Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: juuli

78. Kate Bromley "Räägi minuga raamatute keeles", kirjastus Ersen 2022, 296lk. ⭐⭐⭐
Ei ole minus seda naistekate soolikat. Imal, üksluine ja ettearvatav. See läbi raskuste õnneliku lõpuni, oeh no nii imal. Kuigi jah, naistekafännidele ilmselt meeldiv lugemine. Mind ajas lihtsalt haigutama.  

79. Ruth Ware "See tüdruk", kirjastus Helios 2022, 403lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Võrreldes teiste Ware kirjutatud raamatutega, mida olen lugenud, veidi kahvatu. Oli küll seda kärtsu, mürtsu ja särtsu, mida põnevikest otsin, aga teised sama autori teosed on olnud kraadi võrra huvitavamad. Samas midagi ette heita ei ole - kaasahaarav, energiline ja huvitavate pööretega. 

80. Vahur Afanasjev "Minu Brüssel. Läbikukkunud euroametniku pihtimus", kirjastus Petrone Print 2011, 253lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Värvikate ja humoorikate kirjeldustega reisikiri, mida lugedes igav ei hakanud ning käest ära panna ei tahtnud. Riigi vastu küll huvi ei tekitanud, aga suvelugemiseks hea ja ladus. 

81. Denise Mina "Kinnisidee", kirjastus Eesti Raamat 2022, 322lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Ohoo, see oli üks põneva ülesehitusega raamat. Mulle väga meeldis. Alguses ei saanud küll vedama, aga lõpuks oli raske käest panna. Kaasahaarav ja kütkestav lugemine. 

82. Rita Ahonen "Minu Stockholm. Vanniga merel.", kirjastus Petrone Print 2013, 208lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ 
Lühike aga lööv ja ladus. Annab ilusa ülevaate Rootsi pealinnast ja seal elavatest inimestest. Autori eraelu oli täpselt parasjagu - peensusi polnud välja toodud, aga sai aru küll, kui keeruline võis kaheksakümnendate lõpu Eestist sinna ümber asumine olla. 

83. Liina Org "Minu Suriname. Võrkkiige ja luuaga läbi džungli", kirjastus Petrone Print 2012, 263lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Täiesti võõrast riigist ja sealsest eluolust on alati põnev lugeda. Kuigi kohati läks liiga suureks looduskaitseks (jah, teema on oluline, aga kas just selle sarja kontekstis, jääb iseküsimuseks), aga samas sai ka kena üldmulje riigist. Mulle üldpildis jäid positiivsed muljed. 

84. Herve Le Tellier "Anomaalia", kirjastus Tänapäev 2021, 298lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ 
Mida ma just lugesin? Täielik ulme, aga milline ulme! Huvitav, kaasakiskuv, ootamatu. Ainult ülivõrdes kiidan seda raamatut! 

85. Chris Whitaker "Me algame lõpust", kirjastus Rahva Raamat 2022, 464lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Üsna emotsionaalne lugemine. Ühtaegu nii meeldiv kui ka läbinisti kurb. Seejuures ääretult ladusalt ja oskuslikult kirjutatud põnevik. Mõne raamatu kohta polegi vaja sõnu kasutada, vaid ise lugeda. 

86. Maret Nukke "Minu Jaapan. 23 vaadet tõusva päikese maale", kirjastus Petrone Print 2011, 335lk. ⭐⭐
Pean juba ette vabandama. Mind jättis see raamat üsna külmaks. Jah, Jaapanist, riigi ajaloost ja kultuurist sai liigagi põhjaliku ülevaate, aga mul hakkas lugedes lihtsalt igav. See on suurepärane lugu juhul kui tahad Jaapanisse reisida ja vajad kokkuvõtet, mida külastada. Aga mina tahtsin ainult mõtteliselt rännata. Autor on oma teema ekspert ja oli näha, et tema hing kuulub Jaapanile, aga oleksin tahtnud näha mingit isiklikumat poolt. Emotsioone ja tundeid. 

