Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: september

114. Jaan Aru "Loovusest ja logelemisest", Ajujutud OÜ 2022, 287lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Keeruline teaduslik jutt maakeelde tõlgituna. Annab mõtteainet ja on üks ütlemata arukas raamat, mida peaks lugema nii lapsevanema kui õpetajana. 

115. Clare Mackintosh "Laske mul olla", kirjastus Petrone Print 2018, 342lk. ⭐⭐⭐⭐
Üsna põnev lugemine. Midagi jäi minu jaoks küll puudu, aga üldiselt siiski hea. Oli mitmeid ootamatuid pöördeid ja lõppu ma tulemas ei näinud. Ja siinkohal tuleb välja tuua, et mitte ühtegi lõppu. Ei Anna ja Marki suhte lõpu, ega raamatu tegelikku lõppu ja ammugi siis seda, kuidas lõppes perekonnalugu, mida raamatus kirjeldati. 

116. Harriet Lerner "Kuidas muuta lähisuhete mustreid? Toimetulek viha ja teiste negatiivsete tunnetega.", kirjastus Pilgrim 2022, 295lk. ⭐⭐⭐ 
Tegemist on raamatuga, mille esmatrükk ilmus väga-väga ammu. Ja lugedes oli tunda, et aastakümnete jooksul on nii mõndagi muutunud ühiskondlikus vaates. Jah, tuleb nõustuda, et negatiivsete emotsioonidega toimetulek on üsna sama, aga kuna ümbrus on teine, siis mind see häiris ja kuidagi tundsin, et ei suuda samastuda üldse. 

117. Amy Harmon "Kus uitavad kadunud", kirjastus Rahva Raamat 2022, 391lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Nagu autori järelsõnast selgus, põhineb raamat tõsielulistel sündmustel. Need romaanid on alati rasked: palju kannatusi, kaotusi ja keerulisi tundeid. Aga kokku jätavad sügava mulje ning kripeldava tunde. Jällegi on hea tõdeda, et elan nüüd ja praegu ja just siin. 

118. Beth O'Leary "Vahetus", kirjastus Varrak 2022, 351lk. ⭐⭐⭐
Selline nunnu naistekas, mis on rämedalt etteaimatav igal sammul. Iseenesest polnud see häiriv faktor, raamat oli mõnusalt kirjutatud, aga lõpuks hakkas pisut ... igav. See oli muidugi vahva, et üks pea 80aastane vanaema oli peategelane. Kokkuvõtvalt: kui on vaba aega, siis loetav, aga paaniliselt taga ei ajaks. 

119. Dr Margus Lõokene, Hede Kerstin Luik "Ärevus ja meeleoluhäired. Kuidas neid märgata ja mida peale hakata.", kirjastus Varrak 2022, 111lk. ⭐⭐⭐
Kompaktne ülevaade ärevusest ja meeleoluhäiretest. Hea lugemine juhul kui on null teadmist, mis need on. Üsna kasutu, kui juba oled kursis. 

120. Colleen Hoover "Kõik algab meist", kirjastus Pegasus 2022, 303lk. ⭐⭐⭐
Selline ninnu nännu armastusromaan. Õigel ajal ja õiges kohas oleks väga meeldiv lugemine. Aga minu jaoks vist polnud õige aeg, sest see oli üsna igav ja läägelt armas. Mingit põnevust ei olnud. 

121. Gabor Mate "Kui keha ütleb ei. Varjatud stressi hind", kirjastus Tänapäev 2021, 337lk. ⭐⭐⭐ 
Iseenesest tark raamat. Sobib lugeda ka 20aastat peale esmast ilmumist. Aga minu jaoks mitte midagi uut pakkuv. Annab edasi ideed, et stress tekitab haiguseid ja ägenemisi, aga selle teadmiseni jõudsin iseseisvalt juba mõned aastad tagasi, kui maadlesin pea kesknärvi põletikuga. See on krooniline haigus, millega pean elu lõpuni tegelema ja tugevas seoses stressiga. Igatahes, kuna teema on minu jaoks juba olnud aktuaalne, siis oli palju seda ühe asja rõhutamist. Muidugi kui see idee on täiesti uus inimesele, siis vist pööraks usku küll nende näidete ja kogemuste najal.  

122. Tiina Saar-Veelmaa "Tööga õnnelikuks", kirjastus Hea Lugu 2016, 285lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Selline tore inspiratsiooniraamat. Hästi kirjutatud, elujaatavad ja optimistlikud kogemuslood. Mulle meeldis endale meelde tuletada, et vaid ise saan teha samme teistsuguse tuleviku nimel. Mõnus lugeda kohe. Soovitan mõnuga sellele, kes tahab aru saada, kas võiks jätkata või suunduda mujale. Innustab ja annab lootust. 

30.09.2023
Nii, septembris on alati kiire, ja see kajastus ka lugemises. Läbi sai 9 raamatut, mis teeb aasta peale 122 lektüüri. Eelmine aasta on ületatud, juhuu. Ootan huviga, mis number detsembris vastu vaatab. 
Lehekülgi oli 2702, aasta peale 38 667. 

See kuu tõi palju eneseabi raamatuid, ning kõigist neist oli veidi kasu. Maailm ei saanud küll klaariks, aga õppisin end jälle veidi paremini tundma ja see on ju alati suur pluss. 

Kohtumiseni oktoobris! 

Kommentaarid

  1. Vahest on täiesti põnev kiigata üle õla uudishimust mida keegi loeb, mis nime raamat kannab ning arutleda mis selle sisu võiks olla. Selliseid võimalusi tuleb ette sageli reisides... täna koogi retsepti otsides sattusingi lisaks koogi valmistamise juhendile ka raamatute nimekirjale, mis mulle kohe huvi pakkus... Uurides nimekirja ja lugedes lõpu kokkuvõtet... läks mõte kohe uitama: ...kui tore, et keegi veel ikka ka raamtuid loeb... kindlasti on seal põhjused, mis ajendab raamatut haarama ja läbi lugema.... mingi vastuse otsimist iseenda jaoks... kuid hoopis keerulisem, mida sellest raamatust välja tuua e. teistele teada anda... põnev...
    Head lugemist!

    Teen seda ise ka rõõmuga ja viimati alustasin "Kõike reegleid rikkudes" - (First Brake the Rules)... alguses vaatasin, et päris igav.... kuid siis läks väga põnevaks... ja ammutasin palju teadmisi mida oleksin võinud juba varem teada... nii et jätkan lugemist kui rohkem aega käes, sest lugemise katkestamine on raske... Soovitan siiralt, kuid mis ei tähenda, et see igalühele peaks meeldima...
    Kõike kauist ja kaasahaaravaid raamatuid pimedateks talveõhtuteks.
    xxx

    VastaKustuta

Postita kommentaar