Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: märts

26. Jorn Lier Horst, Thomas Enger "Kreenis", kirjastus Varrak 2022, 278lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Nonii, taas üks hea ja põnev krimi. Tegemist on küll sarja kolmanda osaga, aga seda saab lugeda ka eraldiseisvana, sest seosed eelmiste osadega on minimaalsed ja mitte eriti olulised. Väga põnevalt kirjutatud ja kaasahaarav raamat. Isiklikult jällegi häiris, et lõpp oli lahtine, aga eks tuleb üle elada ja hakkama saada. Kõik keerdkäigud siiski näitavad, et ilmselt peategelast veel kolmandas osas ei tapeta..
Soovitan lugeda. 

27. Pamela Maran "Luuüdini paljas", kirjastus Kuldnööbike 2021, 256lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Miski siin kõnetas mind. Puudutas ehk rohkem kui mõni teine sarnane raamat. Mulle väga meeldis, et tegemist oli pigem autori isikliku kasvamise looga, kui soovitustega, kuidas elada. Kui sealt saab inspiratsiooni ka keegi teine, on see vaid äge boonus! Ja mina sain inspireeritud rohkem, kui alguses ootasin.  

28. Esther Perel "Erootiline intelligentsus", kirjastus Varrak 2021, 278lk. ⭐⭐⭐
Silmaringi laiendamiseks hea raamat. Kuigi mingist hetkest ikkagi viskas üle see teiste näidetele toetumine. Minu jaoks jäi midagi puudu, sest tegelikult uut infot ei tulnud kuskilt. 

29. Max Seeck "Kurjuse võrgus", kirjastus Pegasus 2022, 395lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Väga põnev krimi! Kõik oli huvitavalt kirja pandud ja põnevust jätkus lõpuni. Alles päris viimastel lehekülgedel selgus, kes on süüdlane ning raamatu päris lõpp ise tekitas soovi kohe lugeda ka sarja järgmisi osasid. 

30. Deborah Levy "Mees, kes nägi kõike", kirjastus Varrak 2022, 206lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ 
Üks omamoodi raamat. Mitte tavaline, sirgjooneline, hoopis eriskummaline.  Unenäoline ja reaalne ühekorraga. Lummav, nii lummav, et käest panna on pea võimatu.

31. Kazuo Ishiguro "Klara ja päike", kirjastus Varrak 2022, 286lk. ⭐⭐⭐ 
Mulle meeldis selle raamatu alltekst ja mõte. Raamat ise jättis mind üsna külmaks. Aga see mõte, et inimesed, suhted on tähtsad, see on nii oluline tänapäeva maailmas aeg-ajalt meelde tuletada. 

32. Florence Given "Naiste asi pole kena olla", kirjastus Rahva Raamat 2021, 222lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Kohati on autori mõtted üsna radikaalsed, aga leidsin ka palju, millega nõustuda ja kaasa noogutada. Oli hetki, mil tõdesin, et ohhoo, minus siiski peitub pisike feminist, kes võitleb enda õiguste eest. 
Tasub lugeda, sest naistel oleks ammu aeg leida üles oma hääl ja tahtmised ning nende eest seista. 

33. Robert Bryndza "Pimedus langeb", kirjastus Pegasus 2022, 315lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Autor, kelle raamatutes ei pea pettuma. Taas üks väga kaasahaarav lugu, mis tõmbab enda sisse ja enne lahti ei lase, kui raamat läbi on. Head krimi on ikka tore lugeda. 

34. A. K. Turner "Kehakeel", kirjastus Vesta 2021, 368lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
See oli nii hea lugemine, et lükkasin isegi oma püha magama mineku kellaaega edasi. Väga tempokalt ja hästi kokku kirjutatud raamat, hoolimata sellest, et patoloogi amet kõlab üsna retsilt isegi sellises kontekstis. Okei, veidi liialdasin. Tegelikult oli läbivalt tajuda hästi suurt empaatiat ja inimlikkust, mida on tore leida nii sünge sisuga raamatust. Miinuseks toon välja, et oli paar liini, mis ei viinud mitte kuhugi, aga tegemist on ka sarja esimese raamatuga. Äkki siis mõnes järgmises osas on need vajalikud...

35. Louisa Young "Sa lahkusid vara", kirjastus Varrak 2021, 423lk. ⭐⭐⭐
Olid mingid osad, mida oli huvitav lugeda just seetõttu, et teise inimese kogemus oli ehe. Jah, oli kurb lugeda inimese vääramatust allakäigust. Samas oli mitmeid kohti, mis kirjutatud nii keeruliselt, et lugesin kaks korda üle. Ja algus venis. Jah, autori elus olid need olulised punktid, aga kas just lugejale, on omaette küsimus. Lugedes jäi kohati mulje, et Louisa jaoks sai mingil hetkel Robertist ja tema päästmisest kinnisidee. Viimaseks mõtteks - ma tõesti ei oska aru saada, kas nende vahel oli siiras tingimusteta armastus või lausrumalus. 

36. Ailce Feeney "Igaühel oma tõde", kirjastus Eesti Raamat 2022, 282lk. ⭐⭐⭐⭐
Selline keskmine põnevik. Midagi raputavalt halba ei olnud, kahjuks ka mitte midagi raputavalt head. Suurepärane oli muidugi see, et süüdlane sai selgeks alles päris viimasel leheküljel. Terve raamatu arvasin, et olen süüdlase ära arvanud, aga tutkit. Kõik on hea, mis hästi lõppeb. 

30.03.2023
Jälle üks kuuke mööda saanud. Homme pole aega lugemisega tegeleda, seega on kokkuvõte teie ees. Märtsis lugesin läbi 11 raamatut ja keerasin 3309 lehekülge. See teeb kolme kuuga 36raamatut ja 11 246 lehekest. Päris edukas rütmis läheb siiani ja enamik raamatutest on olnud ka üsna head lugemised. 

Kohtumiseni uuel kuul! 

Kommentaarid