Otse põhisisu juurde

Hakkliharull nuudlitega

Ma jumala südamest kartsin, et sellest hakkliharullist tuleb pigem välja hakklihakäkk. Tuli hoopistükkis üks väga meeldiv amps, mis läks väga suure rutuga. 

Vaja läheb:

TAINAS:

  • 500g hakkliha 
  • 1 sibul
  • 100ml hapukoort
  • soola, pipart, tilli, peterselli. 
TÄIDIS:
  • Üks pakk kiirnuudleid
  • Pool pakki külmutatud paprikalõike
  • Riivjuustu
Alustame taas taigna tegemisest. Selle jaoks vala kaussi kokku hakkliha, hapukoor, maitseained/maitsetaimed ja hakitud sibul ning sega väga hoolega ühtlaseks. See tegelikult läheb üsna kiiresti ja väga suurt vaeva ei nõua. 

Pane küpsetuspaber lauale, määri see väikse törtsu õliga ning vala tainas sinna peale. Vormi see seal ruudu või ristküliku kujuliseks. Liiga õhukeseks ei tasu tainast ajada, hakkliha küpseb ahjus kenasti ära. Pisut paksem tainas muudab rulli keeramise lihtsamaks. 

Keeda valmis vesi ning tee valmis kiirnuudlid. Sel ajal kui need kaane all tõmbavad, pane taignale külmutatud paprikad. Kui nuudlid on valmis, pane need paprikate peale ning kõige otsa riivjuust. 

Nüüd siis kõige tähtsam osa: Proovi tainas koos küpsetuspaberiga rulli keerata. See oli minusugusele algajale üsna suur ettevõtmine. Viimane rull nägi välja pigem plönn, seega ilmselgelt midagi paremat üldse ei oodanud. Aga sel korral läks kuidagi vedas. Ainult pisut liiga vara võtsin küpsetuspaberi lahti ja veidi vajus üks serv ära. 

Igatahes, kui oled saanud taigna rulli keeratud, siis säti see üsna kõvasti küpsetuspaberi sisse, vajadusel lisa ka teine paber ning tõsta kogu kupatus ahjuplaadile. Küpseta 200kraadi juures umbes tunnike. Esimesed pool tundi hoia küpsetuspaber kenasti ümber rulli, seejärel aga võta paber ümbert ära ning lase hakklihal pruunistuda. Välja võta rull siis, kui oled saavutatud pruunistumisastmega rahul. 

Kommentaarid