Otse põhisisu juurde

Kapsapirukas

Mul kuidagi juhtub nii, et tihti satuvad järjest mitu üllatavalt head toitu. Kapsapirukas, millest siin juttu tuleb, üllatas mind selle poolest, et kõigile meeldis. Algus oli pisut skeptiline, aga tegelikult tuli nii hea kraam, et jagaks kohe teistega ka. 

g - gramm
dl - detsiliiter
spl - supilusikas
tl - teelusikas

Taigna jaoks läheb vaja: 
100g võid, 2dl nisujahu, 1tl küpsetuspulbrit, näpuotsatäis soola ja natuke vett. 

Sega kõik koostisosad ühtlaselt kokku ja pane ahjuvormi, ära unusta tainast panna natuke ka ahjuvormi külgedele. Selle piruka juures on oluline kasutada küpsetuspaberit või määrida vorm kokku rasvainega (eelistatult võiga). 

Täidise jaoks on vaja: 
700g kapsast, 2 sibulat, tunde järgi vorsti (või sinki), 2dl piima, maitse järgi riivitud juustu, 1 pakk sulatatud juustu, maitseaineid, maitsetaimi. Mina kasutasin oreganot, tilli, peterselli ja soola. 

Pane pannile toiduõli, tükeldatud kapsas ja purustatud sibul. Prae, kuni kapsas on poolpehme ja maitsesta endale meelepäraste maitseainete või maitsetaimedega. 

Lisa juurde ka vorst/sink/muu lihaline kraam, sega ühtlaseks, vala juurde piim. Lase sel mõni minut pannil rahulikult tõmmata ja seejärel pane juurde ka riivjuust ja sulatatud juust. Sega veel veidi, et kõik oleks korralikult segunenud. Soovi korral on nüüd viimane aeg, et maitseid timmida ja vajadusel soola vms maitseainet/maitsetaime lisada. 

Kui piim on kapsasse tõmbunud, võta pann pliidilt ära ja vala täidis varem ahjuvormi paigutatud pirukapõhjale. Küpseta 250kraadi juures 35 minutit. Pirukas peaks pealt minema ilusalt pruuniks. Seejärel lisa peale riivjuust ning pane ahju tagasi. Küpseta, kuni juust on sulanud. 

Head isu!
PS! Ärge pange tähele, et pirukas nii lödi on. Kõht oli tühi ja polnud aega oodata, kuni söök taheneks. 

Kommentaarid