Otse põhisisu juurde

Veel üks pelmeenivorm

Eelmisest pelmeenivormist on nüüd peaaegu kuu möödas. Kes seda lugeda soovib, siis retsept asub SIIN. Mõtlesin uuesti ühte teha. Küll pisut teisiti, sest millest muidu postituse teen, eks. 

Valmib ta üsna ruttu ja vähese vaevaga. 

Vaja läheb:
  • Pelmeene (Kilosest pakist jääb umbestäpselt veerandi kanti alles, oleneb kui suured pelmeenid on)
  • Ketšup (kogust on raske öelda, oleneb sellest, kui ohtralt sellega määrida soovid)
  • Vorsti (Minul kulus pool latti, et ikka hamba alla ka midagi tuleks)
  • Üks purk marineeritud kurki (purgi suurus vali ise. Kasutada võib ka juba eelnevalt tükeldatud salatikurki)
  • Riivjuustu (vähemalt üks pakk, aga hea oleks kui natuke varuks on, ehk siis lihtsam oleks võtta kaks)
  • Maitseained/maitsetaimed (Mina kasutasin tilli, peterselli, basiilikut. Soola jätsin välja, sest marineeritud kurk ja maitsetaimed kokku annavad piisavalt soolasust)
  • Võid (kulub täpselt nii palju, kui raatsid vormi määrimiseks kasutada)
Alustuseks määri ahjuvormi põhi ja küljed kokku võiga ning seejärel lao tihedalt vormi põhja, külg-külje kõrvale, pelmeenid. Pane nad nii tihedalt, kui vähegi võimalik. Pane vorm ahju, keera ahi 200kraadi juurde ja hoia 15-20 minutit. 

Samal ajal tükelda vorst ja marineeritud kurk ning jäta ootele kuni pelmeenid on oma aja ära tiksunud. Seejärel võta ahjuvorm töötasapinnale ja hakka "katet" peale laotama. Alustuseks määri pelmeenide peale ketšupit. Ikka niimoodi mõnusalt, et maitset ka tunda oleks. Seejärel raputa peale riivjuust ja selle peale maitseained/maitsetaimed. 

Nüüd on järg vorsti käes ja eelviimaseks kihiks jäävad marineeritud kurgid, mille peale tuleb korralik kiht riivjuustu. Pane vorm uuesti ahju ning küpseta 200kraadi juures seni, kuni juust on valminud Sulle meeldiva tasemeni. Lase enne serveerimist veidi ka taheneda, muidu laguneb tõstes täitsa laiali. Jap, päriselt ka ei ole vaja põhjaks teha tainast, pelmeen ja riivjuust hoiavad väga hästi kogu kremplit koos. 

Kommentaarid