Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: juuni

Juuni oli lugemise osas kesisem kui tavaliselt, aga pole hullu. Läbi loetud kuus raamatut on siin: 

 41. Kintz Kinzenberg "Ma olen kole", kirjastus Eesti Ajalehed AS 2011, 222lk ⭐⭐⭐⭐⭐

See oli selline omamoodi lugemine. Jah, see pani taas mõtlema ja veidi endasse vaatama. Mõtted, emotsioonid..no mis sa ära teed, kui miski kõnetab. Ei, ma pole petetud ja maha jäetud, aga mingi pidepunkti ikkagi leidsin. Ja kogu see sügav mõte nende ridade taga teenib välja viis tärnikest ja sooja soovituse teistelegi.  

42. Alex North "Varjusõber", kirjastus Pegasus 2021, 336lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Sujuvalt kulgev lugu, millel on algus ja konkreetne lõpp. Taevas teab kui väga mulle meeldivad lõpuga lood 😀 oli huvitav lugeda, aga lõpp vajus veidi ära ja kaotas oma sära. No õnneks ei olnud ülemäära punnitatud, siis oleks teistpidi häda olnud jälle. Üldmuljet ka eriti ei mõjutanud, seega minu poolt soe soovitus. 

43.Lisa Scottoline "Vaata uuesti", kirjastus Ersen 2017, 336lk ⭐⭐

Minu jaoks veits üle vindi keeratud raamat. Lugeda küll kannatas, aga tundus ikka väga üle pakutud kohati. Mitte miski, peale suhete, ei suutnud jätta isegi natukene usutavat muljet. Okei, praegu (01.07) ei suuda ma isegi meenutada, mis lugu nende kaante vahel peitus. 

44. Victoria Schwab "Luude tunnel", kirjastus Rahva Raamat AS 2021, 320lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Selline lihtsalt kulgev ja ladus lugemine. Üleliigsena tunduvaid kohti polnud ja kõik oli piisavalt konkreetne, et tüdimust ei tekkinud. Lugu ise oli ka üsna põnevalt ülesse ehitatud. Ei saa öelda, et pinge ja põnevus nüüd kohe räigelt peale oleks lennanud, aga ühe jutiga raamat läbi loetud sai. Lisaks eelpool toodule oli kiri üsna suur, seega minusugune väsinud silmadega inimene jaksas kenasti kaasa liikuda ilma suurema pingutuseta 😀 Täitsa tore lugemine, julgen soovitada küll. Ja kui hästi läheb, siis ma ei kaota kogu selle kummituste üledoosi peale oma und. (Ei kaotanud, juhul kui kedagi huvitab) 

45. Brenda Novak "Enne kui me võõraks jäime" kirjastus Ersen 2019, 344lk. ⭐⭐

Mulle see raamat ei istunud, no kohe üldse mitte. Ideepoolest potentsiaali nagu oli, aga jäi siiski veidi lahjaks võrreldes mõne teise põnevikuga. Kogu storyline tundus pisut liiga ... pehme? Ei, see ei ole nüüd see päris õige sõna, aga tagakaane kirjelduse järgi ootasin midagi vürtsikamat ja säravamat. 

46. Geir Tangen "Südamemurdja", kirjastus Varrak 2018, 376lk.⭐⭐⭐

Ei olnud just elu huvitavaim põnevik, samas lugeda kannatas. Miskipärast olid mul ootused suured. Täpselt ei teagi miks. Ütleme nii, et vaimustust nii palju ei olnud, et võtaks vaevaks meeleheitlikult sarja teisi osasid lugeda. Tegemist on nimelt teise osaga triloogiast. Ma esimest pole lugenud, aga see ei seganud kuidagi arusaamist, mis toimub, seega loetav ka eraldiseisvana. 

01.07.2021

Juuni kuues loetud raamatus oli kokku 1934 lehekülge (poole aastaga kokku 13 262 lehekülge) ja 46 raamatut. Kohtumiseni augustis! 

Kommentaarid

  1. Sul on nii mõnus seinast-seina lugemispagas, tahaksin soovitusi paluda. Vanasti lugesin, mis kätte juhtus, nüüd tahaksin, et ei ole pikk raamatute sari, et lugu mahuks ühe raamatu sisse.. muidu ei saa elada enne, kui kõik loetud :D Soovita palun mulle midagi, mis oleks nagu fantaasiamaailmast, näiteks nagu Nõidade sõda raamatusari või Inetud/Ilusad/Erilised, aga oleks ainult üks raamat, ilma järjeta :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oeh, on see nüüd alles küsimus :D Vaatasin ja meenutasin neid raamatuid, mida lugenud olen ja ega väga palju ei olnudki fantaasiamaailma lugusid.
      Esimesena tahaksin kohe soovitada Domineerivat värvi, aga see on ka sari (siiski pagana hea sari!)
      Aga veel mõned soovitused:
      Sheri S. Tepper "Värav naiste maale" (omal ajal väga nautisin lugemist)
      Suzanne McLeod "Vere magus lõhn" (see nüüd nii lemmik ei olnud ja on ka sari, aga kui nüüd õigesti mäletan, siis oli raamat loetav ka eraldi ilma, et peaks veel 521524215 tükki läbi lugema. Sisaldab vampiire ja haldjaid. Kahjuks pole libahunte. Millises raamatus on vampiirid, aga pole libahunte?? :D)
      Tom Perrotta, "Allesjäänud"
      Airika Harrik "Iseenda laps" (see on ka tegelikult triloogia, aga kannatab ka eraldi lugeda. Või siis lihtsalt ei suutnud see esimene minus huvi tekitada, sest siiani pole teisi läbi lugenud :D)
      Camilla Sten "Kadunud küla" (pole küll päris fantaasia, aga müstikat on küll ja veel)
      Margaret Atwood "Teenijanna lugu"
      Sophie Hannah "Nad pole kasvanud"
      Victoria Schwab "Luude tunnel" (jälle pean ütlema, et seda saab lugeda ka ilma eelneva raamatu lugemist, sest kõik on ära seletatud ja midagi mõistatuseks ei jää)

      Huvitav, mis värk sellega on, et nii suur osa fantaasiakirjandusest on sarjadena? :D
      Loodetavasti leiad siit nimekirjast midagi, mis kõnetab :)

      Kustuta

Postita kommentaar