Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: aprill

37. Silvia Moreno-Garcia "Mehhiko õudusjutt", kirjastus Rahva Raamat 2022, 365lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Oh sa säde, oli see alles raamat! Mõnusalt õudne ja judinaid tekitav. Käest ära panna oli väga-väga keeruline, sest lõpuni välja oli huvitav. Isiklikult oleks tahtnud edasi lugeda sellest, kuidas Noemi ja Francise eluke veerema hakkab, aga on nagu on. Mõnus, tohutult mõnus lugemine. 

38. Jaanika Merilo "Minu Ukraina. Lubaduste maa.", kirjastus Petrone Print 2021, 256lk. ⭐⭐⭐⭐
Kaks aastat tagasi oleks olnud üsna raske neid Ukraina linnade nimesid kokku veerida, nüüd...

Ütleme nii, et raamat, kui riiki tutvustav teos oli okei. Andis hea ja asjaliku ülevaate meelelaadist, veidrustest ja vaatamisväärsustest. Minu jaoks siiski jäi kuidagi väheks autori enda isiklikku poolt, mis oleks palju juurde andnud. 

39. Clare Mackintosh "Viimane pidu", kirjastus Pegasus 2022, 455lk. ⭐⭐⭐
Ei olnud kõige hullem raamat, mis elus loetud on, aga erilisi sooje tundeid ka ei tekitanud. Selline keskpärane lugemine. Ehk on asi selles, et sarja esimene osa ja hoog ei ole veel sees, mine tea. Isiklikult tundsin, et autori eelnevad eesti keelde pandud teosed on olnud huvitavamad. 

40. Jenny Eclair "Mälestuste toad", kirjastus Rahva Raamat 2021, 447lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Nõustun kaanel olnud kommentaariga. Tõepoolest üheaegselt südantmurdev ja kaasahaarav. Ühe perekonnaloo ilu ja valu kokku köidetuna. Kohe veider, kuidas meie kõigide elud on omavahel seotud ja reaalses maailmas, mitte ainult raamatu kaante vahel. Aga vahel on vaja seda endale ka meelde tuletada. 

41. Mans Mosesson "Tim. Avicii elulugu", kirjastus Tänapäev 2021, 366lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Kuidas üldse hinnata raamatut, mis räägib noore inimese surmast. Avicii kui artist oli ju suurepärane laulukirjutaja, tema lood kõlavad siiani mu playlistis. Aga Timi kui inimese kohta andis raamat palju infot. Lihtsalt kurb lugemine. Loodetavasti muutub ühiskond varsti teadlikumaks selles osas, mis puudutab vaimset tervist...

42. Jeanette Escudero "Vabandamisprojekt", kirjastus Eesti Raamat 2022, 341lk. ⭐⭐⭐
Olid mingid mõtted, mis mulle meeldisid: vabanda, kui oled eksinud; lase minna, kui ei ole eksinud; ära tee ennatlikke järeldusi jne, aga üldiselt oli see ikkagi pigem imal naistekas, mis mulle peale ei lähe. Samas ajaviiteks kõlbab kah. 

43. Miranda Cowley Heller "Paberloss", kirjastus Helios 2022, 383lk. ⭐⭐⭐
Jällegi saan öelda, et ajaviiteks lugeda kannatab, aga pole minu tassike teed. Olen ära harjunud raamatutega, mis pakuvad teistsugust elamust ja selline tore naistekas jätab pigem külmaks. 

44. Jennifer Hillier "Purgitäis südameid", kirjastus Rahva Raamat 2021, 390lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Sel korral ikkagi oli juba huvitavam lugemine, kui kaks eelmist raamatut! Pöörded olid põnevad ja kuigi päris lõpp oli aimatav, siis kuritegu lõppes üpris ootamatult minu jaoks. Kuigi vihjeid olid omajagu, aga need otsad viisin alles hiljem kokku. Soovitan lugeda neil, kellele sobivad põnevikud, kus küll on võikaid kirjedusi, aga on olemuselt pigem pehmed. 

45. Lydia Kang "Oopium ja absint", kirjastus Rahva Raamat 2021, 429lk. ⭐⭐⭐
Mulle meeldis raamatu kaanekujundus ja tekkis isu vanade aegade mälestuseks üks absindikoks teha, aga raamat jättis taaskord pigem külmaks. Jaa, mõrvamüsteerium võiks olla huvitav, aga siin pakkus pigem põnevust ajastu kui lugu ise. Midagi jäi puudu mu jaoks. 

46. Robert Dugoni "Kaheksas õde", kirjastus Tänapäev 2022, 431lk. ⭐⭐⭐⭐
No oli küll põnev ja usutav lugemine. Väga raske oli lugemist lõpetada, sest hasart tekkis! Kuidas pagan siis peategelane ikkagi saab põgenema?! Lõpp oli muidugi positiivne ja see andis ainult juurde loole. Kuigi ma kahtlen sügavalt, et sarnane lugu pärismaailmas õigeksmõistva otsusega lõppeks. 

47. Kalle Muuli "Imelaps. Kelly Sildaru lugu.", kirjastus KAVA 2022, 247lk. ⭐⭐⭐⭐
Üldiselt mulle meeldib elulugusid lugeda. Nii noore inimese kohta ilmselgelt väga paksu raamatut ei kirjuta ja mul oli huvitav. Aga. Lõpuks tekkis ikkagi tunne, et tegemist oli pigem hästi põhjaliku spordiala tutvustusega ja oleks tahtnud rohkem Kellyt. Aga eks seda jõuab kunagi tulevikus äkki kellelgi teha ja teistel lugeda. 

48. Cara Hunter "Kogu tõde", kirjastus Rahva Raamat 2021, 443lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Tõepoolest tipptasemel põnevik, nagu kaanel kirjas oli. Väga põnev, kaasahaarav, kütkestav ja ootamatute pööretega. Algusest lõpuni terav ja huvitavalt kirja pandud. Fawley sarja raamatutes ei pea pettuma!  

49. M. W. Craven "Kuraator", kirjastus Pegasus 2022, 384lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Hea ja kütkestava raamatu loeb ikka ühe päevaga läbi, isegi kui sel on pea 400 lehekülge. Üks ootamatu pööre teise järel ja riiulile ootama jätta on kohutavalt raske. Fantasiline põnevik ja andekas autor, kelle raamatutes ma ei ole pidanud siiani pettuma. Raamatu lõpp oli karm, aga õiglane. Ja väga-väga ootamatu. 

30.04.2023
Kokkuvõtte aeg! Aprillis lugesin 13 raamatut. Tundub endalegi uskumatult suur number, aga jällegi pean ära märkima, et harukordselt hea valik sattus kätte. Eriti kui arvestada, et hekseldan oma lugemisnimekirja lihtsalt järjest. Igatahes, aasta peale teeb see kokku 49 raamatut. 

Lehekülgi keerasin aprillis  4937. Jälle jäi ümmargusest numbrist nõks puudu...😀 nelja kuuga teeb see lehekülgede arvuks siis 16 183. 

Toredaid elamusi raamatute seltsis ja näeme uuel kuul! 

Kommentaarid