Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2024: mai

64. Liisi Lõo "Minu Tšiili. Vahetusõpilase rõõmud ja rumalused", kirjastus Petrone Print 2011, 319lk. ⭐⭐⭐
Iseenesest ladusalt kirjutatud ja armas, aga...ma vist olen jälle lihtsalt liiga vana. Autor räägib oma aastast vahetusõpilasena ja leian, et sihtgrupp võikski pigem olla keegi nooremapoolne, keda on sarnane seiklus ees ootamas. Minu jaoks veidi liiga pubekas teos. Autori kogemus muidugi ehe ja ta oligi sel ajal teismeline. Paaris kohas kumas läbi ka üleolev suhtumine, eelkõige Tšiili noorte teadmistesse puutuvas osas, aga ka see võis olla lihtsalt minu mulje. 

65. Camilla Grebe "Varjukütt", kirjastus Pegasus 2019, 443lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Saan aru, miks on raamat (ja autor) auhinnatud. Väga huvitav lugemine, mis hoiab enda küljes kinni. Ei olnud eriti rõvedaid kirjeldusi, aga oli see mingi x faktor. Paganas, tõesti oli põnev! Jutt voolas kergelt ja loogiliselt ning polnud kohutavalt keerulisi seoseid, mida on raske jälgida. 

66. Victoria Aveyard "Punane kuninganna", kirjastus Pikoprint OÜ 2015, 424lk. ⭐⭐
Kohe üldse ei olnud minu tassike teed. Fantaasia on üldiselt žanr, mis mulle istub, aga see kuidagi jäi kaugeks. Kõik oli ilus-kena-tore, aga liiga palju oli pöördeid ja reetmisi, mis kaotasid huvi lugeda ära. Sarja teisi osi just ise vabatahtlikult ei otsi lugemiseks. 

67. Etaf Rum "Naine pole mees", kirjastus Rahva Raamat 2023, 368lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Karm ja ebaõiglane elu. Raamatus kirjeldatud kombed, teod ja tegemised, ei ole minu ajule vastuvõetavad. Raske on omaks võtta teadmist, et veel 21.sajandil saab mõni naine peksa, kui julgeb mehel arvamust avaldada. Või soovib õppida. Või ise valida oma teed. Aga romaan on aus ja valus ning vapustav. Näitab ehedalt, kuidas mustrid rändavad põlvkonnast põlvkonda.

68. Emily Henry "Rannaraamat", kirjastus Varrak 2021, 327lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Vahelduseks üks armastusromaan, mis ei ajanud öökima. Selline mõnus lugemine, kuigi mitmel korral oli peategelane January paras draamakuninganna. Ühesõnaga - silmi sai pööritada, aga lugu oli mõnus. 

69. Nicola May "Väike külaturg", kirjastus Pegasus 2022, 320lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Taas üks nunnu armasturomaan. Sel korral oli draamakuningas esindatud, aga lugu ise armas ja kergesti loetav. Suurepärane mõtete mujale viimiseks ning kellegi teise kujuteldavasse ellu sukeldumiseks. 

70. Nino Haratischwili "Kaheksas elu", kirjastus Rahva Raamat 2023, 528lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Raamatu paksust nähes ehmatasin kõhu lahti - tellised ei ole mulle kunagi meeldinud. Aga see, ühe perekonna lugu, tõmbas mind endaga kaasa reisile, mida ma ei osanud oodata. Sügav, valus, oma ajale truu. Ajalugu, mis nii oskuslikult oli seotud jutustusse, mille keskmes oli ühe pere eri põlvkondade kannatused. 

71. Igne Zarambaite "Süngete vete vaimud", kirjastus Eesti Raamat 2023, 143lk. ⭐⭐⭐
Loetav, aga erilist vaimustust ei tekitanud. Mõte läks pidevalt oma radu käima ja raamat ei tõmmanud endaga kaasa. Õnneks on ta õhuke, ei tunne, et oleks aega raisanud keskpärase elamuse peale. 

