Otse põhisisu juurde

Sibulapirukas

Üle pika aja paneks kirja ühe retseptikese. Tegelikult valis selle välja Raido ka ütlen ausalt, kartsin kohutavalt, et see ei tule üldse hea. Aga õnneks läks täpselt vastiupidi. Seega jagan seda rõõmsalt ka siin, sest head asja ju ei tasu ainult endale hoida. 

Vaja läheb: 

  •  Üks pakk pärmilehttainast
  • 4-5 suuremat sibulat
  • pisut soola ja pipart
  • Veidi võid sibula praadimiseks
  • 2 spl suhkrut
  • Üks pakk riivitud juustu (suured juustusõbrad võivad ka rohkem panna, kogus ei ole kivist) 
  • Jahu (taigna rullimiseks) 
  • Kirsstomatid (mulle nad selle sibulapiruka juures ei meeldinud, aga kellelegi kätt ette ei pane, kui soovitakse kasutada) 
  • kuivatatud till
Alustuseks pane tükike võid pannile sulama ning seejärel lõika sibul poolringideks. Kui või on sulanud, pane sibulad sinna praadima. Samal ajal pane lauale jahu ning rulli tainas nelinurgaks. Nüüd võta ahjuplaat, pane sinna küpsetuspaber ning sinna peale rullitud tainas. 

Sibul on nüüd natuke praadida saanud ja on paras aeg lisada juurde sool, pipar. Sega hoolega läbi ning prae sibulat kuni see on muutunud klaasjaks. 

Nüüd suundume piruka kokku ladumise juurde. Jäime selle juurde, et tainas on kenasti pandud ahjuplaadile. Nüüd pane sinna peale riivjuust. Mina vaatasin, et ühest pakist jäi väheks ja panin viilujuustu juurde, jäi väga mõnus. Juustukihile maanduvad pannilt tulnud sibulad. Aja need ühtlaselt laiali ning kõige peale raputa kuivatatud tilli (või mõnda teist oma lemmik maitseainet). Kes soovib lõikab kirsstomatid pooleks (või neljaks) ja poetab ka need sinna peale. Nagu eespool juba ütlesin, oli tomat ainus, mis ei kõnetanud. Samas ma ei ole ka eriline sooja tomati fänn ka.

Kätte on jõunud aeg panna pirukas ahju. Kas tomatiga või ilma, aga pirukas peaks sooja saama 25minutit ja kraade peaks olema 200. 

Head isu! 

Kommentaarid