Otse põhisisu juurde

Leivavorm

Kuna kodune leivavaru oli üllatuslikult suureks muutunud, otsustasin, et sellega peaks midagi ette võtma. Süda kohe ei lubanud lihtsalt niisama jälle ära visata, seega lõin google otsingu lahti ideede saamiseks. Lõpuks otsustasin valmis meisterdada kaks imelist rooga: leivavorm ja leivakreem. Õnneks sain selleks korraks leiva päästetud ja mõtlesin üle tüki aja lisada ka retseptid blogisse. Alustame leivavormist. Kasutasin tavalist ahjuvormi. 

Vaja läheb:

  • 21 viilu vormileiba
  • Kaks pakki hakkliha (500g)
  • 6 muna
  • Rohelist sibulat
  • Juustu (mina kasutasin viilujuust, aga saab ka riivjuustuga)
  • Sulatatud juustu (meil mingid kollases pakis kuubikud ja panin ühe selle) 
  • Pakk viilutatud sinki
  • Maitseained/maitsetaimed (kasutasin tilli, peterselli, soola ja pipart) 
  • veidi piima (100-200ml)
Alustuseks viska hakkliha pannile ning prae see valmis, lisa juurde ka maitseained/maitsetaimed. Kui hakkliha on valmis, vala see eraldi kaussi ning ribasta sisse sulatatud juustu kuubik. Sega hoolikalt, et juust sulaks (seda võib muidugi teha ka pannil, aga mul jäi jube vähe ruumi, seega eelistasin kaussi, toimis küll). 

Nüüd lisa  kaussi juurde ka kolm muna ja roheline sibul ning sega ühtlaseks. 

Nüüd võta üks kauss, kuhu mahub leivaviilu kasta. Löö sinna katki kolm muna, klopi lahti, lisa piim. Leivaviilud tuleb sealt läbi loksutada enne kui vormi lähevad. 

Nüüd hakkab täppistöö peale. Pane muna-piima segusse kastetud leivaviilud esimeseks kihiks ahjuvormi põhja (mahtus neli rida - kuus tervet leivaviilu ja ühe poolitasin, et kuju kena jääks). Seejärel pane sinna peale pool hakklihast. Eriti hea oleks, kui viitsid jälgida, et hakkliha ei vajuks leivaviiludelt maha, vaid jääks ikka sinna, kus peab. Kuna tegemist ei ole servast-servani toiduga võib muidu väga laialivalguv see eluke olla. 

Nüüd on aeg teise leivakihi käes - jälle muna-piimasegust läbi ja vormi, sinna peale teine pool hakklihast ning seejärel juba kolmas leivakiht. 

Küpseta vormi 200kraadi juures 25minutit. Seejärel lisa peale juust, millele lisad peale singiviilud ja siis lisad kõige peale uuesti juustu (jah, meie väga meeldib juust). Küpseta veel 20minutit, et juust kenasti ära sulaks. 

Kommentaarid