu autor kasutas, lugeda. Kui see miinuskülg välja jätta oli idee iseenesest okei, liinid ja seosed said lõpplahenduse ning kerge oli lugeda. Raamat läks üsna tempokalt. 

19. Helena Miranda "Võim valu üle", kirjastus Varrak 2018, 256lk. ⭐⭐⭐⭐

Neli tärni, sest raamatu temaatika on nii räigelt igav ja mõnda kohta pidin mitu korda lugema, sest meditsiiniväljendid on keerukad. Mis seal salata, ka jõudsin lugedes mitmeid kordi oma peas ära rännata. Aga sellest hoolimata üsna kõrge hinnang. Miks? Sest kirjutatu oli iseenesest loogiliselt ülesse ehitatud ja sain üks kuni mitu mõtet, mida kanda üle oma ellu, kuigi puuduvad kroonilised valud. Aga ennetus pidigi ju parim ravi olema? 

20. Liz Nugent "Oliver, kildhaaval", kirjastus Rahva Raamat 2021, 288lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Raamat kulges väga kiiresti. Ootamatult kiiresti. See oli tõesti üks väga ladusalt kirjutatud teos, mida ei tahtnud käest ära panna. Autor suutis tekitada huvi selle loo vastu, isegi rohkem kui oleksin oodanud. Tegelikult oleks võinud lugu olla isegi detailide rohkem ja oleks tahtnud Oliverist, tema kujunemisest rohkem teada saada, süvitsi. Psühholoogia on alati väga põnev. 

21. Norma Khouri "Kaotatud au. Armastus ja surm tänapäeva Jordaanias.", kirjastus Sinisukk 2003, 192lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

On taaskord imelik anda viis tähekest, sest lugu on kurb. Harva ütlen seda, aga olen õnnelik, et elan Eestis, kus saan teha ise oma valikud alustades söögist ja lõpetades elukoha ja mehega. Ma ei kujuta ettegi, kuidas näeb elu välja nii paljude käskude ja keeldudega.  Viimasel ajal on üldse kõigest ja kõigist nii kahju. Mis pagana maailmas me küll elame!? Olgu, raamat on kirjutatud sajandi alguses, aga mul ei ole üldse usku, et midagi oleks vahepeal väga palju muutunud...

22. Alex Michealides "Neidised", kirjastus Pegasus 2021, 352lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Olin üsna kindel, et sellelt autorilt saan lugeda head raamatut. Kuigi isiklikult meeldis mulle Vaikiv patsient rohkem, siis viga polnud ka sellel. Tegu oli kaasakiskuva ja põneva raamatuga. Üle tüki aja kohe võtsin raamatu kätte ka siis, kui lapsed olid üleval, sest lihtsalt ei jaksanud oodata magamise aega. Huvi looga edasi minna oli väga suur. Sündmuste käik oli selline, et lõppu mina ette näha ei osanud. Mis on põnevike juures väga tervitatav nähtus. Ei saa ka salata, et kaval lüke oli siduda eelmine raamat Neidistega, kui ma juba poleks Vaikivat patsienti lugenud, siis juba see seos oleks utsitanud seda kätte võtma. 

23. Lauri Räpp "Lihtsate asjade tähtsus", kirjastus Rahva Raamat AS 2021, 256lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Puhas nauding kaanest kaaneni. Rohkem polegi midagi öelda. Lugege. 

01.04.2022

Märtsi skooriks jäi 7 raamatut (mis on äga üllatav, eriti kui arvestada, et poole kuu peal oli raamatute number hädine kolm. Tõsine sprint oli kuu lõpus) ja 1880 lehekülge. 

Aasta peale tähendab see siis, nagu võite näha 23 raamatut ja 6676 lehekülge. 

Milline teie selle kuu lemmikraamat oli? 

Toredaid lugemiselamusi ja kohtumiseni uues raamatupostituses kuu aja pärast, kui on aeg kokku tõmmata aprillikuu elamused. 

Kommentaarid