Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: veebruar

12. Lisa Jewell "Nähtamatu tüdruk", kirjastus Eesti Raamat 2022, 317lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Üsna kiirelt kulgev lugu, mis hoiab enda kütkeis algusest lõpuni. Tegevusliini ei ole aetud liiga keeruliseks ja õnneks ei jää ka lahtiseid otsi ning kõik on ilusti-kenasti tervikuks seotud. Mulle igatahes meeldis! 

13. Clare Mackintosh "Pantvang", kirjastus Pegasus 2021, 410lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Uuh, nii põnevalt kirjutatud ja väga kaasahaarav. Isegi päris lõpus suutis autor üllatada. Olin juba kindel, et süüdlane on käes, aga... ohoo. Väga-väga soovitan lugeda, sest kohati on põnevust suisa nii palju, et pidin raamatu käest panema ja hetke enda kogumiseks võtma. 

14. Josef Martin Bauer "Nii kaugele kui jalad viivad", kirjastus Helios 2001, 390lk. ⭐⭐⭐⭐

Kuidas saaks ühe tõestisündinud põgenemist vangilaagrist üldse kommenteerida?  Tugitoolis istudes üks põnev lugemine. Raamatu osas üldiselt häiris, et tekst oli üks pikk jutt, ei olnud üldse sobivat võimalust hetkeks raamatut käest panna. Pidevalt kadus jutu mõte ära, kui korraks paus sisse tuli. Aga  lugu ise..oh jah. 

15. Camilla Grebe "Unetardumus", kirjastus Pegasus 2021, 448lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Järjekordne väga huvitav lugmiene. Mulle ikka meeldib see skandinaavia krimi ja autorite oskus luua väga kaasakiskuv lugu. Ma küll suutsin enne lõppu aimata, kes on süüdi ja kas Saamuel jääb ellu, aga see ei vähendanud kuidagi üleüldist põnevust.   

16. Seraphina Nova Glass "Nii tubli naine", kirjastus Ersen 2021, 296lk. ⭐⭐

No tule taevas appi. Lootsin, et see saab olema põnev lugu. Ikkagi koduperenaise salaelu, oo eks. Tuli välja, et ikkagi ei olnud üldse põnev. Okei, mõni peaaegmu huvitav koht ikka leidus ka, aga enamik raamatust oli minu jaoks lihtsalt tüütu soigumine ühel ja samal teemal, mis lõpuks polnud üldse köitev ega kaasahaarav. 

17. Valerie Bacot "Kõik teadsid", kirjastus Sinisukk 2022, 125lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Anda sellele raamatule viis tärni kõlab ikka väga retsilt. Aga lugu oli karm ja aus ning väga kole. 

18. Mark Edwards "Maja metsa varjus", kirjastus Pegasus 2022, 380lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Tõesti pingeline ja haarav, nagu kaanel on kirjeldatud. Käest panna oli väga raske ja see seletab ka seda, kuidas on võimalik ühe päevaga läbi lugeda nii paks raamat. Judinaid tekitav.   

19. Ana Johns "Naine valges kimonos", kirjastus Pegasus 2020, 336lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Uskumatult ilus, uskumatult valus. See mõte, kui raske on olnud varasematel põlvkondadel, mitte ainult Eestis, aga ka mujal maailmas, on õudne. Korduvalt hoidsin pisaraid tagasi, sest need emotsioonid ja tunded olid edasi antud nii tõetruult. Väga soovitan lugeda. Hoolimata sellest, et lõpp oli magusvalus. 

20. Viveca Sten "Lume ohver", kirjastus Pegasus 2021, 398lk. ⭐⭐⭐⭐

Skandinaavia krimi oma headuses. No mulle meeldis. Oli tegevust, oli põnevust. Samas vist veidi isegi liiga palju vee segamist, sest lõpuks muutus õige pisut tüütuks. Üldmulje jäi hea ja ladus ning kannatab lugeda küll. 

21. Heidit Kaio "Vestlused Priiduga. Lahutus", kirjastus Pilgrim 2021, 182lk. ⭐⭐⭐⭐

Nagu lihtsas keeles ja hästi kokkuvõtvalt kirjutatud eneseabi õpik. Sain aru, et see oli autori teraapiavormiks pärast lahutust. Eks igale ühele oma variant. Isiklikult mina midagi põrutavat siit välja ei lugenud ja targemaks ei saanud. Samas lugeda kannatas küll. 

22. Tove Alsterdal "Tormiheide", kirjastus Varrak 2021, 324lk. ⭐⭐⭐

Ei olnud just suurim lemmik. Lool iseenesest oli lootust, aga mind kuidagi jättis külmaks. Lõpplahendus muidugi oli üsna ootamatu, hoolimata tõsiasjast, et aastatetaguse mõrva süüdlane ei olnud süüdlane ja see saab mõttega lugedes väga varakult selgeks. Tundus lihtsalt kuidagi nõrgavõitu krimiraamat, aga ajaviiteks käis kah. 

23. Matt Haig "Kesköö raamatukogu", kirjastus Varrak 2021, 312lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Ma pole ammu midagi sellist lugenud! Südamlik ja valus, kibemagus. Ühest küljest nii depressiivne, teisest nii elujaatav. Kuidagi suutis see raamat süstida minusse lootust, et ühel päeval hoolimata kõigest, saab kõik korda. Ja oma elu eest vastutame eelkõige ise. Sest oma elu viimastel hetkedel, tuleb endale vastust anda ja siis ei ole enam aega kahetsuste jaoks. 

24. John Kare Raake "Jää", kirjastus Helios 2020, 328lk. ⭐⭐⭐

Põhjapoolus toimumsikohana oli äge. Suunata läbi raamatu tähelepanu kliima soojenemisele ja jää sulamisele samuti tänuväärne. Raamat kui põnevik eriti ei kõnetanud. Midagi jäi minu jaoks puudu, kuigi oli ka üsna põnevaid kohti. Üldjoontes siiski üksluine.   

25. Jenny Hale "Rannamaja", kirjastus Ersen 2022, 280lk. ⭐⭐⭐

Iseenesest ei olnud halb. Naistekate lugejatele kindlasti suurepärane teos. Ainult, et ma vist ikkagi ei fänna nii suuri naistekaid. Minu jaoks oli liiga magus ja suhkrune. Pärast esimest 50 lehekülge teadsin, kuidas lugu lõppeb ja see häiris. Samas jah, oma žanris ja oma lugejatele ilmselt hea kraam. 

27.02.2023

Kuna homme on pikk tööpäev, siis ilmselt ühtegi raamatut rohkem see kuu läbi lugeda ei jõua ning on paras aeg veebruar kokku tõmmata. Aasta kõige lühemal kuul suutsin läbi lugeda 14! raamatut, mis on üllatuslikult kolme võrra rohkem kui jaanuaris. Lehekülgi keerasin veebruaris 4526. Kokku siis kahe kuu peale 25 raamatut ja 7937 lehekülge. Praegu on tempo suisa üllatuslik isegi mu enda jaoks. Aga eks ole näha, kuidas järgmised kümme kuud lähevad. 

Kohtumiseni märtsis! 


Kommentaarid