Otse põhisisu juurde

Postitused

Hakkliha-sibulapirukas

Pühapäevaõhtusse mõtlesin kirja panna ühe eriti mõnusa hakkliha-sibulapiruka.  Vaja läheb: 200g hapukoort 2tl suhkrut 1tl soola 1tl küpsetuspulbrit 4 muna 4dl nisujahu 500g hakkliha soola, pipart tilli 3 spl majoneesi 1 pakk külmutatud seenesegu 1 suvikõrvits rohelist sibulat 3 väiksemat sibulat 150g riivjuustu Nagu ikka, kui on retseptis hakkliha, alustame selle valmistamisest. Pane hakkliha törtsu õliga ja maitseainetega pannile praadima. Kui hakkliha on valminud, lisa seened. Sega hoolikalt ning jäta podisema. Tükelda suvikõrvits ning lisa seegi pannile. Sega uuesti läbi ning haki juurde roheline sibul. Lisa majonees ja till, sega uuesti läbi, lase paar minutit podiseda ja võta pliidilt ära.  Nüüd teeme valmis põhja. Selle jaoks sega kokku hapukoor, suhkur ja soola, sega. Lisa juurde munad ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Jälgi, et tainas ei jääks liiga paks, vajadusel lisa veel muna või hapukoort. Sega kõik ühtlaseks ning vala ahjuvormi. Vormi võid määrida ka tilgakese õliga, si
Hiljutised postitused

Peedilasanje

Veel üks lasanje seniks kuni plaate jätkub veel (vähemalt kahe korra jagu, nii hoiatuseks mainin).  Vaja läheb: 2 pakki hakkliha (500g)  2 sibulat pisut rohelist sibulat 1 keskmise suurusega suvikõrvits 600ml piima 3 spl nisujahu 2 pakki riivitud peeti (500g) 1 pakk riivjuustu (150g)  lasanjeplaate soola, pipart Hakkame algusest ja selle jaoks pane hakkliha koos törtsu toiduõli, maitseainete ja tükeldatud sibulaga praadima. Samal ajal kui hakkliha valmib, koori ja riivi suvikõrvits. Kui hakkliha on valmis saanud, lisa riivitud suvikõrvits ja lõika juurde roheline sibul. Sega läbi ja lase mõni minut praadida. Seejärel lisa juurde jahu (sega hoolikalt!) ja piim. Sega ühtlaseks ning lase keema tõusta.  Pane ahjuvormi põhja lasanjeplaadid, sinna peale kaste ja seejärel peet. Jätka ladumist kuni koostisosad otsa saavad. Minul tulid kihid sellised: plaat-kaste-peet-plaat-kaste-peet-plaat-kaste. Jälgi oma koguste juures kindlasti seda, et kaste jääks viimaseks kihiks!  Viimasele kastmekihile

Ahjuomlett suvikõrvitsa ja sibulaga

Nii, veel üks üsna kiire retseptike, mida stressirohkel ajal teha, kui pole soovi mitu tundi pliidi ääres istuda.  Vaja läheb: 2 suvikõrvitsat 2 sibulat 10 muna 2dl piima pakk (150g) riivjuustu soola, pipart Alustuseks koori ja tükelda sibulad ning suvikõrvits ja pane nad üsna suured kaussi. Seejärel lisa juurde lahti klopitud muna ja piim. Sega hoolikalt läbi. Nüüd lisa juurde ka riivjuust ja maitseained ning sega uuesti ühtlaseks.  Kes soovib, võib sibula enne ka ära praadida, aga minu jaoks paistis see lihtsalt üleliigse ajakuluna. Vala segu õliga määritud ahjuvormi ning küpseta 200kraadi juures umbes 40minutit. Tähtis on, et muna saaks valmis.  Ja voilaa!  Head isu! 

Hakklihapirukas muna ja riisiga

Eile ühendasime Raidoga käed ja tegime koos valmis ühe hakklihapiruka. Tuli väga maitsev ja ilmselt ei võta ka väga kaua aega kui on normaalne pliit, millel saab kasutada korraga rohkem kui ühte plaati :D Vaja läheb: 2 kotti riisi (teate küll neid pakke, milles on neli kotikest?) 500g lehttainast 2 pakki hakkliha  2 sibulat pipart, soola 2dl piima  6 muna Alustuseks pane hakkliha koos tükeldatud sibulaga pannile praadima koos törtsu toiduõliga. Lisa ka sool, pipar. Kui hakkliha on valmis saanud ja sibul klaasjas, lisa juurde piim ning lase keema tõusta enne kui pliidilt ära võtad.  Järgmisena keeda ära munad ning riis. Sel ajal kui need omaette podisevad, tee pooleks lehttainas ning rulli need kaheks ühe suurusega nelinurgaks, mis mahub ära su ahjuplaadile.  Hüppame nüüd ajas edasi sinna, kus ka munad ja riis on juba keedetud. Koori ning viiluta munad ning alustame piruka kokku pakkimisega.  Ahjuplaadile pane küpsetuspaber (võid selle määrida kokku toiduõliga, mul kipub lehttainas pide

