Otse põhisisu juurde

Kiire ahjuomlett

Ma ei mäleta, kuidas enda jaoks ahjuomletid avastasin, aga tean, et need ei kao ilmselt niipea kuhugi. Pole küll mingi gurmeerestorani maitseelamus, aga valmib kiiresti ja on tegelikult hea vaheldus kartuli-makaroni-riisiringile. Seega, minu elust ei kao see retsept ilmselt niipea, vaid jõuan pidevalt millegi sarnase juurde tagasi. Omleti juures on ju tegelikult see hea asi, et pane sisse, mida tahad ja ikka on hea. 

Selle ahjuomleti tegemiseks on vaja vähemalt viite muna, 250ml piima (sellega peab ettevaatlik olema, sest liiga suure piimakogusega läheb omlett suht lödiks. Mina ei ajanud niiväga välimust taga, aga oli aru saada, et paljuks läks), purk purustatud tomateid, pakk riivjuustu, veidi sidrunimahla, veidi suhkrut, paras peotäis spinatit, rohelist sibulat, üks tavaline sibul ja maitseained vastavalt omadele soovidele. 

Võta üks suurem kauss ja pane sinna kõik koostisosad, ka maitseained. Sega hoolikalt, et tekiks mõnus ühtlane mass. Seejärel võta ahjuvorm, pane põhja törts õli või küpsetuspaber, vala peale kausis olev segu ning küpseta ahjus 200kraadi juures kuni muna on valmis saanud. 

Soovi korral võib segusse lisada ka kõrvitsaseemneid. 

Pildil näeb välja paras plönn, aga ma luban, et maitse on täiesti vapustavalt hea! 

Kommentaarid