Otse põhisisu juurde

Q&A

Ma avastasin ka paar päeva tagasi küsimustiku, mille Epp endale koostas. Kes veel ei ole märganud, siis mulle ko-hu-ta-valt meeldib erinevatele küsimustele vastata, seega siin nad nüüd on. 

Kui sa lifti kinnijäänuna oleksid sunnitud liftikõlaritest mitu tundi ühte ja sama lugu kuulama, mis lugu see oleks?
See on kindlasti ajas muutuv, sest ühtegi püsivat lemmikut mul ei ole, mis kohe rõõmust kargama paneks või tahaks tundide viisi kuulata. Praegusel hetkel oleks valikus kaks lugu: Alec Benjamini "Let me down slowly" või Imagine Dragons'i "Bad liar". Õnnelikum oleksin esimese loo üle. 

Kas oleksid nõus omama mõtete lugemise oskust tingimusel, et sa ei saa seda oskust enam eluilmaski välja lülitada?
Igatahes! Nii kui nii pean peresiseselt ja erialaselt aru saama inimeste mõtetest, soovidest. Palju kergem oleks, kui see informatsioon jõuaks minuni ilma pika mõtlemiseta. Üldiselt võib pika mõtlemise peale lõpuks ikka puusse panna. 

Kui kõik loomad oleksid kodustatud ja kassisuurused, millise neist endale lemmikloomaks valiksid?
Pildiotsingu lion gif tulemus
Sind on surma mõistetud. Mida soovid hukkamiseelseks viimaseks eineks?
He he he, sain just aru, et mulle meeldiv toit väga palju ja selle tõttu on raske valida üht kindlat toitu, mida tahaks. Kindlasti peaks olema tass (või kaks) kohvi ja edasi on suhteliselt savi. Arvestades, et sel hetkel ma võtaks emotsioonide pealt esimese ettejuhtuva asja, siis ilmselt jääks viimaseks söögiks tanklast ostetud wrap või siis hoopis täidetud paprikad, mille järgi mul on igatsus alates sellest hetkest, kui sõbrantsi juures neid esimest korda sõin. Aitäh, Ingrid, aitäh! :D

Kui sul tuleks loobuda ühest oma viiest meelest (nägemine, haistmine, kuulmine, maitsmine, kompimine), millest loobuksid?
Valikus on jälle kaks: haistmine ja maitsmine. Esimesest enamus aastast nii kui nii ei ole, sest enamus talvest olen kergemal määral nohus. Või noh, üldiselt enamuse osa aastast olen nohus, sest hoolimata 24eluaastast, ei oska ma end normaalselt riidesse panna kevadel-sügisel. Ja kui parasjagu ei ole mul haigusnähtusid, siis allergia päästab päeva. Maitsmismeelega on ka kehvad lood, sest tänu beebipillide võtmisele on see omadega suhteliselt pekkis. 

Olgu, ma ilmselt loobuks ikkagi sellest, mida nii kui nii eriti ei ole, ehk siis haistmisest. Plusspooleks see, et ma ei tunneks enam kunagi, kui keegi ühistranspordis aroomiteraapiat teeb! 

Kui saaksid ajas rännata, kas väisaksid minevikku või tulevikku?
Tulevikku. Tahaksin teada, kas see, mida praegu teen on õige ja viib mind soovitud sihtideni. Kui tulevik ei meeldi, saaksin teha enda elus vajalikke muutusi, et vähe ilusam oleks see hetk, mil tulevik lõpuks olevikuks saaks. 

Kumma valiksid - täiusliku fotomälu või 40 IQ lisapunkti?
Ma ei tunne ennast kõige rumalama inimesena, seega valiksin täiusliku fotomälu. Las need IQ lisapunktid olla, fotomäluga saaks vähemalt lõpueksamilt kindlasti läbi :D 

Sulle pakutakse üleöö omandatavat pillimänguoskust. Millise muusikariista kasuks otsustad?
Kitarr. 

Sinu kõige eriskummalisem tegu?
Ee, ma vist ei olegi midagi väga eriskummalist teinud. No üks veidramatest otsustest oli õppima minemiseks sotsiaaltöö eriala valimine, sest ma olen pigem introvert. Samas on see valik ennast juba vägagi ära tasunud. Seega korralikku vastust siia mul panna ei ole #sorry

Kui sa oleksid juurvili, siis milline nimelt?
Kartul. Ümmargune ja üllatusi täis, suht minu moodi ju! 

Sind on ainsana Maa elanikuna valitud äsjamaabunud tulnukatele lühikest tervitussõnumit edastama. Mida ütled?
Tere. 

Sul on võimalus muuta olematuks üks ajaloosündmus. Millise valid?
Keeruline küsimus, ilmselt peaks selle üle pikalt mõtlema, sest üht sündmust muutes, muutuks ka muud sellega seotud asjad ja olud. 

Sul on rahakotis 10 eurot ja toidupoes viibimiseks viis minutit. Mida osukorvi viskad? 
Kui ma ei peaks sellega kedagi toitma, siis läheks sinna piim, juust, leib ja hapukoor. Kui selle raha eest peaks ostama õhtusöögiks vajalikku, siis võtaks kartulit, piima, leiva, peeti ja hakkliha. 

Millist sõna või väljendit kasutad liiga tihti?
Issand, anna mulle kannatust! 

