Otse põhisisu juurde

Kõrvitsavorm

Lubasin suure suuga, et jätan retseptid suures osas minevikku, aga jagan oma lemmikuid. Aeg läks ja läks ja läks, nüüd siis lõpuks jõuan selleni, et midagi sellelt rindelt jagada ka. Parem hilja, kui mitte kunagi ma ütleks selle peale. 

Kõrvitsavormi tegin...jumal teab millal. Ma tahaks uskuda, et see ootab juba eelmisest aastast kirjapanekut. Ma eeldan, et see oli selline roog, mis mulle tõesti maitses, sest muidu ta, ilmselgelt praegu siia kirja ei saaks. Kahjuks on kõik muud emotsioonid juba kustunud. Isegi see, et kõrvitsa ettevalmistus on jätkuvalt maksimaalselt jura tegevus. 

Vormi jaoks on vaja ühte kõrvitsat (jah, tervet kõrvitsat, suurus vali ise), pakk riivjuustu, veidi tšillikastet, pakk või kaks hakkliha, puljongikuubikut, sibulat ja teisi maitseaineid omadel soovidel (mina kasutasin soola, sidrunipipart, tilli, peterselli ja hakklihamaitseainet. Aga näiteks basiilikut oleks ka hea siin kasutada, ma lihtsalt sel ajal veel ei olnud seda avastanud enda jaoks). 

Alustuseks haki sibul ja pane see hakklihaga pannile praadima. Lisa sinna ka maitseained ning pudista sisse ka puljongikuubik. Prae hakkliha korralikult läbi, poole küpsemise pealt lisa ka tšillikaste. Sinna hulka võib soovi korral lisada ka rohelist sibulat. Sel ajal, kui pann oma tööd teeb, koori ja tükelda kõrvits. Seda võib muidugi ka varem teha, siis on ainult vormi laotamise vaev. Ahjuvormi põhi peaks olema mõnusalt kõrvitsaga kaetud, sest ega sinna ju muud tule, kui kõrvits ja hakkliha. Kui kõrvits on vormi põhja jõudnud, pane see ahju, nii umbes pooleks tunniks 200kraadi juurde. Võid põhja panna ka törtsu vett. 

Kui pooltund on möödas, võta kõrvits ahjust välja ning laota sinna peale ka hakkliha. Väikeste kuubikute puhul peaks see olema piisav aeg valmimiseks. Kui kõrvits on veel veidi kõva, pane koos hakklihaga mõneks ajaks uuesti ahju. Kui kõrvits on pehmeks saanud, raputa peale riivjuust ning pane uuesti ahju, seniks kuni juust on pealt sulanud. 

Kommentaarid