Otse põhisisu juurde

Kartulipudru-hakklihavorm juustu ja peediga

Jällegi ilma pikema jututa otse asja juurde. Kuna olen laisk, kasutasin külmutatud kartuleid ja juba riivitud kujul peeti. Kes on tragim võib otseloomulikult ise riivida ja koorida. 
Vaja läheb:
  • 3 sibulat
  • Pisut toiduõli
  • 3 spl palsamiveiniäädikat
  • 2 pakki hakkliha
  • üks pakk (500g) riivitud peeti
  • kaks pakki külmutatud praekartuleid
  • veidi piima 
  • törts võid
  • 150g riivjuustu
  • soola
  • pipart
Alustuseks koori sibulad, lõika nad poolrõngasteks ning prae toiduõlis klaasjaks. Lisa palsamiveiniäädikas, sega hoolega läbi ning jäta paariks minutiks pannile podisema. 

Järgmisena võtame ette hakkliha. Prae seegi pannil kenasti valmis, lisa ka maitseained ning seejärel pane pannile juurde ka peet. Sega hoolega ning taas jäta mõneks minutiks podisema. 

Pane kartulid potti keema, lisa sool. Kui kartulid on pehmed, kurna ning valmista kartulipudru. Selle jaoks lisa kurnatud kartulitele veidi piima ja võid ning tambi kartulid pudiks (või mikserda saumikseriga..).

Pane ahi 200kraadi juurde kuumenema ja võta ahjuvorm välja. Alustame ladumist! Esimeseks kihiks pane hakkliha-peedisegu, selle peale praetud sibulad. Sibulate peale jaota ära kartulipudru ning sinna peale raputa riivjuustu.

Pane vorm ahju ja lase tal seal olla umbes 20minutit 200kraadi juures. 

Head isu!

Kommentaarid