87. Kaja Saksakulm Tampere "Minu Soome. Üksinda omade seas.", kirjastus Petrone Print 2009, 216lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Vot oli üks tore näide heast Minu sarja raamatust. Kõike parasjagu ja igav ei hakanud. Autoril on hea eneseväljendusoskus ja ei tekkinud tunnet, et mulle tahetakse riiki maha müüa. Samas sai teada nii mõndagi huvitavat Soome ja soomlaste kohta.  

88. Kati Nielsen "Minu Kopenhaagen. Jalgrattarapsoodia", kirjastus Petrone Print 2013, 285lk. ⭐⭐⭐⭐
Tundus selline.. armas ja elujaatav. Mulle meeldis see raamatus kirjeldatud taanlaste suhtumine ellu - ikka otse, aga seejuures mõnuga. Peaks isegi õppima rohkem elu nautima, mitte käime ringi nagu pidevalt oleks pind pees. Aga üldiselt mõnus lugemine, mis kulgeb meeldivas rütmis. 

89. Zoe Sugg "Tüdruk online enda eest väljas", kirjastus Hea Lugu 2017, 332lk. ⭐⭐
Üldiselt loetav, aga olen karjuvalt vana ja sihtgrupist väljas. Teismelisele ilmselt meeldiks, aga minu jaoks lääge ja naiivne ning põnevus oli olematu. 

90. Colleen Hoover "Lootusetu", kirjastus Pegasus 2015, 376lk. ⭐⭐⭐
Allhoovus sellel raamatul on keeruline ja raske temaatika. Seetõttu oli kohati ebameeldiv lugeda. Mulle meeldis, et see ei olnud noortekana nii naiivne ja imal, kui eelmine raamat, aga minu maitse jaoks oli läägust natuke siiski liiga palju. Ei tea, mis kibestunud mõrd minust saanud on, aga ükski autor ei müü mulle maha ideed, nagu parandaks armastus elus kõik haavad. 

91. Taylor Adams "Surm mahajäetud sillal", kirjastus Pegasus 2022, 315lk ⭐⭐
Lootsin sellest raamatust midagi põneva(ma)t, aga pidin pettuma. Jah, seal olid mingid kohad, mida saaks pidada huvitavaks, aga see oli tõesti väike osa, võrreldes muuga. Tegelikult toimus 300 lehe peale ikka jube vähe tegevust ja lõpu lugesin läbi puhtalt tahtejõu abil. 

92. Jason Rekulak "Piltidesse peidetud", kirjastus Helios 2022, 371lk. ⭐⭐⭐⭐
Tegemist on ühe üsna huvitava raamatuga. Pildid olid väga meisterlikult joonistatud ja need andsid palju juurde. Visuaalselt näha on ikka midagi muud, kui lugeda kirjeldust. Üks tärn jäi maksimumist puudu. Eelkõige seetõttu, et minu jaoks jäi lugu venima. Ja siis pandi järsku gaas põhja. See ebakõla kuidagi jättis sellise meh tunde. Aga muidu põnev, kaasahaarav ja ladusalt kirjutatud meeldiv lugemiselamus. 

93. Janice Hallett "Ridade vahel", kirjastus Rahva Raamat 2022, 532lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Põnev lugu. Kaasahaarav ja raske käest ära panna. Autor on raamatu ülesse ehitanud kirjavahetuste peale. Iseenesest põnev ja teistmoodi, aga minu jaoks häiriv. Õnneks on lugu tõesti nii ladus, et sellest häirimisest saab sujuvalt mööda vaadata. 

31.07.2023
Nonii, ongi juuli viimane päev käes. Võib eeldada, et tänase päevaga ma veel ühte raamatut läbi ei saa, seega kokkivõtte aeg. 

Iga kuuga suudan ennast uuesti üllatada ja kokku sain loetud 16 raamatut, mis aasta peale teeb kokku 93. Olen nüüd juba üsna kindel, et eelmise aasta 116 saab ületatud. 

Lehekülgi oli juulis 5269, seitsme kuu peale teeb see 30431 lehekülge. 

Kohtumiseni augustikuu kokkuvõttes! NB! Mida head teie sel kuul läbi lugesite?


Kommentaarid