Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2023: mai

50. Heelia Sillamaa "Ammuu", kirjastus Breeze Events 2022, 159lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Olen vahel sattunud Instagramis Heelia postitustele ja need on olnud üsna meeldivad. Seega olin üsna kindel, et mule meeldib ka see lühike nende pere teekonna lugu. Pettuma ei pidanud - oli äratundmist, kaasaelamist, kaasa tundmist ja naeruturtsatusi. Hea, kiire ja kaasakiskuv lugemine pühapäevaõhtusse. 

51.Catherine Ryan Howard "Eimidagimees", Ühinenud Ajakirjad 2021, 272lk.⭐⭐⭐⭐
Üldiselt üsna põneva ülesehitusega krimipõnevik. Mind küll veidi häiris, et raamatu sees oli..teine raamat? Tundus kummaline ja veidi häiriv. Samas jutu mõte jõudis kohale. Ma olen viimasel ajal nii palju krimisid lugenud, et isegi suhteliselt võikad kirjeldused ei pannud ehmuma. Üsna tõetruud kirjeldused ja pani judinad jooksma. Tärni täiuslikkusest võtangi maha selle eest, et raamat raamatus segas. 

52. Malin Stehn "Head uut aastat", kirjastus Eesti Raamat 2022, 330lk. ⭐⭐
Lugeda oli okei, aga mul hakkas igav. Tempot ei olnud, põnevust oli vähevõitu ja kõik oli ikka üsna etteaimatav. Üsna pikalt lootsin, et ehk läheb paremaks, aga kui nõks üle poole raamatu oli läbi, sain aru, et ega ei lähe. No mis teha, ega iga raamat saagi kõigile sobida. 

53. Mae Lender "Minu Lõunamaa. Klantspildi taga.", kirjastus Petrone Print 2022, 264lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Mõnusalt humoorikad lood erinevatest riikidest. Naerda ja muiata sai mõnuga ja oli üks ütlemata ladus lugemine. 

54. Nina Lykke "Surmahaigus", kirjastus Eesti Raamat 2021, 254lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Eluline, kurb, realistlik. Sissevaade ühe inimese töö- ja eraellu, millega saab kerge vaevaga samastuda. Raamatus ei ole otseselt mitte midagi pööraselt huvitavat, aga samas haarab ta endaga kaasa ning käest panna ei taha. 

55. Louise Candlish "Viimane korrus", kirjastus Pegasus 2022, 432lk. ⭐⭐⭐⭐
Üldiselt põnev ja kaasahaarav lugemine, mis oleks saanud viis tähekest, kui autor oleks kirjutanud sada lehekülge vähem...
Pöördeid oli palju ja kordan, oli tõesti hea raamat, aga keerutamist ja pööritamist oli nii palju, et lõpuks muutus tüütuks. 

56. TJ Klune "Maja taevasinise mere ääres", kirjastus Rahva Raamat 2022, 511lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Üks armas ja positiivsusest pakatav raamat. Eks ole sealgi oma kurbi hetki, aga põhirõhk oli ikkagi headel emotsioonidel ja õnnelikul lõpul. Äge on lugeda nii teistmoodi raamatut, kus on maagilised olendid segatud eluliste ja igapäevaste hetkedega. Vaid kiidusõnad! 

57. Eva Franz "Sinine villa", kirjastus Rahva Raamat 2022, 328lk. ⭐⭐⭐⭐
Arvestades, et lugemiseks kulus kolm tundi, siis vist võib öelda, et täitsa kabe raamat. On olnud ka põnevamaid, aga ta oli omamoodi huvitav. Selline, mis ei paista silma räigete kirjeldustega, aga pöördeid jagub ja iga uus pööre tekitab huvi teada saada, mis juhtub edasi. Ja kuigi lõpp oli aimatav, ei seganud see üldse. Viiendat tärni siiski ei saa, nii põnev ei olnud. 

58. Rosie Walsh "Minu elu armastus", kirjastus Helios 2022, 343lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Armastuse pärast tehakse ja andestatakse palju. Tuleb välja, et isegi 10aastat lausvalet. Okei, see oli liiga kriitiline. Tegelikult oli raamat selline mõnusalt kulgev lugemine, mille lõpp oli üsna.. õnnelik? Kõik on hea, mis hästi lõppeb. Ja kuigi tempo oli raamatus üsna olematu, siis üldiselt eluline ja kibemagus lugu. 

59. Teresa Driscoll "Täiuslik sõber", kirjastus Pegasus 2022, 317lk. ⭐⭐⭐ 
Ühest küljest hea raamat lugemiseks - lühike, arusaadavalt kirjutatud, ei olnud võikaid kirjeldusi. Samas. Enamik raamatust venis. Või õigemini keris. Keris ja keris ja siis tuli lõpplahendus nii kiiresti, et lausa veider hakkas. Autorit ei saa ka süüdistada ülemäärases põnevuses, pigem oli tegemist üsna rahuliku põnevikuga. 

60. Vanessa Springora "Nõusolek", kirjastus SA Kultuurileht, 175lk. ⭐⭐⭐⭐⭐ 
Kas oleks imelik öelda, et see raamat oli..hea? Ma mõtlen, et teema on raske, aga kirjandusteosena ju arvestatav. Üldiselt võin ju mina siin seletada lühidalt või pikalt, aga fakt on, et neid tegusid pannakse kellegi poolt toime. Keegi on ohver. Ja mitte ainult kunagi minevikus, vaid ka nüüd. Mina panen raamatu kinni ja elan edasi, aga seksuaalvägivalla all kannatanule võib see anda lootust ja mõistmist. 

61. Toshikazu Kawaguchi "Enne, kui kohv jahtub", kirjastus Tänapäev 2022, 192lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Armas ja soe raamat, mis räägib nelja naise loo. Minu jaoks jäi kajama tugevalt see mõte, et minevikku ei saa muuta, tulevik on ettearvamatu, aga olevik juhtub ikka nii nagu peab. Mulle meeldis. 

62. Fredrik Backman "Meie teie vastu", kirjastus Varrak 2022, 392lk. ⭐⭐⭐⭐ 
Backman mulle väga meeldib üldiselt. Ka siin oli neid jooni, mida ikka olen tema raamatutest otsinud, aga neid oli vähe. See oli tore, kibemagus ja eluline lugu, aga midagi jäi minu jaoks puudu. Ei olnud päris see-see, mida eeldasin, et saan käes hoida.

63. Janet Skeslien Charles "Pariisi raamatukogu", kirjastus Helios 2022, 400lk. ⭐⭐⭐⭐⭐
Väga-väga hea raamat! Kes veel pole märganud, siis kirjandus ja lugemisvara on mu jaoks väga oluline. Seega pole üllatav, et see raamat mulle meeldis. Samas tuleb välja tuua, et põhiline on siiski inimsuhted. Eriti keerulisel ajal - tegevus toimub II maailmasõja ajal. Väga mõtlemapanev ja kaasahaarav teos, mis võib õrnemal hingel võtta pisarad välja. Siin ei olnud võikaid kirjeldusi, aga oli palju pisikesi nüansse, mis tabasid hinge.   

01.06.2023
Mais lugesin 14 raamatut, ise ka ei suuda uskuda, et viie kuuga olen läbi saanud juba 63 teost. Lehekülgi oli raamatutes 4429 ja viie kuuga teeb see kokku 20 612. 

Äkki löön eelmist aastat lõpuks!? 🤣

Kohtumiseni juuni kokkuvõttes juba kuu aja pärast. 

Kommentaarid