Otse põhisisu juurde

Porgandipirukas riivjuustu ja pitsakattega

Täiesti uskumatult kiire ja lihtne pirukas, mille kiitis heaks maja suurim kriitik Mirtel. Mina isiklikult kiidan ja soovitan soojalt, eriti kui ei ole aega või lihtsalt ei viitsi pikalt jaurata pliidi taga.

Vaja läheb:

Tainas:

  • 100g võid
  • 2,5 dl (250g) jahu 
  • 1 muna
  • 0,5tl soola 
Täidis:
  • 5 väiksemat porgandit 
  • 3dl hapukoort
  • üks pakk riivjuustu 
  • pisut kuivatatud tilli
  • 0,5tl soola
  • üks pakk pitsakatet
Alustuseks tainas: selle jaoks sega kausis kokku või, (nisu)jahu, muna ja sool. Sõtku ühtlaseks ning pane ümmargusse ahjuvormi. Suru pisut ka vastu servi, et täidis päris laiali ei vajuks. Täki taigna sisse kahvliga augud ning pane ahju eelküpsema (10 minutit 200kraadi juures). 

Riivi porgand, lisa sellele hapukoor, till, sool ja riivjuust. Sega ühtlaselt läbi ning pista sisse ka pitsakatte pakk. Sega uuesti kõik koostisosad kenasti ühtlaseks. Vala täidis ahjust võetud põhjale ning pane pirukas uuesti ahju. Sel korral 35 minutiks 200kraadi juures. 

Head isu! 

Kommentaarid