Otse põhisisu juurde

Üks mõnus kana

Ma ei ole üldiselt eriti suur kanasõber. Tegelikult valetan, mulle meeldib seda süüa, aga teha ei meeldi. Õigem oleks vist isegi öelda, et ei oska. No ei ole kuidagi neid ideid, mida võiks proovida ja niisama ahju visata või keeta ka nagu ei taha. Aga siis, heureka. 

Selle kana tegemiseks läheb vaja: 
  • Kanakintsu (kogust on raske öelda, sest mina siit ei tea, kui palju teid kodus on. Meil kulus üheksa, tahtsin kaheksat, aga kana oli kolmestes pakkides)
  • Rohelist sibulat (kogus oleneb tegija soovidest)
  • Sulatatud juustu (kogus oleneb sellest, kui palju kana kasutad. Minul piisas ühest pakist) 
  • Piima (Kulub nii palju, et ahjuvorm oleks pooleldi täis) 
  • Maitseained/maitsetaimed (Kasutasin tilli, peterselli, soola, basiilikut ja sidrunipipart)
  • Kõrvale võib keeta makarone, riisi, kartulit, tatart või ükskõik, mida soovid. Võib, ilmselgelt, tarvitada ka eraldi toidukorrana. 
Alustuseks pane ahjuvormi (võid kasutada ka eraldi kaussi, aga ma tahtsin vähem musti nõusid tekitada) roheline sibul ja kõik maitseained/maitsetaimed, mida soovid kasutada. Seejärel võta kanakoivad ja keeruta neid ahjuvormis maitseainete ja sibula segus. Kui kõik koivad on kenasti ära maitsestatud, võta sulatatud juust ja määri see samuti kanakoibadele. Mina mängisin koopameest ja kasutasin selle jaoks käsi (ausalt, pesin enne korralikult puhtaks). Kätega tundus kõige lihtsam neid "masseerida", et sulatatud juust saaks ühtlaselt peale kantud. Kui see on tehtud, säti koivad kenasti ahjuvormi ritta, et nad oleksid valmis ahju minemiseks. Peale kalla piima, seda võiks olla nii palju, et kanakoivad on pooleldi kaetud. Hoia ahjus umbes tunnike, kuni kana on valminud. 

Kõrvale sobib keeta ükskõik, mida eelistad: makaron, riis, tatar, kartul jne

Head isu!
NB! Mina olen järgmine kord targem ja määrin ahjuvormi võiga üle. Jube keeruline oli hiljem pesta seda kõrbenud piima. 

Kommentaarid