Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2022: august

62. Jaana Davidjants "Minu Berliin. Pidu kunstnike paabelis.", kirjastus Petrone Print 2014, 207lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Ka üks tore ja huvitavalt kirja pandud Minu sarja lugu. Julgen soovitada küll. Hoolimata sellest, et palju on juttu pidutsemisest, aga ju see oli elu osa. Eks see ju tegelikult tuleb ka pealkirjast välja, kui nüüd hästi süveneda. 

63. Kersti Dennis "Minu Las Vegas. Tõsielu tuhkatriinulugu.", kirjastus Petrone Print 2013, 288lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Huvitav lugemine. Kohati küll tekkis tunne, et mõned seigad ja olukorrad oleksid nagu poolikud, aga tegemist on siiski raamatuga. Arusaadav, et päris kõik detailid ei mahu sinna. Õnneks ei olnud see, et alguses tehti Amirale vaid liiga ja hiljem läks kõik mannavahuselt, üldiselt häiriv. 

Raamat oli siiski tore elamus ning julgen soovitada küll.

64. Kristiina Piip "Minu Dublin. Seitse kodu ja kolm bensiinijaama." , kirjastus Petrone Print 2012, 240lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Kuidagi teistsuguse tonaalsusega, kui teised loetud sarja raamatud. Kuidagi kurvem alatoon, aga eks ole autoril ka juhtunud selliseid asju, mida ei anna kuidagi üle suhkrustada. Siiski ladus lugemine ja annab hea ülevaate iirlaste elust-olust. 

65. Tarmo Virki "Minu Helsingi. Ärge tapke sõnumitoojat.", kirjastus Petrone Print 2015, 248lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Huvitaval kombel oli täitsa põnev lugeda. Soome on ju siinsamas, võiks eeldada, et midagi põnevat ei ole pakkuda, aga võta näpust. Kohe näha, et autor on ajakirjanik ja sõnade ritta seadmine tuleb täitsa hästi välja. 

66. Anneli Vilu "Minu Shanghai. Maatüdruk megametropolis.", kirjastus Petrone Print 2014, 344lk. ⭐⭐⭐⭐

Mahukas ja informatiivne raamat, palju kirjeldusi ja fakte. Mis saab ka minu puhul väikeseks miinuseks. Väsisin lihtsalt väga ära sellest faktidereast. 

67. Mart Sander "Litsid. Naiste sõda I", kirjastus Hea Lugu 2015, 280lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Olles seriaali juba näinud, siis midagi üllatuslikku raamatus ei olnud. Lugemiseks kerge ja lihtne. 

68. Mart Sander "Litsid. Naiste sõda II", kirjastus Paradiis 2016, 248lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Taas pole midagi muud öelda, kui et lihtsalt loetav raamat. Kellele oli meelepärane seriaal, leiab ka raamatus oma võlu.  

69. Mart Sander "Litsid. Naiste sõda III", kirjastus LiteRarity OÜ, 264lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Vt eelmise kahe osa kommentaare, rohkem ei ole midagi lisada. Tegelikult võiks see raamatuseeria edasi minna. Mõni aasta sõda on veel katmata ja huvitav oleks teada, mis kogu sellest litsimaja kompotist lõpuks saab. 

70. Kathleen Glasgow "Katkine tüdruk", Päikese kirjastus 2017, 400lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Tegemist peaks olema noorteraamatuga, aga ma ei tajunud mitte ühegi keharakuga, et olen väljaspool sihtrühma. Temaatika on kindlasti vajalik ja oluline, samas ma nüüd ei olegi kohe kindel alates mis vanusest oleks mõistlik seda lugeda. Varateismeline  ilmselt ei mõista kõiki neid aspekte ja kihte, mis raamatus esinevad. Samas on mul ju hea targutada, arvestades vanust. 

Soovitada julgen küll. 

71. Lisa Jewell "Ja siis oli ta läinud", kirjastus Eesti Raamat 2020, 300lk. ⭐⭐⭐

Lugeda kõlbas, aga ei olnud just parim raamat. Liiga etteaimatav ja üldiselt ka mitte eriti põnev või kaasakiskuv. 
Vaimustust ei tekitanud, samas ei olnud ka üdini halb. Kahetised tunded. 

72. Jodi Picoult "Jutuvestja", kirjastus Ersen 2015, 464lk. ⭐⭐⭐

Teise Maailmasõja temaatikaga seotud raamatuid loen üldiselt suure huviga. Antud raamat oli olnud tbr listis nii pikka aega, et alguses polnud temaatika üldse teada, aga pärast seda avastus lootsin üsna paljut.

Kahjuks pidin kõvasti pettuma, sest suur osa raamatust oli lihtsalt igav ja naiivne. Huvitav oli lugeda vaid kahte peatükki, kus Minka rääkis oma elust sõja ajal. Muu osa...jah, pettumus. 

73. Jorn Lier Horst, Thomas Enger "Nullpunkt", kirjastus Varrak 2020, 352lk.  ⭐⭐⭐⭐

Üsna huvitav krimulugu, aga midagi jäi siiski puudu. Palju oli etteaimatavat, samas ei suutnud mina tõelist süüdlast välja mõelda iseseisvalt. Lugeda siiski soovitan. 

74. Christine Leunens "Vangistatud taevas", kirjastus Varrak 2019, 280lk. ⭐⭐⭐

Taas kord ilmasõja temaatika. Ja taas ei ole ma eriti vaimustunud. Raamatus on oma sügavus ja filosoofia, aga hetkel jäi see mulle pigem kättesaamatuks. Inimesele, kes soovib lugeda maailmasõjaga seotud raamatuid, leidub ka kõvasti paremaid võimalusi. 

75. Nicola May "Väike nurgapood", kirjastus Pegasus 2020, 320lk.  ⭐⭐⭐

Minu jaoks kuidagi imal ja naiivne. Esimestest peatükkidest alates oli aru saada, et Rosa ja Josh lõpetavad koos. Minu jaoks jääb arusaamatuks raamatu fenomen. Lugeda küll kannatas, aga noh jah, midagi erilist siiski ei olnud.

76. Josh Malerman "Linnulaegas", kirjastus Ühinenud Ajakirjad 2019, 248lk. ⭐⭐

Ei meeldinud. Tegevust kui sellist oli raamatus vähe ja ega tegelikult oli minu jaoks veidi liiga ulmeline. No ei istunud see põnevuse ja huvitavate pöörete puudumine. 
Veidi jättis sellise koolikirjandi mulje. No et elu eest on vaja teatud arv sõnu paberile panna ja siis peab keerutama üht ja sama edasi-tagasi. Õnneks oli õhuke raamat ja lugemiseks liiga palju aega ei kulunud. 

31.08.2022

Augustis õnnestus läbi lugeda selle aasta rekordarv raamatuid kuu jooksul: 15! Ärge küsige kuidas, sest mul puudub vastus. Lehekülgede arvuks teeb see 4483. 

Senise kaheksa kuuga saab siis kokku 76 raamatut ja 24 170lk.

Kohtumiseni septembri kokkuvõttes! 

Kommentaarid