72. Clare Pooley ""Viienda platvormi rahvas", kirjastus Varrak 2023, 327lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ 
Taas üks selline autor, kelle raamatutes ei pea pettuma. Väga kaasahaarav ja inimlik. Läbi käiakse suur probleemide spekter ja ma olen üliõnnelik, et teos minuni jõudis. Kõigile kuluks ellu ära oma isiklik Iona ja rongikamp. 

73. Bella Mackie "Kuidas tappa oma perekonda", kirjastus Pegasus 2023, 397lk. ⭐⭐⭐⭐
Üks omamoodi raamat. Ühest küljest palju katkiseid inimesi, teisest küljest paras ports huumorit. Lõpp oli ootamatu, aga andis raamatule palju juurde - hakkas teine pisut ära vajuma enne finišit. Aga annab edasi moraali, et tarkus tarviline vara, sest ega ilma selleta poleks Harry plaan kuidagi läbi läinud. Kahjuks viit tärni ei saa, sest midagi jäi puudu. 

74. Liis Kängsepp "Minu Argentina. Vabatahtlikuna getos", kirjastus Petrone Print 2008, 284lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Jäi mulje, et autorile Argentina kui riik eriti ei meeldinud. Muus osas - raamat oli hästi ja huvitavalt kirjutatud. Taas kajastub, et autor on leiba teeninud kirjutamisega. Lugu on ladus ja igavust ei teki. 

75. Marje Aksli "Minu Moldova. Diplomaadi naisena Euroopa vaeseimas riigis", kirjastus Petrone Print 2008, 223lk. ⭐⭐⭐
Üks väga pinnapealne raamat. Jah, vaene riik, aga kindlasti õnnestuks sellest ka kuidagi...positiivsemalt kirjutada? Kultuurišokk kindlasti, aga ehk natuke ka lihtsalt see, et autor läks Moldovasse headest oludest, priviligeeritud seisuses ja lühikeseks ajaks. Tavakodanik oleks saanud ilmselt autentsema kirjelduse edasi anda. 

76. Antti Tuomainen "Põdravalem", kirjastus Varrak 2022, 256lk. ⭐⭐⭐⭐
Taas selline on-aga-ei-ole raamat. Huumorit on, krimi on ka. Peaks nagu hea kompott saama, aga see müstiline miski on ikkagi puudu.

77. Shalini Boland "Abikaasa", kirjastus Ersen 2021, 288lk. ⭐⭐⭐
Loetav, aga mitte kõige huvitavam põnevik. Lugu on ladus ja kergelt jälgitav, aga kuidagi liiga rahulik. Alati ei pea muidugi kärtsu ja mürtsu olema, aga veidi põnevust ju ei oleks paha. 

78. Antti Tuomainen "Koprateooria", kirjastus Varrak 2023, 248lk. ⭐⭐⭐
Nagu nende sarjadega ikka kipub olema - mida osa edasi, seda üksluisem. Täpselt nagu oleksid kõike juba lugenud, ainult nimed on muutunud. Siin samamoodi, lugu okei ja kergelt loetav, aga ei midagi uut ega huvitavat. 

79. Betty Rowlands "Mõrv Larkfield Barnis", kirjastus Eesti Raamat 2023, 222lk. ⭐⭐⭐
Taas pean ütlema, et loetav aga jube uimane. Iseenesest, jällegi, hästi kirjutatud ja lihtsasti loetav, aga uskumatult aeglane oma tempo poolest. Lõppu ma muidugi ära ei arvanud, mis on plussiks, aga üldpilti ka kuidagi eriti paremaks see ei tee. 

31.05.2023
Nii, nii, nii, jälle kuu möödas. Täna on kiire päev, seega saab hommikul varavalges juba postituse valmis toksida. Lugeda nii kui nii ei jõua, hea kui õhtuks võhm päris väljas pole 😀

Aga asja juurde - mais lugesin läbi 16 raamatut, mis teeb senise aasta jooksul kokku 79 teost. Lehekülgi oli sel kuul 5117, viie kuuga 23 384. 

Kohtumiseni juunis! 

Kommentaarid