Broileripirukas

Täna on selline tore päev, et alustasin õhtusöögi tegemist kell pool 9 hommikul. Mitte seetõttu, et see saaks olema kolmekäiguline, vaid ma olen õhtul tööl ja kell 8 enam ei viitsi kokkama kukkuda. Üle tüki aja muidugi huvitav kogemus süüa teha üksi ja ilma "oota poja, pliit/ahi on kuum, ai-ai" jututa. Täitsa tuli meelde kui palju see köögis pliidi taga olek mulle tegelikult meeldib. Nüüd muidugi läheb juba niisama mölaks, seega hakkame retseptiga pihta.  Vaja läheb:  3 kanafileed (või ole laisk ja osta 3 pakki röstitud broilerikuubikuid)  2 sibulat veidi toiduõli praadimiseks ja vormi määrimiseks Üks pakk külmutatud seeni Rohelist sibulat (ma panin pool pakist, aga võib vabalt ise kogusega mängida) Üks pakk külmutatud brokkolit 2dl piima Üks pakk lehttainast Sool, pipar Alustame täidisest. Pane suuremale pannile törts toiduõli ja kanakuubikud ning alusta praadimist. Samal ajal koori ja tükelda sibulad. Kui see on tehtud, lisa sibul ja roheline sibul pannile. Sega hoolikalt j

Köögiviljalasanje

Nüüd kui koju jõudsid lasanjeplaadid leian ikka ja jälle oma nädala retseptide hulgast mõne. Sel korral üks lihata variant, mis oli samuti väga maitsev.  Vaja läheb:   Lasanjeplaate 2 sibulat Veidi rohelist sibulat 3 porgandit 1 purk purustatud tomateid 2,5dl vett soola, musta pipart, pitsamaitseainet 7dl piima 4sl jahu 100g spinatit Üks (väiksem) pakk riivjuustu 8-10 viilu juustu Alustame köögiviljakastmest. Selle jaoks koori ja tükelda sibul, lõika roheline sibul tükkideks ja riivi porgandid. Pane nad kõik pannile, lisa juurde ka purustatud tomatid, vesi ja maitseained. Sega hoolikalt läbi ja hauta madalal kuumusel 25minutit.  Nüüd on kord juustukastme käes. Vala piim kaussi ning sega sinna sisse jahu. Vala potti/pannile ning kuumuta peaaegu keemiseni. Lisa juurde riivjuust ja spinat. Lase pliidil podiseda umbes 5 minutit, sega pidevalt.  On aeg hakata lasanjet vormi laduma. Selle jaoks pane vormi põhja köögivilja kaste, selle peale juustukaste ning sinna peale lasanjeplaadid. Jätka

Loetud raamatud 2021: august

 56. Rachael Lippincott " Kolm sammu sinuni ", kirjastus Rahva Raamat AS 2019, 240lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ Mulle väga meeldis. Lugemiseks selline mõnus, kerge noortekas, mis samas annab edasi tähtsat sõnumit ja teadmisi tsüstilisest fibroosist. Samuti meeldis mulle, et raamat ei olnud kirjutatud naiivselt või liiga roosasilmselt. Isegi minusugusel küünikul võttis silma märjaks, kui Stella ja Will hüvasti jätsid, seega romantikaosa oli ka täitsa hästi kirja pandud. Olgem ausad, tihti kipub noortele suunatud kirjanduses olema eriti naiivset armastust ja peaaegu kolmekümneselt (kui veider on seda kirja panna) tahaks lihtsalt selle peale veidi öökida.  57. Peter Kerr " Apelsinid lumes. Üks talv Mallorcal ", kirjastus Tänapäev 2016, 250lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ Kuigi lugemine läks visalt, pean ütlema, et väga mõnus ja soe lugemine. Jättis kohe sellise hästi hubase tunde, kui kaane sulgesin. Huvitaval kombel sain isegi kuidagi motivatsiooni ja indu. Lihtsalt väga head emotsioonid ja vahel ei olegi vaja