Otse põhisisu juurde

Eriti lihtne õuna-purukook

Nii-nii-nii, teeks siia vahepeale õige ühe koogipoisi ka? Kuidas kõlab üks õuna-purukook? Mhmh, ma tean, see maitses sama hästi kui kõlas! Purutainast pole ammu teinud, olin juba unustanud, kui mõõõõõnus see on!

spl - supilusikas
g - gramm

NB! Jälgi kindlasti tehes, et vahekorrad tunduksid okeid. Minul jäi alguses võid väheks, seega lisasin tunde järgi juurde. 

Vaja läheb:
  • Kolm suurt õuna (või siis rohkem väikeseid)
  • Suhkrut (alustuseks 2 spl ja hiljem veel 200-300g)
  • Umbestäpselt 400g jahu
  • Või (ütleme nii, et kõva 300g)
  • Näpuotsatäis soola
  • Peotäis kaerahelbeid
1) Pane ahi 200kraadi juurde sooja. 
2) Koori ja tükelda õunad kaussi, sega need kahe supilusikatäie suhkruga hoolikalt läbi ja laota võiga määritud ahjuvormi põhja. Jälgi, et võimalikult palju vormi pinnast oleks kaetud. 
3) Sega eraldi kausis jahu ja ülejäänud suhkur ühtlaseks ja lisa ka veidi soola, et maitsed paremini avalduksid. 
4) Sega jahu-suhkru-soola segu hulka ka või. Näpi seda seni, kuni see on mõnusalt ja ühtlaselt...purune. 
5) Laota puru ühtlaselt õuntele ning pressi see kahvliga kinni. 
6) Kui soovid, puista peale kaerahelbeid. Soovitan seda soojalt, oli päris mõnus! 
7) Küpseta 200kraadi juures 40 minutit või seni kuni õunad on pehmed ja kook mõnusalt kuldne. 

Kommentaarid