Otse põhisisu juurde

Singi-paprikapirukas

Ilma pikema jututa alustaksin siinkohal otse retseptiga. 

Vaja läheb:

  • 100g võid
  • 15dl nisujahu
  • 1dl kaerahelbeid
  • 1 muna
  • veidi vett
  • pool pakki külmutatud paprikaid
  • pisut rohelist sibulat
  • 1 sibul
  • üks pakk pitsakatet
  • 2dl piima
  • veel 2 muna
  • riivjuustu
  • soola
Alustuseks peab tegema, nagu ikka, taigna. Selle jaoks pane kaussi kokku või, nisujahu, kaerahelbed, muna (1), vesi ja sool. Veekogusega jälgi, et tainas jääks voolitav. Liiga vähese veega jääb see pigem mingit veidrat sorti purutaigen, aga peab jääma kenasti ühtlase konsistentsiga. Kui see on saavutatud, suru tainas küpsetusvormi põhja ja veidi ka servadele. 

Kui tainas on kenasti ära pandud vormi põhja, pane sinna peale külmutatud paprikalõigud ja hakitud tavaline sibul. Eriti hea on, kui viitsid sibula ja paprika vormis omavahel läbi segada, jääb mõnusam. 

*täiesti mitte teemasse, aga ma ostsin endale hakkija ja ausalt, sibul siin ja sibul seal. Muud ei tee kui ainult hakin sibulat*

Seejärel puista peale roheline sibul, pitsakate ja riivjuust. 

Nüüd on kord muna-piimasegu käes. Selle jaoks klopi lahti ülejäänud kaks muna ja sega sinna sisse piim. Juurde võib lisada ka soola, tilli, peterselli vms maitseaineid/maitsetaimi. Vala ka see ahjuvormi. Küpseta 200kraadi juures kuni muna on hüübinud ja pirukas saanud kena kuldkollase välimuse. Aega võib see võtta umbes 40 minutit või pisut kauem. 

Kommentaarid