Otse põhisisu juurde

Pelmeenivorm

Ma tegin täna tööl pikka päeva, seega on mu wannabe huumorisoon hetkel veits uinakus. Kuna midagi vaimukat öelda ei ole eellooks, hakkame kohe asjaga pihta. 

spl - supilusikas

Vaja läheb: 
  • Lehttainas (Ühest 500g pakikesest piisab)
  • Riivjuustu (Kogus vali vastavalt enda eelistustele, aga no üks väike pakike läheb kindlasti)
  • Küüslaugusool
  • Pelmeenid (Väikeseid pelmeene kulus üks kilone pakk)
  • Vorsti (võib asendada ka singi või viineritega. Kasuta nii palju kui soovid, võib ka üldse välja jätta)
  • Törts toiduõli praadimiseks
  • Üks pakk hakkliha
  • 3 muna
  • Üks väiksem pakk tomatipastat või tunde järgi ketšupit (oleneb jällegi, kas ja kui palju soovid)
  • 3spl nisujahu
  • Maitseained/maitsetaimed (Lisaks küüslaugusoolale kasutasin veel tilli, peterselli, basiilikut ja sidrunipipart. 
  • Kui on soovi, võib lisada ka sibulat
Pane pannile törtsuke toiduõli ja hakkliha (kui kasutad sibulat, prae see koos hakklihaga), lisa maitseained ja prae läbi. Kui hakkliha on peaaegu valmis, lisa juurde ka vorst (või selle aseaine) ning prae veel veidi.

Sel ajal kui pann säriseb, pane ahjuvormi põhja ära lehttainas. Seda võib loomulikult enne ka rullida, aga ma olin laisk ja lihtsalt sudisin kätega. Kata taignaga ka ahjuvormi servad nii palju kui võimalik. 

Kui tainas on paigas, lao sinna peale pelmeenid. Peale vala segu, mille tegemiseks klopi lahti munad ja sega juurde jahu. Nüüd peab jõudma muna-jahusegu pelmeenide peale. Mina kasutasin selle jaoks munapintslit, aga ilmselt saaks hakkama ka lusikaga määrides. Valada ei ole mõtet, see on lihtsalt liiga tahke selle jaoks, et ühtlaselt üle terve vormi valguda. 

Kui muna-jahusegu on ära pandud, lisa sinna peale hakkliha-vorstisegu, mis peaks nüüdseks juba kindlasti valmis olema. Pane ahju ja küpseta 200kraadi juures 35 minutit. Seejärel võta välja, raputa peale riivjuust ja pane uuesti ahju, kuniks juust on mõnusalt sulanud. 

Head isu!

Kommentaarid