Otse põhisisu juurde

Lavaširull

Olin ammu tahtnud proovida lavaširullide tegemist. Nüüd siis saab selle to-do listist maha tõmmata kenasti. Maitse tuli täitsa hea, isegi see ei häirinud, et koor jäi veidi kõvaks seistes, oligi selline hea mõnus krõmps sees. Kes tahab pehmemat peaks enne või pärast määri lavašši toiduõli/võiga. 

Vaja läheb: 
  • Lavašš (Meie ostsime kolm pakki, kus sees oli üks suur lavašileht. Lõikasin need pooleks, et rullid tuleksid väiksemad) 
  • Riivitud juustu (ühest pakist peaks piisama. Samas mina panin lihtsalt tunde järgi, mida juustusemat tahad, seda rohkem kulub, eks)
  • Kaks pakki hakkliha
  • Üks sibul
  • Üks suur või kaks väiksemat suvikõrvitsat
  • Maitseained/maitsetaimed (mina kasutasin soola, tilli, peterselli, basiilikut)
  • Ketšup
Alustuseks tükelda sibul, pane see pannile koos hakklihaga, lisa maitseained ja prae korralikult läbi. Sel ajal kui hakkliha pliidil toimetab, koori ja riivi kaussi suvikõrvits. Riivi suurus vali ise, aga kõige väiksemaga pole ilmselt eriti otstarbekas. Kasutasin keskmise suurusega riivi ja tulid sellised mõnusad ribad. Tunned, et midagi on hamba all, aga ei ole häiriv. Võta tööpinnale valmis ka lavašš, ketšup ja riivjuust. 

Nüüd võta lavašš, määri sellele väike kogus ketšupit, pane peale sibula-hakklihasegu, riivitud suvikõrvits ja riivjuust. Seejärel keera rulli ja pane ahjuplaadile. Toimi nii kõigi lavašilehtedega, mis sul on. Küpsetama peaks 200kraadi juures umbestäpselt pool tundi. 

Jälgi kindlasti, et täidist ei läheks liiga palju, muidu on keeruline rulli keerata ja seda võib valguda igale poole laiali. Kuna mina tahtsin helde olla täidisega, otsustasin hoopis ümbrikulaadselt need kokku voltida ja siis lõpuks ühe keeru peale teha, et oleks rullilaadne, toimis küll. 
NB! Võib teha ka ühe suure rulli ühest lavašilehest. Nende väiksemaks lõikamine ei ole absoluutselt kohustuslik. 

Kommentaarid