Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: jaanuar

1. Mark Manson "Kõik on p*rses. Raamat lootusest.", kirjastus Rahva Raamat 2021, 294lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Mis ei meeldinud? Palju roppe väljendeid ja lisad/täiendused raamatu lõpus. Mulle ei meeldi edasi-tagasi lapata lehti, eriti kui neid lisamärkuseid on palju. 
Mis meeldis? See tundus mulle kuidagi teistsuguse raamatuna. Nautisin, et silmaring avardus palju rohkem kui ootasin. Jutt oli ladus ja loogiline ning kogu muu jutu seest sai tegelikult päris mitmeid häid mõtteid. 

2. Jay Shetty "Mõtle nagu munk. Treeni oma meelt rahu ja sihikindluse saavutamiseks.", kirjastus Helios 2020, 358lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Jällegi üks tore ja silmaringi avardav raamat. Jay Shetty, kui coach ja kõneleja on mulle juba varasemast ajast tuttav nimi. Ütleme nii, et otseselt pettuma ei pidanud ning mõne uue mõtte sain ka edasiseks kaasa. Samuti hakkas mulle meeldima idee mediteerimisest. Enda pea mõtetest tühjaks saamine kõlab ahvatlevalt. 

3. Paula Hawkins "Tuli miilab tuha all", kirjastus Helios 2021, 277lk. ⭐⭐⭐⭐

Ei olnud otseselt halb raamat, aga mingi põnevus jäi puudu minu jaoks. Üldiselt on lugu ise üsna kergelt ja lihtsalt loetav. Ajaviiteks soovitan, aga kes soovib midagi sügavamat, tõsisemat, põnevamat võiks muud lugemisvara vaadata. 

4. Meg Mason "Äng ja õndsus", kirjastus Rahva Raamat 2021, 336lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Raamatu tagakaant lugedes ei tekkinud mul erilisi ootuseid. Reaalsuses aga oli jube raske raamatut käest ära panna. Mind kõnetas nii palju asju. Vaimne tervis on mulle väga südamelähedane teema ja Masoni raamat liigutas hinge rohkem kui ootasin. Väga hea lugemine. 

5. Olga Makina, Tiina Ristimets "AEG. Teekond nimega Naine", kirjastus Pilgrim 2021, 255lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Selline isevärki inspireeriv raamat, kus oma vaadetest naiseks olemisele räägivad mitmed. Täitsa huvitav oli lugeda. 

6. Bethany Clift "Viimane kustutab tule", kirjastus Rahva Raamat 2021, 399lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Eriti hea oli lugeda raamatut, kus inimkond hävis aastal 2023...
Kui see fakt välja jätta, siis midagi raamatus oli, mis paelus. See ei olnud otseselt põnev, aga käest panna ka kuidagi ei suutnud. Ma ei oskagi välja tuua, milliseid emotsioone see tekitas, aga lugeda kannatas. 
A ja üks asi ärritas ka. Loo lõpp! See jäi nii lahtiseks. Oleks tahtnud teada, kuidas elu kulges pärast sünnitust ja kuhu pagan peategelane kadus koos lapsega. 

7. Riley Sager "Lukusta kõik uksed", kirjastus Rahva Raamat 2021, 423lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Oi, see oli väga põnev lugemine! 400+ lehekülge sai loetud põhimõtteliselt ühe päevaga, sest käest panna oli võimatu. Väga kaasahaaravalt ja meisterlikult kokku kirjutatud põnevik, mis viib rikaste (musta)maailma. Ja lahtiseid otsi ei jäänud, jumal tänatud.  

8. Camille Pagan "Naine, keda viimati nähti kolmekümneselt", kirjastus Ersen 2021, 272lk. ⭐⭐⭐

Jällegi pean tõdema, et raamat ei olnud otseselt halb, aga see ei olnud üldse minu maitse. Täielik naistekas ja neid suudan harva lugeda ilma, et imalus tapaks. Iseenesest kogu see uue elu ehitamine ja oma tee leidmine on väga huvitav teema, aga minul hakkas üsna ruttu lugedes väga igav ja olin õnnelik, et tegemist on lühikese raamatuga. 

9. Susanne Jansson "Virvavesi", kirjastus Varrak 2021, 246lk. ⭐⭐⭐

Aitas hästi vaba aega sisustada, aga erilist lugemiselamust just ei pakkunud. Midagi jäi ikka väga puudu, samas oleks nagu olnud potentsiaali teha lugu väga-väga heaks põnevikuks. Ma saan aru, et lõpp oli ka pinevuse kruvimiseks, aga loodetud tulemust see siiski kaasa ei toonud. 

10. Kai Aareleid "Vaikne ookean", kirjastus Varrak 2021, 283lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Vahel harva juhtub nii, et esmapilgul tundub raamat olevat lihtsalt midagi, mida loed, sest see on su nimekirjas ja enam pole meeles miks. Sellega nii juhtus. Ma ei suutnud meenutada miks see nimekirja sattus, ega aimata, millest juttu tuleb. Tagakaanelt ei saanud ka targemaks. See tekitas hoopis kas-üldse-peaks tunde. Aga hea oli, et lugesin. See raamat mõjus mulle, liigutas midagi. Suunas mind mõtlema, ajurakke liigutama. See oli üks järjekordne õigel ajal õiges kohas teos, mis lummas. Vanemad on ka inimesed, neil (MEIL!) on omad saladused, hingesopid. Kõike ei peagi teadma. 

11. Tõnu Õnnepalu "Palk. Talvepäevik", kirjastus Paradiis 2021, 268lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Õnnepalu raamatud on siiani alati olnud sellised, mis korraga kõnetavad ja teevad haiget. Palk ei olnud erand. Seal oli tunda kibedust, aga kaant kinni pannes suutsin ka mõista, millest ja miks. Nagu sõbranna tabavalt ütles: Õnnepalu ei saa korraga palju lugeda, aga kõik need väikesed hetked on nauding. 

31.01.2023
Tere toredat selle aasta esimese kuu lõppu! Alustasin seda aastat päris hea lugemisskooriga - 11 raamatut. Lehekülgi kokku 3411. Uskumatult palju tuli viie tähekesega raamatuid. Vaid rõõm, kui lood päriselt kaasa tõmbavad ja meeldivad, mitte ei loe neid lihtsalt selle jaoks, et nimekirjast maha tõmmata...
Aga egas muud nagu öelda polnudki, kohtume sarnases postituses juba uuel kuul!🙂

Kommentaarid