Otse põhisisu juurde

Veega täidetud mängumatt

Vahel osalen facebooki loosimängudes. Vedanud on täpselt kaks korda - ühe korra mõnda aega tagasi, kui sain hunniku Põltsamaa tooteid ja teist korda nüüd, mil auhinnaks oli veega täidetav mängumatt. Nüüd on muidugi vale öelda, sest see postitus on seisnud mustandites ikka väga kaua aega. Kui nüüd hästi meenutan, siis mängumatt jõudis meieni septembris... ja kui veel rohkem meenutan, siis mängu korraldas pisilinnu beebi- ja lastekaubad. 

Aga nüüd on algand aega, mil tuleb enda väärikus kokku rookida ja hakata kirjutama valmis vanu teemasid, mis seisma on jäänud, sest uus aasta ja uued jutud on kohe ukse ees. Okei, ma ei tea, miks miljon kilomeetrit muud jura juba siia ritta saanud on. 

Nii, mängumatt. 

Elevust oli palju, sest pane ühte lausesse mänguasi ja vesi ning lapsed sulavad. Põhimõtteliselt võib öelda, et vastuvõtt oli soe - tegevust oli nii alla aastasel kui ka neljasel. Seejuures ei saa pattu salata ja pean tunnistama, et vahel unustasin ennast ka seda patsutama. Mõjus kuidagi väga stressi leevendavalt. Esimesed, ütleme nädal aega, oli pidev nääklemine, kellel on suurem õigus neid kalu seal nügid. Mirtel küll nääkles enamasti omaette, sest Henri lihtsalt veel ei oska rääkida. Seejärel jäi see "pühapäeva mänguasjaks", mis lihtsalt kuskil oli. Vahel oli kättesaadavas kohas, vahel natuke varjatud. Mirtel tüdines üsna kiiresti ära, Henriga ilmselt toimiks endiselt. 

Panite tähele minevikuvormi? 

Henri lihtsalt hammustas katki selle mängumati! 

See on üsna suur miinus, et nö sihtgrupi hammastel peab pidevalt silma peal hoidma, sest üks vale koht hammustamiseks ja kööga. Lapsevanemad ilmselgelt teavad, kui pagana kiiresti need väikesed inimesed end (ja oma hambaid) liigutada suudavad, kui vaid soovi on. Mõtled, et juhuu, laps nii armsalt mängib, awwwi, saad ruttu vetsus käia. Tagasi tulles avastad uue tubase basseini. Elu noh. 

Nali naljaks, ma ütlen ausalt, et kuigi see lastele meeldis ja oli alguses üsna palju uudishimu tekitav, siis ise ma ilmselt raha selle eest välja ei käiks. Selleks on kaks põhjust:
1) Kergelt purunev - eespool juba kirjeldasin, kui kerge seda ühel väikesel inimesel purustada on kui õige koha pealt hammustab. Samas noh tõesti, tuleb tunnistada, et kõik need korrad kui lapsed sinna tagumikkupidi peale lendasid elas matt edukalt üle. 
2) Halb hoiustada - ilma veeta on kõik väga tore, st teda saab siis kokku voltida ja võtab üsna vähe ruumi. Aga kui vesi on juba sees, siis polnud meil teda kuskile panna. Kord oli kapi otsas, siis põrandal, mingil perioodil diivanil, aga igal pool jäi ette :D Igal õhtul vett välja lasta ka nagu ei viitsinud, sest siis jälle kuivata ja ... vingumiseks leiab ju alati põhjuse. 

Et postitus ei lõppeks negatiivselt, ütleks kokkuvõtteks, et oli (kind of) tore kuni kestis. 
Kalakesed jätsime alles enne kui mati igavikumaale saatsime. Mirtel soovis neid vanni mängimiseks alles jätta. Fun fact: ainult kalakesi on tunduvalt lihtsam hoida mängu jaoks kättesaadavana. 

Kommentaarid

  1. Ai see oli küll hea infokild, need matid on juba ammu silma jäänud, et ostan-ostan. Aga katki närimiseks leiab vast midagi muud, mis parketti maast lahti ei leota :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega ei tasu jah riskida remondivajadusega laste hetkelise rõõmu nimel :D

      Kustuta

Postita kommentaar