Otse põhisisu juurde

Lihtsuses peitub võlu ehk üks kiire vorstirull

Mõtlesin vanade aegade mälestuseks paar retsepti jälle kirja panna. Loosiratas keerles ja esimesena saab kirja pandud üks imelihtne vorstirull. Jap, vorstirull, mitte pitsarull, kuigi maitse on väga sarnane sellel, mida Grossis müüakse. :D

Aga vähem möla, pikem samm, hakkame asjaga pihta (et ma ikka jõuaks täna lugeda ka, jube põneva koha peal jäi päeval pooleli). 

Alustuseks on vaja teha tainas. Ilmselt saaks teha ka lihtsalt külmutatud lehttaignast, aga seekord valmistasin selle ise. Vaja on 100g võid, 1dl nisujahu, 2,5dl piima, näpuotsatäis soola, lusikatäis küpsetuspulbrit ja 3 muna. Taigna peale määrimiseks on vaja ka pisut ketšupit. 

Sulata või pliidil. Kui see on tehtud, lisa juurde jahu. Jap, see läheb tükki, aga ei sega mitte kuidagi toidu valmimist ja hiljem ei ole jahutükke vaja hamba vahel pooleks hammustada, ausalt. Hoia pliit madalal kuumusel, et poti sisu kõrbema ei läheks. Vala juurde piim, lisa ka sool ja küpsetuspulber. Pärast kokku segamist võta pliidilt ära ja sega juurde ka muna. 

Kui kõik ained on kokku segatud, pane see vormiga ahju ja küpseta 15-20 minutit 200kraadi juures. 

Samal ajal valmista ette täidis. Täidise jaoks on vaja tunde järgi vorsti, 3-4 sibulat, törts hapukoort, riivjuustu ja maitseaineid/maitsetaimi. Mina kasutasin soola, sidrunipipart, pitsamaitseainet, tilli ja peterselli. 

Ega täidsega muud ei olegi, kui tükelda sibul ja vorst ära ja pane ühte kaussi kokku. Sega juurde ka maitseained/maitsetaimed ja hapukoor. Kes soovib võib sibulat ja vorsti ka praadida (siis on vajalik ka toiduõli), aga mina soovisin mõnusat sibulamaitset ja ausalt, vorsti lihtsalt ei viitsinud pannilt läbi lasta. Samuti võib vorsti asemel kasutada ka sinki, hakkliha või muud lihalist kraami. 

Kui põhi on piisavalt küps, määri sinna peale ketšupit (mitte väga palju, sest siis uhab seda igast august välja) ja vala peale ka täidisesegu. Aja see põhjale laiali ning seejärel raputa peale ka riivjuustu ning keera kokku üheks rammusaks rulliks. Pane ahju tagasi ja hoia seda seal seni, kuni juust on sulanud. 

Soojana maitseb hästi. Külmana ei oska kommenteerida, sest see lihtsalt hingati laua pealt ära. 
Kuna kell on juba palju ja ma tegelt ka tahan teada, kes tappis ära neli inimest enne kui vulkaan purskama hakkas (pealkiri on "Tuhk" ja autoriks Yrsa Sigurdardottir) jääb teine retseptike ootama uut aega, millal on vaba aega ja arvutile löögile saan. 

Kommentaarid