Kumma valiksid - vee all hindamise oskuse või lennuvõime?
Lennuvõime, et ei peaks pagana juhilube tegema ja võiksin ikkagi ühest kohast teise kiiresti jõuda. Ujuda ma nii kui nii ei oska, mis seal vee all hingamisega ikka peale hakkan. 

Kui oleksid inimkeha ja loomapeaga olen, millise looma pea valiksid?
Hundi. 

Mis on vanim sinu valduses olev asi?
Kolm võimalust: vanaema abielusõrmus, vanaisa suupill või vanaisa münditasku. Ma eeldan, et vanim on viimane, samas pead panti ei pane selle eest. Vabalt võib sõrmus olla vanem. 

Kui ranged olid sinu vanemad, skaalal 1-10?
Tagantjärgi ütleks, et tegelikult mitte eriti ranged, hindaks kuskile viie-kuue juurde. Samas olid mingid kindlad reeglid, millest üle astuda ei tohtinud ja praegu saan aru, et see oli täiesti okei ja vajalik. Nende puhul oli äge see, et ema harrastas leebem olemist ja isa rangemat kasvatust. Tundus küll, et paps piinas ja ei lasknud elada oma harvade piirangutega, aga ise lapsevanemaks saanuna mõistan täitsa. 

Kui sa oleksid paar jalanõusid, siis mis sorti?
Ühed eriti mugavad ja ilusad tennised. 

Kui saaksid ühe surnud muusiku elule äratada, kelle valiksid?
Ma tahaks öelda Curt Cobain, aga vaevalt, et ta elu eriti pikalt kestaks pärast seda. 

Kõige naeruväärsem valeväide, millesse oled uskunud?
Kui sulle pannakse käed kõrvadele ja siis ülesse tõstetakse, on võimalik Moskvat näha. Moskvat ei näinud, aga ebameeldiv oli küll. 

Kõige tobedam viis, kuidas end vigastanud oled?
Jooksin ühe koera eest katkiste telliskivide otsa ja kukkusin. Arm ilutseb siiani jalal. Millest ma aru ei saa? Miks arvasin, et KOER ei suuda mulle telliskivihunniku otsa järgi ronida?

Millal sa viimati täiest kõrist karjusid?
Kuupäeva välja tuua ei oska, aga ilmselt mitte väga kaua aega tagasi. 

Kõige nõmedam moetrend?
Mind üldiselt jätab külmaks, mida inimesed endaga teevad. Veidi kirtsutan silma ja siis elan edasi, mis see ikka minu asi on, kui keegi arvab, et pahkluude või neerude külmetamine on nii-ii äge tegevus. Isegi sellest olen aru saanud, et mõnele inimesele meeldibki selline välja näha: 
Pildiotsingu brows gone wrong gif tulemus
Ja see on täiesti okei, peaasi, et neile endale meeldib. Ma pööran lihtsalt pilgu kõrvale siis. 

Nimeta midagi, mis paljudele tundub meeldivat, mida sina aga jälestad.
Ma vist ei jälestagi otseselt midagi. Paljudele kindlasti meeldib klubis käia või filme vaadata. Minus ei tekita kumbki positiivseid emotsioone, aga jälestan oleks jällegi palju öeldud. Lihtsalt eelistan muusikat kuulata (ja vajadusel tantsida) kodus. Tegelikult kulutaksin selle aja hoopis raamatute lugemisele, et filme vaadates ei uinuks. 

Mida sa ei karda, kuigi võiks?
Miks üldse VÕIKS midagi karta? Elu on kordades lihtsam, kui ebavajalikud hirmud kenasti eemal püsivad. 

Mida sa kardad, kuigi ei pruugiks?
Üritan tegeleda oma hirmudega, põhjus on kirjas eelmises küsimuses. Näiteks erinevad hirmud, mis on seotud lapsega. Kuidas ta hakkama saab, kui on lasteaias või kellegi hoida? Ma suudan välja mõelda miljon asja ja muret, milledest tegelikult ükski ei ole päriselt probleem. Kuna ma siiski terve elu ei saa lapse peputaga istuda ja kõike kontrollida, olen juba varakult hakanud tegutsema selle nimel, et tema iseseisvuspüüdlused kergemad oleks. Mulle kergemad, tema saab niisamagi hakkama. 

Sul on võimalus õhtustada ühe maailmakuulsusega. Kelle valid?
Donald Trump, et aru saada, kuidas see inimene toimib ja milline on tema mõttemaailm väljaspool seda, kus ta peab näitama ennast USA presidendina. Eestlastest valiksin samal põhjusel Mart Helme. Mõlemad on väga vastuolulised isikud, kelle väidetega ma enamasti ei nõustu, mis teeks selle õhtustamise kindlasti väga huvitavaks. 

Laul, mida igal juhul pead kaasa laulma?
Needsamad, mida liftis kuulaksin. Tegelikult laulan kogu aeg kaasa, kui vähegi võimalik on. See annab hea emotsiooni ja mis seal salata, aitab ka aega sisustada. 

Kumma valid - veeta 365 üksikasjadeni identset päeva, või kaotada üks aasta oma elust?
Ilma igasuguste kahtlusteta kaotaksin ühe aasta oma elust. Terve aasta kestev identne päev ajaks mu esimese kahe nädalaga hulluks. 

Kumma valid - saada teada kõik universumi saladused, või näha ette iga sinu poolt tehtava valiku ja otsuse tulemust?
Valiks viimase, eriti juhul, kui selle abil oleks võimalus oma valikuid ja otsuseid muuta endale võimalikult sobivaks. 

Kommentaarid