Otse põhisisu juurde

Mõnus kaste ahjuvormi juurde

Mulle ei meeldi üldse, et kodus tehtud friikad pidevalt ülimalt kuivad jäävad. See on vist mingi minu teema, sest toidukriitik Raido pole veel kordagi midagi öelnud. A mind ikka häirib, kui kartul suus ringi käib ja kurgulakke kinni jääb. Seega oli selle kastme minu ellu jõudmine üks üsna meeldiv üllatus. 

PS! Väga vabandan, et pilti ei ole. Ma lihtsalt ei mõelnud alguses, et võiks teha ja hiljem oli juba otsas. Tegelikult tuli meelde alles siis, kui valmistamisnõud juba pestud olid, seega isegi ühte tilgakest ei õnnestunud pildile püüda. 

g - gramm
spl - supilusikas
ml - milliliiter

Vaja läheb:
  • 50g võid
  • 3-4 spl riivsaia 
  • 1 puljongikuubik
  • 300ml piima
Alustuseks pane või pliidile sulama. Kui see protseduur on lõppenud, lisa juurde riivsai, sega hoolikalt ja lase veidi podiseda, et see pruunistuks. Lisa juurde puljongikuubik (tee see pudiks, terves tükis võtab niiiiii kaua aega kuni see ära hajub) ja piim. Pidevalt segades lase keema ning keeda umbestäpselt viis minutit. Kes soovib, võib lisada ka soola või maitsetaimi. Mina seekord ei kasutanud oma lemmik till-petersell-basiilik kombot ja tuli ikkagi väga maitsev (ja kartul ei kleepunud kurku kinni, juhhei!)

Lõpetuseks üks väike gif ka, et ikka veel paremini oleks aru saada, kui suur oli rõõm (ja selle jaoks, et postitusel oleks MIDAGIGI pildilaadset). 
Happy GIFs - Get the best gif on GIFER

Kommentaarid