Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2024: aprill

51. Bob Proctor "Sündinud rikkaks", kirjastus Pegasus 2023, 191lk. ⭐⭐⭐⭐
Ladusalt loetav. Jätkuvalt - ega mind ei üllata ideed, mis sellistes raamatutes esitletakse. Aga aeg-ajalt on hea jälle meelde tuletada ja taaskäivitada enda sisemised programmid. Kerge on laskuda tagasi vanadesse mustritesse, väga keeruline on uusi juurutada. Aga eks ma ikka proovin ja siin on sellistest teostest ikka abi. 

52. Meelike E.-Villup "Minu Holland. Võitlus tuuleveskitega", kirjastus Petrone Print 2023, 256lk⭐⭐⭐⭐⭐
Mnjaa, ütleme nii, et Hollandiga on mul omad teemad ammusest ajast. 

Igatahes, mitte sellest ei pidanud siin juttu olema, ikka raamatust. Tore lugemine, hea huumor. Lugemine läks lennates, sest autor on ladusa kirjutamisega. Õnneks ei olnud tegemist reklaamibrožüüriga, vaid sai lugeda ehedat kogemust, mis segati oskuslikult ka riigi ja kohaliku eluoluga. Lõppu ka kerged juhtnöörid külastusteks, aga see oli nii väike osa, et ei häirinud. 

53. Lisa Stone "Doktor", kirjastus Tammeraamat 2011, 309lk. ⭐⭐⭐⭐
Üsna aeglaselt kulgev raamat. Mitte segi ajada igavaga. Raamat oli kergesti loetav,jutt ladus ja sisu kergesti mõistetav. Mingeid dramaatilisi pöördeid ei olnud. Ühesõnaga, loetav, aga mingit vaimustavat elamust otsida ei tasu. 

54. Clara Törnvall "Autistid. Autismispektri häirega naistest", kirjastus Hea Lugu 2023, 215lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Huvitav lugemine, mis annab vaate spektrihäirega inimeste sisemaailma. Jah, see aitab neid inimesi paremini mõista ning seeläbi olla neile toeks. Mul on hea meel, et see raamat minu kätte jõudis ja pilti avardas. Lugu oli ehe, aus ja mõtlemapanev. Neurotüüpikuna ei ole ma siiani suutnud autiste mõista, nüüd olen sammukese lähemal. 

55. Matt Brolly "Vabalangus", kirjastus Krimiraamat 2023, 371lk. ⭐⭐⭐
Polnud just põnevaim krimi. Pigem veniv ja aeglane. Tempo oli niivõrd rahulik ja sisu õige pisut ette aimatav. Aga ajaviiteks kannatas lugeda küll. 

56. Maarja Paesalu "Ehtsa elu maik", kirjastus Pilgrim 2016, 207lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Selle raamatu lehekülgedel rullub lahti ühe palverännaku võlu ja valu. Autor kirjeldas oma teekonda nii imeliselt, et tekkis juba endal tahtmine minna. Mine tea, ehk ühel päeval, kui lapsed suured, laenud makstud ja maja remonditud võtangi ette 😃 Igal juhul armas lugemine. 

57. Tarryn Fisher "Ühe mehe naised", kirjastus Ersen 2020, 272lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Hahaha, mida ma just lugesin! Alguses mõtlesin, et polegi nagu eriti kaasakiskuv, aga siis tuli üks pööre ja teine pööre ja kolmas pööre ja.. järsku oli raamat läbi. Loos ei olnud mingit läbivat massilist põnevust, aga seal oli see salapärane miski, mis hoiab kinni. Ning enne kui arugi saad oled lugenud läbi loo maniakaalsest armastusest. 

58. Matt Brolly "Ristiretk", kirjastus Krimiraamat 2022, 335lk. ⭐⭐⭐⭐
Kuidagi juhtus nii, et enne lugesin läbi sarja teise osa ja nüüd jõudsin esimeseni. Esimene osa oli kuidagi põnevam. Või siis olid mul madalam ootused - üks kahest. Aga taas mingit meeletut põnevust ei olnud, tempo pigem aeglane kulgemine. Samas, jälle kordan end, ajaviiteks loetav.

59. Colleen Hoover "Kahetsuse värv", kirjastus Pegasus 2022, 382lk. ⭐⭐⭐
Jällegi - loetav ajaviiteks, aga eriline elamus just ei olnud. Sisu oli üsna ettearvatav, nii Clara kui Morgani poolt vaadates ja vahelduseks tahaks lugeda midagi, mille lõppu ette ei tea pärast esimest 50 lehekülge. Aga samas, eks see ole mu oma viga, et Hooverit loen 😀

60. Alvydas Šlepikas "Minu nimi on Maryte", kirjastus Toledo 2015, 269lk ⭐⭐⭐⭐⭐
Tõsielul põhinev lugu saksa lastest, kes peale teist maailmasõda lootsid leida Leedus paremat elu - peavarju ja toitu. Kurb, mis muud. Läheb südamesse. Paneb mõtlema. 

61. Prints Harry "Varumees", kirjastus Tänapäev 2023, 494lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Paljud osad sellest loost olid tuttavad. Jõuavad ju siia need monarhiauudised samamoodi nagu igale poole mujale. Aga see raamat tegi Harry ja Megani... inimesteks. Mitte ainult nimedeks ja nägudeks uudistes. Tegemist ei olnud, ilmselgelt, kirjandusmaailma meistriklassiga. Aga tegemist oli ühe inimese looga ja mul ei ole südant seda hinnata vähemaga kui viis tähekest. Üldiselt hakkas kurb. Fassaad on võimas asi. Kas seda peab igavesti hoidma..no ei. 

62. Yrsa Sigurdardottir "Vaikus", kirjastus Varrak 2023, 422lk. ⭐⭐⭐⭐
Mul on tekkinud kuidagi eriti kõrged nõudmised krimipõnevikele. Üldiselt on Sigurdardottiri raamatud mulle meeltmööda olnud, aga praegu jäi ikkagi midagi puudu. Või oli midagi üle. Igatahes midagi jäi kriipima. Ja no need Islandi nimed. Kulus pool raamatut, et aju aru saaks, kes on kellega suguluses, kes on surnud ja keda miks kahtlustatakse. 

63. Ingvar Villido "Teadvuse praktiline kasutamine", kirjastus Human Books 2023, 215lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Öelge veel, et raamatud ei jõua minuni siis, kui neid vajan. Mul sai pooleaastane ravikuur läbi ja see emotsioonide tsunami, mis praegu toimub... ütleme nii, et õige raamat õigel hetkel. Keeleliselt lihtne ja arusaadav. Õpetused sujuvad ja kes soovib abi saada, see seda siit ka leiab.  Tahaks loota, et suutsin end jälle letargiast lahti raputada ja asuda tegudele parema homse nimel. 

30.04.2024
Jälle üks kuu mööda saanud. Aeg ikka lendab vananedes. Ja on tunda, et kevad käes - raamatunumbrid vähenevad. 

Aprillis sain läbi 13 raamatut, milledes oli 3938 lehekülge. Aasta esimese nelja kuu peale teeb see siis vastavalt 63 ja 18 267. 

Toredat nõidade ööd ja kohtume maikuu lõpus!

Kommentaarid