Otse põhisisu juurde

Kapsapirukas

 Tainas:

  • 250g võid
  • 2 pakki kohupiima
  • 525g jahu
  • 1tl soola
  • 1tl suhkrut
Täidis:
  • 1,5kg kapsast
  • 1tl soola
  • 1tl suhkrut
  • Tunde järgi hakitud tilli
  • 1 pakk pitsakatet
  • 1 pakk riivjuustu
Kate:
  • 4 muna
  • 2dl hapukoort
  • Vajadusel törts piima 
Alustuseks tükelda kapsas (võid kasutada ka kääre ja lõigata) ning pane see vähese veega potti hauduma. Maitsesta soola, suhkru ja tilliga. 

Samal ajal kui kapsas podiseb, pane kaussi kokku või, kohupiim, jahu, sool ja suhkur. Sega ühtlaseks taignaks ning pane külmkappi tahenema kuniks kapsas valmib. 

Kui kapsas on valmis saanud, kurna vedelik ära ning sega hulka pitsakate. 

Võta külmkapist tainas ning aja see ahjuvormi laiali. Kata põhi ja vormi seinad võimalikult ühtlase kihiga. 

Taigna peale vala kapsa- ja vorstisegu. Raputa peale riivjuust ning vala üle muna-hapukoore seguga. Kui tundub, et see jääb liiga paks, lisa tunde järgi piima.

Küpseta 200kraadi juures 30-40minutit või kuni muna on hüübinud. 

Head isu! 

Kommentaarid