Otse põhisisu juurde

Uued lektüürid

Kuigi ma ei raatsi enamasti osta uusi raamatuid, ei suutnud ma veebruaris kuidagi vastu panna sellele, et SERK'is olid sünnipäevakuu soodustused ning tellisin endale kaks raamatut, mis koos postikuluga läksid kokku maksma 13 eurot.



Esimene nendest oli "Ellen. Esimene maailmasõda Eesti naise mõtteis", mille lugesin läbi kohe järgmisel päeval peale kättesaamist. Raamat oli väga kaasahaarav ning sai läbi palju kiiremini kui ootasin, sest oleks tahtnud lihtsalt edasi lugeda ühe tütarlapse mõtteid sõjast ja sellest, mis toimus sel ajal. Teise maailmasõja lood on tuttavamad, aga see va esimene maailasõda on kuidagi kaugeks jäänud ja see oli hea võimalus, et heita pilk tolleaegsesse ühiskonda ja tavainimese ellu.


Teiseks raamatuks oli "Umbtaevas", mille olen ka jõudnud juba läbi lugeda. See on teine osa ja ilmselt mitte ka viimane. Selle võtsin, kuna mul on ka eelnev osa juba kodus olemas ning mõtlesin, et esimene raamat mulle meeldis, vaevalt, et teinegi kehvem on. Ma ei pidanud pettuma. Pikalt ma sisust rääkima ei hakka, sest kui on huvi klikka lingile, aga pean ära mainima, et see oli samuti huvitav lugemine. Paneb kaasa mõtlema ning ülesehitus on täpselt selline, et tekib pinge ja sa tahad teada saada, mis edasi juhtub ja kuidas perekond Tapperid oma elu korraldavad vastavalt parasjagu kehtivale riigikorrale. Kuigi see oli võrdlemisi paks raamat võrreldes Elleniga, tundus ikkagi, et lõpp tuli liiga ruttu. Ja ma olin max õnneti, et raamat lõppes nii nagu ta lõppes. Nüüd ootan, et näha, kas tuleb kolmas osa ka, sest kui ei tule, siis on see väga imelik, sest lugu lõppes sellise koha peal, kus on väga võimalik edasi kirjutada.


Tunnistan ausalt ülesse, et tegin pattu ja võtsin pildid internetist, sest no olen laisk ja ei viitsi telefoniga jaurata :D


Kommentaarid