Otse põhisisu juurde

Riisivorm köögiviljadega

Mulle hullult meeldis see riisivorm! Mirtel küll sama ei arvanud, tal on mingi herneste boikoteerimine tekkinud, mis on ülimalt veider. Suvel vitsutas kahe suupoolega, aga toidu sees ei taha. Maisiga on sama lugu ja porgandiga. Olgu, porgandiga on see teema, et see peab olema TÄIESTI valmis. Kui on natukenegi kõva, siis sülitab välja. Mis muide viib mind jälle mõttele, et kuidas ta suudab suus selekteerida nii. Konkreetselt sööb muu kraami ära ja porgandi, herne või maisi poetab kuhugi. Ta võib seda paari kuubikut suus hoida terve söömise aja ja siis lõpuks sülitab kaussi tagasi. Nagu whaaaat? 

Okei, see on tegelt hoopis teine teema, seega lendan nüüd selle va riisivormi juurde tagasi. Valmistamise jaoks on vaja 2-3 pakikest riisi (seda riisi, mis on müügil väikeste kotikestena, 8 tki pakis. Mitte helbeid 3 pakki, see kisuks paljuks :D), kolm muna, pakk riivjuustu, ühte sibulat, ühte suvikõrvitsat, ühte paprikat, veidi külmutatud herneid ja rohelist sibulat. Maitseained tuleks samuti lisada, mina kasutasin, nagu ikka, soola, sidrunipipart, üldmaitseainet. Ilmselt lisasin riisi keeduvette ka puljongikuubiku :D Ps, paprika võib asendada ka purustatud tomatiga. 

Pane riis keema. Sel ajal kui pott pliidil oma elu elab, koori ja tükelda köögiviljad (sibul, suvikõrvits, paprika). Kui riis on valmis saanud, võta üks pott. Pane sinna riis ja sega sisse ka sibul, roheline sibul, paprika, hernes, suvikõrvits, muna ja pool juustust ning maitseained. Sega hoolega läbi ja vala ahjuvormi, pane 200kraadisesse ahju seniks kuni juurviljad on peaaegu valmis saanud, nii kuski 30-40 minutit peaks see aega võtma. Seejärel tõsta vorm ahjust välja, raputa üle riivjuustuga ja pane uuesti ahju seniks kuni juust on sulanud. 

Kommentaarid