Otse põhisisu juurde

makaroni-hakklihakastmevorm paprikaga

See on tegelikult nii geniaalselt lihtne õhtusöök, et alguses mõtlesin üldse selle siia mitte lisamist. Siis aga sain aru, et see sobib siia blogisse nagu rusikas silmaauku. Ma pole küll kunagi aru saanud, miks rusikas peaks silmaauku sobima, aga see selleks. 

Igatahes - kiire, kerge, vajab vähe vahendeid. No idekas minusugusele, kellel alati kiire on. 

Hoiatan kohe ette, et pilt on suvakas poole söömise pealt tehtud, lihtsalt selle jaoks, et postitus paljas poleks. Seega ära oota erilist kvaliteeti. 

Vaja läheb: 

  • Üks pakk hakkliha (500g)
  • Pisut toiduõli
  • 2-3 supilusikatäit nisujahu
  • Piima (vastavalt sellele kui palju kastet soovid) 
  • 1-2 pakki makarone (ma keetsin 1,5 pakki, aga üsna palju jäi üle ja läks niisama karbiga külma)
  • Üks pakk riivjuustu
  • Maitseained/maitsetaimed (sool, till, petersell, murulauk) 
  • Pakk külmutatud paprikalõike
Alustuseks keeda soolaga maitsestatud vees ära makaronid. Kui need on valmis, kurna ja jäta ootele. 

Nüüd valmista kaste. Selle jaoks prae hakkliha koos maitseainete/maitsetaimedega väikeses törtsus õlis kenasti valmis. Puista peale nisujahu ja sega läbi, seejärel lisa piim. Laste kaste keema. 

Esimeseks kihiks pane ahjuvormi põhja makaronid. Selle peale pool kastmest. Sinna otsa külmutatud paprikalõigud. Seejärel uuesti makaron ja kaste. Kõige peale raputa riivjuustu. 

Kuna kõik on juba valmis, küpseta ahjus 200kraadi juures kuni juust on sulanud. 

Ongi kõik! Head isu!

Kommentaarid