Otse põhisisu juurde

DIY jõulupärg

Sel aastal käis mingi klõps peas. Mitte halvas mõttes klõps, soojemaks midagi ei läinud, kui juba on, aga mõttemustrites toimus vapustav muutus. Ise ka praegu ei usu, et seda rida siia praegu kirjutan, aga ma nautisin jõulu tilulilude tegemist ja kogu seda kaunistamise-sättimise protsessi. 

Siia hulka kuulus suures osas jõulumudru ostmine, sest ilgelt oli vaja ju uus ehteid sellele va kunstkuusele, mis lõpuks pikkade arutelude tulemusel siia majja jõudis. Lisaks veel see isetegemise lust - rühma seintele lumehelbekesed ja uksele päkapikk põhjapõdraga. Kodus aknale kuusekesed ja kleepekad... Mitte niisama visatuna, vaid ikka lugu oli taga ka mõlemal aknal, mis kaunistatud sai :D 

Mirteli toas armsa kursaõe heegeldatud helbed koos kuuskedega, mille vahelt piilusid lumememmed ja pingviinid. Elutoas põhjapõder, kes lendas tähistaevas ja lumi...Jap, Henri võttis sündides lisaks mu tervele seljale ja normaalsele näonahale kaasa ka pool aju. See ei ole normaalne peaaegu kolmekümbiselt järsku sellesse jõulueelsesse möllu niimoodi sukelduda. 

Akendest ma pilti ei teinud, aga kogu selle isetegemise protsessi juures oli imetore avastada üks imelihtne jõulupärja tegemise õpetus. Igasugu kulinaid sai ju nii kui nii osta, võtsin siis kohe paar karpi ehteid, lipse, käbisid ja pärleid rohkem, kui juba poes peale sattusin. Okei, tegelikult viimast kolme polnud üldse plaanis osta, aga jäid jalgu ja "mul läheb raudselt vaja neid millegi jaoks" #piinlik

Sel aastal tegin kaks tükki, avastasin lihtsalt liiga hilja, et rohkem valmis vorpida. Küll aga vaimustas see ka Mirtelit ja ehk teeme järgmisel aastal veel mõne. Ütlen kohe ära, et need ei sobi kohe kindlasti välitingimustesse ilma meelevalda!
See kuldne kaunistab meie enda seina ja on üsna suures osas Mirteli looming. Materjali ja kaunistuste valik ning kujundus on tema tehtud, mina aitasin vaid kinni liimida.


Tahate teada, kuidas seda tehakse? 

Võtad papitüki, lõikad ringi endale sobivas suuruses. Ümber kerid kuusekarra, kinnitamiseks saab kasutada kas momenti, liimipüstolit või miks mitte ka paela, kui sõlmida viitsid nii palju. Kaunistamisel on piiriks ainult enda fantaasia ja kättesaadavad vahendid. Meie kasutasime, nagu näha piltidelt, väikeseid ümmargusi kuusehteid, käbisid, lipsukesi, pärlipaela, neid kulinaid, mis päkapikumütside küljes on (issand ma ei suuda nime öelda praegu) ja eriti sädelevat pakkepaela, mida saab kasutada riputamiseks. 
Selle sinise tegime minu vanematele, sest just täpselt see oli Mirteli arust nende täiuslikust jõuluõnnest veel puudu. 

Eriti hea on nende pärgade puhul see, et värvitooni võid valida selle järgi, mis su elamisse kõige paremini sobib ja karrana kätte saada õnnestub. Valmistamine on ka üsna kiire. Kokku koos alguses asjade otsimise ja hiljem koristamisega läks umbes tunnike. Seega tööprotsess ise on umbestäpselt 30 - 45 minutit, olenevalt tegija enda tempost. Üsna lühike aeg, kui arvestada, et rõõmu jätkub pikaks ajaks.

Kommentaarid