Otse põhisisu juurde

Valgusravi ehk lõpuks paistis lootusekiir

Ma enam ei mäleta, mis ajast mul see postitus mustandites end peidab, aga arvestades, et varsti olen kaks kuud jälle tööl käinud, siis vist omajagu. Kuna valugsravi oli edukas ning ma olen lõpptulemusega rahul, siis tahtsin ikkagi korra veel selle närvivalu jutu juurde tagasi tulla ning selleks korraks teema ära lõpetada. Etteruttavalt võin öelda, et julgustan sama probleemiga inimesi valgusravi poole pöörduma. Ainus soovitus oleks vältida minu viga ning jõuda sinna kiiremini, kui arsti pakutud ravi ei toimi. 
Oma närvivalust olen kirjutanud kahel korral: SIIN ja SIIN

Viimases postituses jäin ootama oma valgusteraapia aega. Olin alguses väga skeptiline, sest see kõlas nii ebareaalselt, et mingi lambi all istumine võiks selle valu ära võtta. Kohale siiski läksin, sest olin valmis ükskõik mida proovima valust vabanemiseks. Reaalselt, oleks perearst mul palunud kitse ohverdada täiskuuööl, siis jah, ma oleks seda teinud. 

Esimesel seansil kuulas teostaja mure ära, katsus närvi kõrva juurest ja kaelalt ning rääkis, et  muhk on üsna tugev. Samuti pidavat mu keha hoidma vett kinni ja olema turses.  See jutt tekitas veel enam tunde, et mind ootab ees mingi imelik, hämar ja veider voodoo-värk, aga kuuleka eestlasena võtsin särgi seljast ja ronisin lambi alla pikali. Seanss kestis kokku 40 minutit (20 minutit kukla peale ja 20 minutit kõrva juurde). Enne lambi paika sättimist pandi peale ka mingit sorti kreemi, mis lõhnas nagu pipraplaaster ning esialgu reageeris külmatundega ning hiljem kõrvetamisega. Külm tunne pidi tähendama kroonilist põletikku ja kuum tunne ägedat põletikku. Ju mul siis oli kaks ühes. Enne lahkumist sain kõrva juurde ka magnetplaastrid, mis pidid nädala peal olema. Sellised tasapinnalised ja peaaegu nahatooni, mitte suured ja keskelt kobakad, nagu alguses arstide poolt mulle soovitati. 

Tahate teada, mis edasi toimus? 

Ma jõudsin koju ja mõtlesin umbes kaks tundi, mis pagan valesti või teisiti on. Punkti saavad need, kes arvasid ära, et valu oli kadunud. Saate aru jah!? Nädalate ja päevade viisi valus elamist ja selle võttis ära 40 minutit valguse all istumist. Olin üsna pahane, et kohe ei saadetud seda teedpidi ravi saama, vaid enne pidin kolm pagana karpi neurotini sööma ja pidevalt uimane olema. 

Teise ringi valgusravi sain veel. Peamiselt selleks, et tulemust kinnistada. Sel korral sain teada, et muhk on väiksemaks muutunud. Kohe väga mitu korda väiksemaks. Samuti oli keha turse vähenenud. Jap, mul oli siiralt hea meel selle üle. Kolmandat kohtumist enam vaja ei olnud, aga tüki teipi sain kaelapiirkonda ikka. Sellest küll loobusin üsna ruttu, sest see hakkas lahti rullima ennast ning esimest pesu üle ei elanud, kuigi peaks. 

Rääkides nüüd teipimisest eks, siis teate, mis mind naerma ajas? Kui ma olin Henrit oodates hädas närvivaluga ja ämmakas soovitas teipimist, siis ta poole sõnaga ka ei maininud, et võiks minna üle koridori seda teostama... Jap, mu ämmakas ja Bio Health Clinic asuvad mitte ainult samas majas vaid ka samal korrusel. Neil on suisa ühine uksetagune ooteruum. Okei, see on küll tasuline ja perearsti juures või kodus saab odavamalt, aga ma oleks ka tookord olnud nõus maksma lihtsalt selle jaoks, et endal parem oleks. 

Ravi käisin saamas Rakveres Jaanika juures Bio Health Clinicus, internetist leitav siit. Rohkem infot valgusteraapia kohta saab siit.

Nüüd pean ise väga hoolikas olema, sest tegemist on ikkagi kroonilise põletikuga, mis võib jumala suvalistel aegadel välja lüüa. Vahel kui olen olnud hooletu ja peapiirkond on külma saanud, tunnen kõrvas valu. See on korralik häirekell ja sunnib tähelepanelikum olema. Õnneks sel korral tean, mis see on ja kodus on olemas ka vajalikud rohud, et valu levikut ja põletiku levimist takistada, aga ega mind ei kutsu tablette neelama. Eriti veel seda kanget ja uimaseks tegevat neurotini. Õnneks on mul ka veidi loodusravi kodus olemas: valgusravi kabinetis soovitatud neem kapslid. Need pidid, muideks, abiks olema ka kehast vee väljutamisel. 

Biore koduleht ütleb, et neemi kasutatakse vere ja maksa puhastamiseks, immuunsuse tugevdamiseks, parasiidi- ja seenevastaseks toimeks. Samuti pidavat see aitama eemaldada toksiine, parandama ainevahetus, vähendama ülekaalu, aitama tõhusalt väsimuse, külma, palaviku ja isukaotuse vastu. 

Seda kas mu keha oli turses või kui palju see neemikapsleid võttes muutus, ma ei tea. Küll aga tean seda, et tundsin end sel perioodil üleüldises mõttes paremini: väsimustunne tõmbas tagasi, mul oli rohkem energiat, üldse kuidagi... kergem olla. 

Samuti tekkis huvi loodusravi temaatika vastu, mis iseenesest on juba pool võitu tervema iseenda poole. Kahju kohe, et selle teadmise jaoks oli vaja nii palju vaeva taluda. 
Pildil näitan, milliseid kapsleid võtsin. Praegu biore stuudio e-poes ringi vaadates neid konkreetseid enam silma ei jäänud, aga olen üsna kindel, et mõnda neem kapsli varianti seal leidub. Kindlasti osatakse soovitada ja anda nõu ka teiste loodusravi vahendite kasutamise osas ja selle sobilikkuses konkreetsele inimesele. 

Mina ei ole arst, seega kohe kindlasti ei ütle, et need peaksid olema must have koduses apteegikapis. Küll aga ütlen, et see võib olla üheks võimalikuks abivahendiks kas närvipõletiku või mõne muu haiguse/probleemi ravimisel. Valikuvõimalusi peab olema ja lõpuks teeb iga inimene ise otsuse, mida ta saab/tohib/tahab kasutada ja mida mitte. Teadmatus on palju hullem. 

Kommentaarid