Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: oktoober

123. Lysa TerKeurst "Andesta, mida sa ei suuda unustada", kirjastus Allika 2022, 269lk. ⭐
Täielik jura. Lootsin leida midagi huvitavat, millest võiks reaalses elus kasu olla. Sain vastu mingisuguse katse pöörata lugejat usku. Kui ma tahaks lugeda piiblit, siis teeksin seda, kui tahaksin kõrgemasse jõudu uskuda, siis teeksin seda. Aga hetkel ei taha. See raamat lihtsalt ärritas igat mu keharakku oma naiivsuse ja jumalajutuga.

124. Nick Polizzi, Pedram Shojai "Kurnatus. Kuidas oma energiavarusid taastada.", kirjastus Äripäev 2022, 250lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ 
Otseselt ei midagi uut. Olen kõigi nende ideede ja arusaamadeni jõudnud kuidagi ka omal käel. Aga siiski oli midagi, mis klikkis ja pani tundma, et lugemine ei olnud maha visatud aeg. Jutt oli loogiline, lihtsasti mõistetav ja alati on tore juba olemasolevat teadmist kinnitada. 

125. Rhonda Byrne ""Armastuse, tervise ja raha saladus. Meistriklass", kirjastus Pilgrim 2022, 327lk. ⭐⭐⭐⭐
Üks tore optimistlik raamat. Manifesteerimine on tore, isegi kasutan seda. Ilmselt on sellest ka kasu olnud. Näiteks oma töökoha sain raudselt saladust kasutades 😉 Mis mind häiris oli pidev kordamine. Olen jumala kindel, et mingid lõigud on copy/paste, sest pole reaalne 10x sama asja sama moodi sõnastada 😀
Olen ajas õppinud kasutama positiivseid väljendeid ja olen selle üle uhke. Muudab rõõmsaks küll. Aga alati saab paremini, rõõmsamalt ja optimistlikumalt.  

126. Dr Sharon Saline "Mida teie ATH-ga laps soovib, et teaksite", kirjastus Äripäev 2020, 280lk.⭐⭐⭐⭐⭐
Uskumatult informatiivne, aga samas lihtne. On näha, et inimene on kogenud nii ATH, kui ka suhtlemise vallas, sest tõesti oli arusaadav tekst. Sain nii mõndagi kõrva taha panna ja teadmiste varasalve talletada. Soovitan soojalt kõigile, kes puutuvad oma töös või kodus kokku lastega (või ATH-ga). 

127. Lars Kepler "Ämblik", kirjastus Pegasus 2022, 416lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Pärast pikka pausi hea lugemine. Kuigi terves sarjas on räigelt detailsed kirjeldused, mis kohati ajavad öökima, on väikses koguses (ühe raamatu kaupa) täitsa talutav. Lugu ise ju jällegi äärmiselt põnevalt kirja pandud ja haarab endasse. 

128. Anders Hansen "Depressiivne aju", kirjastus Varrak 2022, 198lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Mulle valusalt meeldib, kui keeruline teema on pandud maakeelde. Ja mulle valusalt meeldib, kuidas peale iga sarnast raamatut tunnen end targemana ja saan järjest rohkem aru. Siinkohal ei mõtle, et endast saan rohkem aru, aga mõisted on selgeks saanud ja enam ei peagi googlet toksima pidevalt. Hanseni raamat oli kobe lugemine, mis andis päris realistliku vaate bioloogiliste põhjuste üle, miks inimese aju on selline, nagu ta on. Asjalik lugemine. 

129. Thomas Erikson ""Idioodid minu ümber. Kuidas mõista ennast ja teisi", kirjastus Varrak 2018, 288lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Idioodi raamat meeldis rohkem, kui psühhopaadi raamat. Oli kuidagi ladus ja kerge lugemine. Hästi mõistetavalt oli kogu vajalik teema kirja pandud. Ei hakanud igav ega tekkinud tunnet, et raamat venib. Näited olid humoorikad, aga olgem ausad, vägagi elulised. Hea viis, kuidas ennast eri inimtüüpidega tuttavaks teha. Ning jah, minu kogemus ütleb, et ongi nii, nagu Erikson räägib. 

130. Mihkel Raud "Ühes väikses Eesti linnas", kirjastus Kava 2022, 312lk ⭐⭐⭐
Üsna mittemidagiütlev lugemine. Ei olnud halb, kohati sai naerda. Aga mingi eriline silmapaistev üllitis samuti ei olnud. Selline "ajaviiteks käib kah" lugemine.  

131. Dr Mary Sheedy Kurcinka "Isepäise lapse kasvatamine", kirjastus Tänapäev 2019, 462lk. ⭐⭐⭐
Väga informatiivne lugemine. Ehk isegi mõni millimeeter liiga informatiivne. Mu mõte hakkas üsna tihti rändama ja kohe kindlasti pole tegu kahe õhtu lugemisega. Jah, sealt saab nippe ja trikke, aga praktilisse kasutusse on neid keeruline rakendada, kui loed teooriat. Praktikasse saaks neid rakendada koos teise inimesega suheldes ja ideid põrgatades. Ja ma olen 100% kindel, et seda infohulka annaks edasi anda ka mitte nii kuivalt. 

132. Rasa Bugavicute-Pece "Poiss, kes nägi pimeduses", kirjastus Mina Ise 2021, 174lk. ⭐⭐⭐⭐
Omamoodi eluline ja eriline, omamoodi hea. Teisest küljest kiiresti tüütuks muutuv. Raske on võtta seisukohta, kas tegu oli täiesti geniaalse teosega või keskpärase päevikuga. Tegelikult ei olnudki otseselt ju millestki nagu juttu. Lihtsalt laused, mis moodustasid jutustuse pimedate vanematega kasvavast nägijast.  Ja samas lugesin selle läbi paari tunniga, sest nii kaasakiskuv oli. Võta siis kinni. 

31.10.2023
Opaa, aeg ikka lendab, kui kogu aeg on kiire. Elutempo on aga ühe hoopis teise postituse teema, püsigem siin vaid raamatute juures. 

Oktoobris sain läbi 10raamatut, milles oli 2976lehekülge. 

Aasta peale teeb see 132 raamatut ja 41 643 lehekülge. 

Toredaid lugemielamusi ja kohtume novembri lõpus jälle!

Kommentaarid