Otse põhisisu juurde

Lavaširullid vol 2

Mulle hakkas see lavašikeerutamine meeldima. Seega siin on veel üks võimalus selle tegemiseks. Tegelikult peaks seda nimetama hoopis Gruusia leiva rulliks, sest lavašilehti poes polnud ja valituks said hoopis need. Aga katsetajatele siis teadmiseks, et kasutada annab mõlemat. Kes tahab lugeda eelmist lavaširulli retsepti, siis see on leitav siit.

NB! Kogused olenevad sellest, mitu rulli teed. Käesolevas retseptis on kogused sobivad neljale õhukesele gruusia leivale tehtud rullile. 
Vaja läheb: 
  • Gruusia leib 
  • Üks karp sulatatud juustu 
  • Pakk riivjuustu
  • Kaks paprikat
  • Pisut rohelist sibulat 
  • Pakk (või poolteist, oleneb, kas keegi käib vahepeal ära söömas neid) grillvorsti. Vorstikesed võiksid olla pisikesed aga jämedad, siis hammas ei põru ja rull on kindlam.
Võta lauale lavašš, gruusia leib või mõni muu sarnane materjal ning määri sellele sulatatud juustu. Ühte serva pane grillvorstid, jälgi, et jääks normaalselt ja ei hakkaks servadest nö välja pressima. Pigem olgu üks vorstike vähem. Olgu öeldud, et ise panin kaks tükki. 

Seejärel raputa vaba osa peale tükeldatud pabrika, roheline sibul ja riivjuust (jah, sellises järjekorras). Taaskord jälgi, et täidist ei läheks liiga palju. Tegelikult oli kaks paprikat isegi liiga palju nelja rulli tegemiseks ja andsin suure tüki hoopis Mirtelile nokkimiseks. 

Kui täidis on peale pandud, keera rull kokku, tõsta see ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit 200kraadises ahjus. 

Mina jätsin rullid terveks ja sõime neid nagu wrape, aga eks soovib, võib need ka enne väiksemaks lõigata, et oleksid pisemad ampsud. Samuti on võimalik tükikesed enne ahju panekut ära lõigata, et pärast lihtsam oleks. 

Kommentaarid