Otse põhisisu juurde

Makaronivorm

ml - milliliiter
spl - supilusikas

Vaja läheb:
  • 1 pakk makarone (vali ise, millised kõige rohkem meeldivad)
  • Pool latti vorsti (jälle vali ise, milline meeldib kõige rohkem) 
  • 1 pakk külmutatud herneid
  • 1 pakk riivjuustu
  • Pisut võid
  • 500ml piima
  • 2 spl jahu
  • Maitseaineid/maitsetaimi (ise kasutasin soola, tilli, peterselli ja basiilikut)
Alustuseks keeda soolaga maitsestatud vees valmis makaronid. Kui need on valmis, kurna ja jäta ootama. 

Sulata pannil ära või ning seejärel prae seal sees ära vorst. Kes soovib võib toidu hulka lisada ka sibulat, sellisel juhul pane see esimesena pannile ning lase tal saada kenasti kuldkollaseks enne, kui lisad juurde vorsti. Kui vorst on pannil olnud mõne minuti, lisa sinna juurde ka külmutatud herned, seejärel maitsesta. 

Pärast panni tulelt tõstmist lisa segu hulka ka umbes pool pakki riivjuustu, sega korralikult läbi, et juust saaks ühtlaselt ära sulada. Jäta samuti ootele. 

Nüüd on kord kastme käes. Sulata taas pisut võid pannil ning lisa sellele jahu, mille pead taaskord korralikult läbi segama. Seejärel lisa piim, sega uuesti ühtlaseks ning lase keema tõusta. Ära unusta segamast, piim on pirtsakas ning võib põhja kõrbeda või hoopis üle keeda. 

Kui ka kaste on valmis saanud, sega kõik omavahel kokku. Kõige all pean silmas makarone, vorsti-hernesegu ja kastet. Pane ahjuvormi, raputa peale teine pool riivjuustust ning küpseta 200kraadi juures kuni vorm läheb pealt kenasti kuldpruuniks. 

Head isu!

Kommentaarid