Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2022: mai

34. Nicola Yoon "Päike on ju samuti täht", Päikese kirjastus 2017, 328lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Selline kibemagus lugu armastusest. Tähendab, ma ei tea, see puudutas minus midagi, mida ma ei oska veel sõnadesse panna või kirjeldada. Õnneks lõppes lugu üldjoontes hästi - Natasha ja Daniel kohtusid ootamatult uuesti. Oh nii palju võiks ju heietada mineviku otsustest, aga ega vist ei ole mõtet. Loodame siis nii, et kõik mis peab juhtuma, juhtub nii kui nii. Eks tuleb lihtsalt oodata, mis elul varuks on peale kõigi nende otsuste, mida iga päev on tehtud. 

35. Katariina Libe "Ohverduste sügis", kirjastus Varrak 2021, 200lk. ⭐⭐⭐

Minu jaoks jäi midagi puudu. Müstikat nagu oli ja kirjutamise stiilil polnud ka nagu häda midagi, aga... tegemist on üsna õhukese ja kiirelt loetava raamatuga. Sisu siiski pole väga minu maitsele. Ma oleks tahtnud lõpuks lugeda, mis sai Eliasest ja Luisast. Samuti oleks tahtnud, et oleks konkreetne lõpp. Praegu oli selline...meh. Aga võib ilmselt eeldada, et minu puhul ei ole tegemist ka sihtgrupiga. 

36. Katariina Libe "Ebapunktid", kirjastus Tänapäev 2022, 164lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

See Libe raamat kõnetas mind rohkem kui Ohverduste sügis. Ebapunktid puudutas mind viisil, mida ei oleks osanud oodata. Isiklikult tean neid põhjuseid, otsuseid ja mikse, aga siin ja praegu ei ole see koht, kus nendest rääkida. 

Ühesõnaga ma soovitan, sest raamat on hea ja armas ning lugemine läheb ludinal. Aga samas hoiatan, et olenevalt kogemustest oma elus võib nii mõnigi arm tuikama hakata.

37. S. K. Tremayne "Tõde tõuseb, vesi vaob", kirjastus Pegasus 2019. 320lk. ⭐⭐⭐

Oli täitsa loetav, aga ikkagi jäi midagi minu jaoks puudu. Samas võis see olla ka sellest, et lugemine oli väga tükiti seoses kiirete aegadega. Soovitada muidu julgen küll, kohati pakkus päris head närvikõdi. 

38. Kendra Elliot "Röövitud tüdruk", kirjastus Ersen 2017, 328lk. ⭐⭐⭐

Ütlen üsna sama, mis eelmise raamatu kohta. Idee kui selline oli huvitav, põnevust ka nagu oli, aga vähevõitu üldiselt. Eriti huvitavad olid viimased peatükid. Aga lugesin taas väga jupiti ja see võis tõmmata kogemust alla. Samas soovitada julgen küll.

39. Claire McGowan "Teine naine",  kirjastus Pegasus 2021, 336lk. ⭐⭐⭐⭐

Taas üks hästi loetav raamat. Peatükid olid mõnusalt lühikesed, mis on mulle alati väga meeltmööda ja liinid jooksid väga loogiliselt ning arusaadavalt. Soovitan lugeda, aga viit tärni siiski ei anna. See salapärane miski jäi puudu. 

40. M. W. Craven "Võõras veri", kirjastus Pegasus 2021, 400lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Vot see oli hea ja kaasahaarav krimipõnevik! Pole üldse üllatav, et raamat oli Briti parima krimipõneviku 2020 nominent. Lugesin selle läbi kahe päevaga ja raamatus pole kohe kindlasti 100 lehekülge.. 

Autor on kirjutanud suurepärase ja huvitava loo, mis hoiab enda haardes ja ei lase kuidagi ennast käest ära panna. Pöörded olid ootamatud ja mulle meeldis, et veidi tõde tuli iga natukese aja tagant välja. Ometi ei muutnud see raamatut ettearvatavaks - vastupidi! See, kuidas kõik detailid kildhaaval kokku pandi, oli äge. 

41. Louise O'Neill "Sai mis tahtis", kirjastus Varrak 2016, 264lk. ⭐⭐

Taas kahetised tunded. Ühest küljest on teematika vägagi päevakajaline ning vägistamisest ja (neti)kiusamisest tulebki rääkida, tekitada avalikku diskussiooni. Aga mulle ei meeldinud raamat. See on üsna kiire lugemine, väga pealiskaudne. Ja ma ei jäänud rahule. 

42. David Foenkinos "Henri Picki müsteerium", kirjastus Tänapäev 2017, 240lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Täitsa selline omamoodi lugu ja mulle meeldis. Punase sarja lood on kõik olnud omapärased ja kaasakiskuvad mingil viisil. Ma ei oska välja tuua ühtki põhjust, miks see lugu saab viis tärni, aga saab. Seal lihtsalt oli see müstiline miski.  

30.05.2022

Alustan maikuu kokkuvõtet juba üsna varakult. Tegelikult on ju veel terve homne aega lugeda. Samas kaldun arvama, et pigem ma siiski ei jõua homme selle kuu kümnendat raamatut läbi lugeda (ja kui see ime siiski juhtub, eks teen siis vastavad parandused!) 

Nagu juba aru saite jäi mai skooriks üheksa raamatut, mis on täiesti uskumatu, kui arvestada, et aega oli nii pagana napilt ja kogu aeg midagi toimus. Ise ka ei suutnud täna kollaaži tehes uskuda, et nii palju läbi suutsin saada. Eriti tähtsaks pean seda, et kõik teosed ei olnud paarisaja lehelised ja paaritunnised lugemised. Lehekülgi oli kokku suisa toredad 2580 (mõelge kui ägedalt on kõik need numbrid ühel real klaviatuuril!

Viie kuuga teeb see kokku 42 raamatut ja 12 565 lehekülge. Muideks, üks fun fact siia: olen täpselt poole peal oma eelmise aasta tulemusega! (väike meeldetuletus: number oli aasta lõpuks 84). Võidukalt edasi! 

Kohtumiseni juunis ja toredaid elamusi raamatute seltsis. 

Kommentaarid