Otse põhisisu juurde

Nii lihtsad juusturullid, et tee või iga päev

Ma ei valeta kui ütlen, et ammu pole teinud midagi, mis oleks nii lihtne, aga samas niiiii hea. Ülimalt mõnus juustune amps. Kes siin uus on, siis jah, mulle meeldib juust. See on mu secret pleasure. 

Ma tänan siiralt kõiki, kes esimesest korrast hästi palju mulle söömiseks jätsid, nautisin sellest iga hetke. Teisel korral said juba lapsed ka aru, et hea kraam, seega siis pidin vähemaga leppima. 

Okei, lõpetan oma poolsapised heietused ja asume asja kallale. Kas ma juba ütlesin, et valmistamiseks vajalikud asjad saab ühe käe sõrmedel ülesse lugeda?

Vaja läheb:
  • Lehttainas
  • Sulatatud juust
  • Riivjuust 
Kõiki vastavalt sellele, kui palju kavatsed valmistada. Põhimõtteliselt tasub arvestada, et ühe lehttaigna paki kohta kulub ära üks sulatatud juust ja umbes-täpselt pool pakki riivjuustu. Viimasega oleneb muidugi palju ka sellest, kui helde kavatsed olla. 

Sulata lehttainas, rulli see lahti. Olgu, ta ilmselt juba on seal pakis kenasti ristkülikukujuline ja kui õigel hetkel jaole saad, siis lihtsalt haruta lahti ja rulli õige pisut õhemaks. Määri peale sulatatud juust ja raputa üle riivjuustuga. Seejärel keera rulli ning lõika umbes 2cm jämedused tükid, mille asetad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Löö tassi lahti üks muna ning kasutades munapintslit, kata saiakesed pealt õrna munakihiga. Küpseta ahjus 200kraadi juures kuni nad on saavutanud mõnusa kuldse jume, minul kulus meeldiva välimuse saavutamiseks 25-30 minutit. 

Easy peasy lemon squeezy

Kommentaarid