Otse põhisisu juurde

Loetud raamatud 2021: august

 56. Rachael Lippincott "Kolm sammu sinuni", kirjastus Rahva Raamat AS 2019, 240lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Mulle väga meeldis. Lugemiseks selline mõnus, kerge noortekas, mis samas annab edasi tähtsat sõnumit ja teadmisi tsüstilisest fibroosist. Samuti meeldis mulle, et raamat ei olnud kirjutatud naiivselt või liiga roosasilmselt. Isegi minusugusel küünikul võttis silma märjaks, kui Stella ja Will hüvasti jätsid, seega romantikaosa oli ka täitsa hästi kirja pandud. Olgem ausad, tihti kipub noortele suunatud kirjanduses olema eriti naiivset armastust ja peaaegu kolmekümneselt (kui veider on seda kirja panna) tahaks lihtsalt selle peale veidi öökida. 

57. Peter Kerr "Apelsinid lumes. Üks talv Mallorcal", kirjastus Tänapäev 2016, 250lk. ⭐⭐⭐⭐⭐

Kuigi lugemine läks visalt, pean ütlema, et väga mõnus ja soe lugemine. Jättis kohe sellise hästi hubase tunde, kui kaane sulgesin. Huvitaval kombel sain isegi kuidagi motivatsiooni ja indu. Lihtsalt väga head emotsioonid ja vahel ei olegi vaja rohkem midagi. 

58. Petra Bock "Mindfuck armastus", kirjastus Pegasus 2021, 208lk. ⭐⭐⭐⭐

Panen neli tärni vaid seetõttu, et kohati oli raske jälgida ja sammu pidada, aga see ei ole autori viga, vaid minu enda ümbruse ja emotsioonide sümbioos. Mulle tohutult meeldib selliseid eneseabi/nõustamise raamatuid lugeda. Alati õpib enda kohta midagi, märkan uusi detaile, saan paremini aru, kes-miks-mis ma olen ja kuidas ennast parandada. Endast aru saamine, põhjused-tagajärjed....see kõik on üsna oluline olemaks normaalne täiskasvanu (kuigi siiani olen pigem aru saanud, et ma suht pekkis, hahah). Aga kõik targad autorid ju ütlevad, et tuleme oma lapsepõlve probleemidega, isegi kui vanemad on olnud heasoovlikud ja tahtnud parimat. Eks siis tuleb endaga tööd teha, et oma väikestest inimestest kasvatada sellised täiskasvanud, kellel on vaja natuke vähem vaeva ja aega, et oma mustreid muuta ja end "tervendada". 

59. Karmen Kozma "Hull. Otse ja ausalt", JES kirjastus 2021, 152lk ⭐⭐⭐⭐⭐

Väga hästi kirjutatud ja ladusalt loetav raamat. Autor on enda kogemuse kirja pannud väga hästi. Raskused on tuntavad, aga kogu lugemise aja paistab välja tugevus ja optimism. Mulle tõesti väga-väga meeldis, ainult kiidusõnad ja soojad soovid eesmärkide täitumiseks. 

60. Nika Nabokova "Voodis sinu mehega. Armukese märkmed", kirjastu Pegasus 2021, 240lk. ⭐⭐⭐

Lugeda kannatas, aga ma ootasin midagi muud. Eeldasin, et autor räägib oma kogemusest, elust. Miks, kas, kuidas, mis. Selle asemel oli tegu pigem käsiraamatuga armukestele. No umbes, et oled armukese rollis ja seda lugedes siis peaksid selgusele jõudma kas tasub vaeva seda suhet jätkata või mitte. Kuna mul puudub samastusmispunkt, siis olen pigem leige soovitusega. 

05.09.2021

Augustis sain läbi viis raamatut, mis on selle aasta kõige väiksem arv, mul on tunne. Aga abiks ikka. Lehekülgi oli raamatutes kokku 1090, mis tõstab aasta kokkuvõttes lehekülgede arvu hetkel 16 852 peale. Olge tublid, lugege hoolega ja kohtume juba oktoobris, kui räägin oma septembri lugemiselamustest. Hinge muidugi kinni ei hoiaks, hea kui need kaks läbi jõuaks, mis hetkel laenutatud on :D 

Kommentaarid