Otse põhisisu juurde

Kartulipitsa

Selle infoga pole ilmselt nüüd midagi peale hakata, aga ma ei jõudnudki eelmine kord lugemiseni. Lõpp, muideks, vajus täiesti ära! Terve raamat keris põnevust ja siis viimased leheküljed jättis täpselt sellise mulje, et mõtted said otsa, aga kuidagi pidi ju ära lõpetama. Oh well, mis sellest ikka. 

Tulin hoopis kartulipitsast kirjutama. Ütlen kohe ära, et mulle isiklikult see kartuli osa seal ei meeldinud. Oleks võinud lihtsalt tavalist pitsat teha. Samas, muu osa oli kõik väga meeldiv ja nagu täitsa päris. 

Kuna ma olen laisk, siis ei hakanud ise tainast tegema, vaid kasutasin pitsapõhjapulbrit. Agaaaa, kes soovib, see leiab kindlasti internetis tuulates mõne õpetuse, kuidas ise kodus tainast teha. Eks ta nii ole, et kellele ema, kellele tütar. 

Pitsapõhjapulbrit käsitle nii nagu pakil õpetatakse. Vihjeks võin öelda, et vaja on lisada toiduõli ja vett. Kogused enam pole meeles #piinlik. 

Pitsapealse, või siis täidise, jaoks on vaja umbes 8 sibulat (juhul kui need on väikesed, suuremate puhul saab ka poole väiksema kogusega hakkama, pisut võid (ma määrisin sellega ahjuvormi ära, et vähe paremini kätte saaks hiljem), friikartuleid (sest ma olen laisk, nagu juba varem öeldud. Samas võib kasutada ka eelmisest päevast alles jäänud keedukartuleid või need hoopis vahetult enne ära keeta. Aga ausalt, ma ei oska öelda, mitu friikat või keedukartulit sinna minema peaks), pakk riivjuustu, palsamiveiniäädikat (sibula praadimiseks), pisut vorsti (või sinki, hakkliha vms), ketšupit ja maitseaineid/maitsetaimi (kasutasin küüslaugusoola, pitsamaitseainet, sidrunipipart, tilli, peterselli ja basiilikut)

1. Alustuseks käsitle ära see va pitsapõhjapulber. Kui see parasjagu seisab, tükelda sibul ja pane pannile praadima. Lisa sinna ka palsamiveiniäädikas ja prae sibulad valmis. Soovi korral võib ka siia maitseaineid/maitsetaimi lisada. 

2. Pane pitsatainas vormi, eelküpseta. No ideepoolest võiks seda ka rullida, aga mina otsustasin selle lihtsalt käte abiga põhja paigutada. Jäi veidi ebaühtlane, aga ega ma võistlusel osale. 

3. Kui eelküpsetus on tehtud, määri peale ketšupit. Ära koonerda, eks! 

4. Ketšupi peale laota kartulid (juhul kui need on keedetud. Friikate puhul lihtsalt aseta need vaba käega ja ära muretse, et kena välja ei näe. Maitsesta oma lemmik maitseainete/maitsetaimedega. 

5. Nüüd tuleb see koht, kus laisad panevad vormi uuesti ahju, et friikad ka ikka valmis saaksid. Keedukartulite kasutajad lähevad edasi punkti juurde number kuus. 

6. Kartulite peale pane sibulad, (tükeldatud) vorst ja riivjuust. Kes soovib võib lisada ka muid meeldivaid komponente, näiteks paprikaid või seeni. Juust võiks jääda viimaseks kihiks. 

7. Küpseta 200kraadi juures seni kuni juust on sulanud ehk umbes 10-15 minutit. 

Kommentaarid