Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2022: november

94. Olav Osolin "Minu esimene elu", kirjastus Varrak 2020, 435lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Ootamatult hea ja hästi kirjutatud. Ilmselgelt pole uudiseks, et ajakirjandust õppinud inimene kirjutada oskab, aga meeldivaks üllatuseks sai minu jaoks tõdemus, et huvitav oli lugeda. Ma eeldasin, et see on tüüpiline sündisin-kasvasin-tegin-olin tüüpi elulugu. Ja seda kõike ka oli, aga see oli pandud kirja huvitavalt, saatjaks ajaloolised faktid ja nõukaaja absurd. Samuti oli rõhk pigem tööelul ja -tegemistel ning ei pidanud end läbi hekseldama sugulussidemetest, mis tegelikult kedagi eriti sügavalt ei huvita.  

95. Ann Cleeves "Valged ööd", kirjastus Varrak 2017, 327lk. ⭐⭐

Olen nii harjunud hoogsa Skandinaavia krimilugudega, et see ajas lihtsalt haigutama. Ootasin, et läheks põnevaks, aga kahjuks siiski ei läinud. Kuidagi unine ja uimane, tiksuv. Täpselt selline Midsomeri mõrvad, et vaadata veel kannatab, aga lugedes ei ole suurem asi. 

96. Ann Cleeves "Punased luud", kirjastus Varrak 2018, 310lk. ⭐⭐⭐

Pisut põnevam, kui sarja teine raamat. Või siis hakkan mina harjuma selle rahulikuma tempoka, mis Cleevesil on võrreldes varasemate selleaastaste krimidega. Eks ma ikka lõpuni loen selle sarja, aga edaspidi eelistan kindlasti Skandinaavia omasid. 

97. Ann Cleeves "Sinine välk", kirjastus Varrak 2018, 285lk. ⭐⭐⭐

Endiselt minu maitse jaoks liiga aeglane ja kohati ka liiga keeruliste seostega, millel ma ei jaksanud järge pidada. Positiivne on see, et tempot tuli raamatu lõpuks juba pisut juurde. Kurb, et peategelasest uurija jälle on kirjutatud depressiivseks ja omadega puntras kujuks, kuigi jah, see osa tuleb alles edaspidi. Selles osas oli ta veel õnnest uimane. 

98. Ann Cleeves "Surnud vesi", kirjastus Varrak 2019, 312lk. ⭐⭐⭐

Ega midagi uut öelda ei ole. Kolm raamatut veel ja saabki loetud. Preemiaks tuleb kaks, loodetavasti, väga huvitavat raamatut, mille lugemist juba väga ootan. 

99. Ann Cleeves "Ronkmust", kirjastus Varrak 2016, 288lk. ⭐⭐

Nii, nüüd siis ka sarja esimene osa loetud. Vähemalt olen nüüd õigesti järje peal ja tean, mis, kus, kes ja kuidas seotud. Üldiselt samad sõnad, mis eelmiste loetud raamatute kohta.

100. Kristin Neff "Enesekaastunne. Lõpetage enese nüpeldamine ja jätke ebakindlus seljataha." Kirjastus AS Äripäev 2017, 332lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Enseekaastunne, enese väärtustamine, teadlik kohalolu, teadvel olek, tänulikkus. Need on vaid mõned märksõnad raamatu kohta. Ma ei tea, kuidas see on võimalik, aga raamatu lõpuks hakkasin praktiseerima enesekaastunnet ja, pagana pihta, see töötab! Ma tunnen ennast õnnelikumana, kui üle tüki aja. Mul on motivatsioon, tahtmine midagi muuta, liikuda unistuste poole. Väga abistav raamat, mis ei õpeta elama, aga annab tööriistad, et muuta enda maailma pisut paremaks ja helgemaks.

101. Ann Cleeves "Õhku haihtunud", kirjastus Varrak 2020, 303lk. ⭐⭐⭐⭐

See raamat meeldis mulle rohkem kui eelmised. Ei teagi, kas raamat ise läks paremaks või mina lihtsalt harjusin ära. 

102. Ann Cleeves "Külm maa", kirjastus Varrak 2020, 312lk. ⭐⭐⭐⭐

Juhuu, saingi läbi kõik 7 Shetlandi sarja raamatut, mis kunagi on lugemislisti jõudnud. Tunne on ülev. Ega midagi uut öelda ei ole. Nüüd hakkan totaalselt ära harjuma sellega, et kärts ja mürts on puudu ja pisut on isegi kurb. Aga uued tuuled ootavad raamatumaailmas. 

30.11.2022

Kuna homme algab uus kuu ja olen täiesti kindel, et täna õhtul ühtegi raamatut läbi lugeda ei jõua, siis teen eriti varakult kokkuvõtte ära. 

Novembris lugesin üheksa raamatut ja keerasin 2904 lehekülge. Taaskord olen üllatunud, sest näiteks koroonaga haiguslehel olles, et võtnud ma nädal aega mitte ühtegi raamatut kätte 😀 aga eks juhtub ka imelikumaid asju elus, kui 9 raamatu lugemine. 

Aasta peale on seni skooriks 102 raamatut ja  32 459 lehekülge. 

Kohtumiseni aasta lõpus, kui saab teha mõnusa kokkuvõtte ja võrdluse eelmise aastaga. 

Kommentaarid