Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: juuli

 47. Lucinda Riley "Tüdruk kaljunukil", kirjastus Varrak 2014, 440lk.⭐⭐⭐⭐⭐

Üks tore inimsuhetel põhinev raamat. Selline mõnus lugemine, mis haarab endasse. Kuigi oli kohti, mil ma ei suutnud järge hoida, kes ja kuidas kellega suguluses oli või tundus mõni seik omapärane. No ja raamatu lõpp polnud ka päriselt happy ending, mida ju ometi nii väga tahaks siia halli maailma. Õnneks väga palju puudu ei jäänud. 

48. J. K. Johansson "Laura", kirjastus Pegasus 2016, 240lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Mulle väga meeldis. Selline sujuv lugemine, puudusid liialdused kirjeldustes ja see oli mulle väga meeltmööda. Tegemist on taaskord triloogiaga ja kui alguses arvasin, et ei viitsi ülejäänud teisi nii kui nii lugeda, siis lõpp läks ikka nii põnevaks, et pean ka Noora ja Venla läbi lugema. Esimeses raamatus selgub ainult Laura kadumine, aga kõik muud seosed jäid lahtiseks ja mind juba praegu vaevab mispidi on kõik tervikuks seotud ülejäänud kahe tüdruku kadumislooga.  

49. Marju Gellert "Minu Hispaania. Elu nagu mustlaskaravanis", kirjastu Petrone Print 2021, 236lk. ⭐⭐⭐⭐

Mulle üldiselt meeldivad minu-sarja raamatud, aga nendega kipub mul selline lugu olema, et vahepeal peab vahe sisse jääma. Autor ju kirjutab hästi ja mul ei ole midagi ette heita, olen ka tema blogi aeg-ajalt lugenud, kui ette on sattunud. Aga no ei jaksa neid looduskirjeldusi lihtsalt lugeda enam (ja see pole ju tegelikult ühegi autori süü, vaid minu üleküllus). No nii tahaks selles sarjas rohkem lugeda inimese/pere lugu, isiklikke kogemusi ja seikluseid. Ehk siis ma vist võtan nüüd väikse pausi nendest reisijuttudest. 

50. Tammy Cohen "Paha-paha tüdruk", kirjastus Päikese 2017, 304lk. ⭐⭐

Kaanel oli kirjas, et suurepärane teos ja paremat psühholoogilist põnevikku annab otsida. Ega ma nüüd otsinud ei ole, aga umbes enamik sellesse žanri kuuluvatest ja minu poolt loetud raamatutest on paremad olnud. Nii pagana igav oli. Nii palju kontorielu kirjeldusi, et igasugune isu kunagi ametit vahetatada kadus ära. Põnevust oli täpselt nii palju, kui oli kirja pandud ühe tegelase mälestusi ja olevikku. Kõik muu ei tundunud absoluutselt oluline olevat. Jälle tekkis selline tunne, et kuidagi ju on vaja teatud arv lehekülgi kokku saada kirjutades.  

51. Jorn Lier Horst "Koopamees", kirjastus Eesti raamat 2018, 256lk. ⭐⭐⭐

Ei olnud väga hea ega ka väga halb. Lugu iseenesest hargnes hästi ja ikka üsna lõpus tuli alles lahendus, see on täielik plusspunkt. Aga samas ei olnud sellist tunnet, et hullult tahaks teada, kuidas lugu edasi läheb või ei kannataks raamatut käest ära panna. Ühesõnaga loetav, aga otseselt mitte midagi erilist.

52. J. K. Johansson "Noora", kirjastus Pegasus 2017, 188lk. ⭐⭐⭐

Laura oli tunduvalt huvitavam lugemine kui Noora. Raamat küll liikus üsna usinalt, aga ega ta eriti kaasa ei kiskunud. Hetkel tundub küll, et see oli ka sarja osas üsna ebaolulise tähtsusega, sest ega midagi olulist ei selgunud. Järgmisena võtan ette kolmanda osa, loodetavasti pärast Venla lugemist saan oma sõnu süüa ja öelda, et Noora seob sarja siiski tervikuks. Muidu oli küll puhas ajaraisk.  

53. J.K. Johansson "Venla", kirjastus Pegasus 2017, 216lk. ⭐⭐⭐⭐

Okei, Noora oli tõesti üsna üleliigne seal vahel. Tegelikult jäi esimene pool raamatust üsna lahjaks ja vähe põnevaks. Samas lõpp oli juba täitsa kaasakiskuv. Õnneks tõmmati kõik otsad kenasti kokku ja triloogia lõpp oli suhteliselt õnnelik. Kuigi mind väga huvitab, kas Aikku viimase lapse isa oli Nikke või keegi muu 😀 (räige probleem, ma tean) 

54. Anthony Doerr "Kõik see silmale nähtamatu valgus", kirjastus Kunst 2015, 356lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

See ajastu kurbus, valu ja õnnetus..see kõik oli nii ehedalt ja siiralt kirja pandud. Kõik mõtted ja tunded, need olid nii oskuslikult kirjeldatud, et kaotasin end sinna täielikult. Elasin siiralt kaasa, et Werner ei sureks ja tuleks õnnelik lõpp. Ei tulnud, aga palju seda va õnnelik olemist ikka toona oli. Väga kurb ja sügav, pisarateni liigutav teos. Tagantjärgi olen õnnelik, et sünnitusmajas seda lugeda ei jõudnud ja viisin lihtsalt raamatukogusse tagasi - oleksin end ogaraks nutnud.  Väga nauditav ja kindlasti soovitan soojalt.  

55. Stefanie Stahl "Päikese- ja varjulaps sinu sees", kirjastus Tänapäev 2017, 264lk. ⭐⭐⭐⭐

Mulle meeldib selliseid enesearengule suunavaid raamatuid lugeda. Tunda ennast, oma vigu, osata oma käitumist ja nende põhjuseid analüüsida-see kõik on mulle oluline. Tunnen tugevat tõmmet psühholoogia vastu, seega see raamat oli nagu rusikas silmaauku. Kahjuks mingil hetkel kaotas raamat minu jaoks oma sära ning mõtted hakkasid korduma. Aga läbi ta sai ning olen jälle raasuke targem.

02.08.2021

Juulis lugesin läbi üheksa raamatut (kokku 55), milles oli ilus ümmargune 2500 (kokku 15 762) lehekülge. Nautige kollaaži, saage inspireeritud ja kohtume septembris (pöörane kui kiiresti aeg läheb)!

Kommentaarid