Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2022: september

77. Jorn Lier Horst "Katharina kood", kirjastus Eesti Raamat 2020, 305lk. ⭐⭐⭐

Lugeda oli okei, aga põnevust ei olnud. Lugu oli kuidagi etteaimatav ja liikus kohutavalt aeglaselt. Ega alati ei peagi olema põnevik täis laipu ja võikaid kirjeldusi, aga natuke tempot ei teeks paha. 

78. Märt Laur "Mürgiallikad", kirjastus Tänapäev 2020, 255lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Väga emotsionaalne ja detailirohke kirjeldus vähihaige elust-olust alates diagnoosi saamisest, läbi raviprotsesside, kuni lõpuni. Tegemist ei olnud õnneliku lõpuga raamatuga. Tegelikult oli üsna valus seda teost ka lugeda. Olen kaks korda vaadanud kõrvalt kiiritusravi, vestelnud sellel teemal, aga päris lõpuni ei ole suutnud siiski läbielamisi mõista. Nüüd sain taas natuke selgema ülevaate, mis mõtteid/valikuid võib raviprotsess tekitada. Annaks universum, et kolmandat korda ei ole vaja mul pealt vaadata lähedase ravi ja tagajärgi. 

79. Viveca Sten "Täna öösel sa sured", kirjastus Pegasus 2020, 380lk. ⭐⭐⭐⭐

Üsna huvitav. Siiski mitte kõige parem krimi, mida sel aastal lugenud olen. Eelkõige seetõttu, et lõpp vajus ära. Mind väga häiris, et raamatus ei olnud lõpetust. Ma saan aru, et tegemist on sarjaga, aga lool peaks olema mingitsorti lõpp, mis raamatu tervikuks seob. Nii hea siiski ei olnud, et tahaksin ka kõik eelnevad või järgnevad raamatud läbi lugeda. 

80. Jo Frost "Jo Frost'i väikelapse kasvatamise sos", kirjastus Varrak 2014, 253lk. ⭐⭐⭐

Raamatu ülesehitus käis mulle jõhkralt närvi pihta. See küsimused-vastused variant ei olnud selle temaatika puhul see, mida tahaksin. Eelistaksin, kui tegemist oleks ühe sidusa jutuga, mis käsitleb neid teemasid. Samuti pean mainima, et nii mõnegi koha peal kerkisid kulmud jube kõrgele, sest mitte miski minus ei suudaks pakutud viise kasutada lapse kasvatamisel. 

81. Sven Vahar "Minu Leedu. See kolmas baltimaa.", kirjastus Petrone Print 2020,  264lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Jällegi üks tore Minu sarja lugemine. Kuidagi sujuv ja ladus, mõnusalt omavahel sobitatud kohalik eluolu ja isiklikud kogemused koos faktidega riigi kohta. Kõike oli just täpselt nii palju, et oli huvitav lugeda. 

82. Graham Joyce "Vaikiv maa", kirjastus Ersen 2016, 216lk. ⭐⭐⭐⭐

See oli üle tüki aja üks fucked up raamat, mis mängis mõistusega. Ja ma ei ole kindel, kas see mulle meeldis. Muidugi, otseselt halb ja ei olnud ja tegelikult oli kõik lõpuks seoses, aga lihtsalt oli veider. Ja kummaline lugeda. 

Aga mulle tohutult meeldis see armastuse osa. Ma olen olnud viimased paar nädalat jõhkralt emotsionaalne ja eks see sellega seotud ole, et pisarad polnud kaugel. 

Eriti mõjus see, et õnnelikku lõppu polnud.  Või noh, oli, aga poolikult. 

83. Jacky Durand "Retseptiraamat", kirjastus Tänapäev 2020, 160lk. ⭐⭐

Raamatul oli potentsiaali olla hingestatud, mõtlemapanev ja sügavamõtteline. Mõnes kohas see isegi oli see nii, aga neid kohti oli pigem vähe. Enamik raamatust virvendas minu jaoks kuskil kahepalgelisuse ja pealiskaudsuse vahel. Üsna igav oli ka, kui aus olla. 

84. Mads Peder Nordbo "Nahata tüdruk", kirjastus Varrak 2018, 303lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Kaasakiskuv ja huvitavate pööretega krimilugu. Kohati oli nii pingeline, et edasi lugemine tundus ülimalt keeruline. Gröönimaa koha- ja eesnimed olid ka paras keeleharjutus. Mul kohe väga hea meel, et meil siin sellised lihtsad nimed on nagu Mati ja Kati. 

Ei, tegelikult oli huvitav lugemine ja kõik otsad seoti lõpuks ilusti-kenasti kokku. Julgen soovitada küll.

02.10.2022

Septembris sain loetud 8 raamatut. Arvuliselt jõudsin eelmise aasta omani, mis tähendab, et igal juhul tuleb sel aastal uus isiklik rekord! Lehekülgi sai kokku 2136 ja aastaga teeb see 26 306 lehekülge. 

Kohtumiseni oktoobri ülevaates!

Kommentaarid